Så här fabriksåterställer du din Xbox One eller Series-konsol –

Innan du börjar måste du komma ihåg att återställning av din Xbox-konsol till fabriksinställningarna kommer att resultera i radera alla dina konton , sparade spel, inställningar, skärmdumpar och allt annat. Allt som inte synkroniseras med ditt Xbox Live-konto kommer att gå förlorat permanent, så innan du fortsätter med återställningen rekommenderar vi att du ser till att ditt konto är synkroniserat och att du har säkerhetskopierat all data som du inte vill förlora. …

Återställ konsolen till fabriksinställningarna

Microsoft släpper nya mjukvaruuppdateringar för sina konsoler regelbundet, så se till att du uppdaterar din konsol till den senaste tillgängliga versionen innan du börjar. Detta kan göras genom att gå till Inställningar -> System -> Uppdateringar och följa instruktionerna i guiden som guidar dig genom den automatiska uppdateringsprocessen.

Med din konsol påslagen trycker du på Xbox-knappen på din handkontroll för att komma åt menyn. Gå till Inställningar -> System -> Konsolinfo. Vid det här laget kommer du att se den exakta informationen om din konsol, inklusive dess serienummer och andra.

På vänster sida av det här alternativet ser du att du har ett alternativ som heter Återställ konsol, och efter att ha klickat på det kommer du att se tre alternativ.

Det tredje alternativet är Ångra, och det säger sig självt att detta kommer att ångra Xbox-återställningsprocessen, men låt oss se vad de andra två alternativen gör:

  • Om du ska sälja konsolen måste du helt radera all information om dig själv, så du bör välja det första alternativet (Återställ och radera allt). Detta kommer att radera all data på din Xbox One X/S eller Series X/S och återställa din konsol till fabriksinställningarna, vilket lämnar allt som det var när du precis köpte den.
  • Om du däremot vill återställa din konsol till fabriksinställningarna för att den orsakar problem, men du tänker fortsätta använda den, kan alternativet i mitten (Återställ men behåll spel och appar) vara ett bra alternativ. Xbox-operativsystemet återställs, men de installerade programmen och spelen förblir intakta och du behöver inte ladda ner dem igen.

Beroende på vilket alternativ du väljer kommer din Xbox att börja radera data och återställa alla inställningar till fabriksinställningarna. Kom ihåg att om du bestämmer dig för att starta om din Xbox kan det ta lång tid, speciellt om du har många spel och applikationer installerade.

Om din Xbox inte fungerar kan du återställa den med din flashenhet.

Kanske orsakar din konsol dig problem och du kan inte ens komma åt dess operativsystem, men i så fall, misströsta inte, för du kan också återställa den utan att behöva komma åt den. För att göra detta behöver du en flashenhet på minst 4 GB och en dator med internetanslutning.

Förbered din flash-enhet

Det första du behöver göra är att koppla in ett 4 GB USB-minne till din PC och formatera det i NTFS-format (detta är nödvändigt för att det ska fungera på Xbox, eftersom de flesta flashenheter faktiskt är formaterade i FAT 32.) .. . För att göra detta, koppla in din flash-enhet, gå till Dator, högerklicka på den och välj Formatera. I fönstret som öppnas väljer du NTFS från rullgardinsmenyn Filsystem.

Efter att ha formaterat flashenheten till NTFS måste du ladda ner “Restore Factory Defaults” från den officiella Xbox-webbplatsen. Du kommer att ladda ner en komprimerad zip-fil som innehåller allt du behöver för att återställa din konsol, så du måste packa upp innehållet i nämnda zip. fil på din handenhet så att en mapp med namnet $ SystemUpdate och dess innehåll finns kvar i roten på din pennenhet.

Förbered din konsol

Det finns några saker du bör tänka på, även om det verkar självklart, innan du ansluter din flashenhet till din Xbox. Koppla ur nätverkskabeln först om du använde en trådbunden internetanslutning (om du anslutit din konsol via Wi-Fi kan du ignorera detta steg). För det andra, se till att konsolen är helt avstängd (och inte i viloläge) genom att trycka och hålla in strömknappen på konsolen i 10 sekunder. När den är avstängd drar du ur nätsladden och väntar cirka 30 sekunder innan du ansluter den igen (detta säkerställer att kondensatorerna i ditt nätaggregat laddas ur).

Starta om din Xbox-konsol med hjälp av flashenheten

Nu, efter att ha kopplat ur kabeln, väntat och återanslutit den, kan du koppla in flashenheten vi förberedde tidigare till en av konsolens USB-portar. Nu, när du är fysiskt på konsolen, måste du samtidigt trycka och hålla ned EJECT- och BIND-knapparna (“anslutning är knappen vi trycker på för att synkronisera kontrollerna med konsolen”) och, medan du håller båda knapparna nedtryckta, trycker du på Xbox-knappen på konsol utan att släppa dem… Håll ned EJECT- och BIND-knapparna i minst 15 sekunder.

Vid det här laget bör du höra konsolens startljud två gånger med flera sekunders intervall. När du hör dem kan du släppa knapparna och det är bara att vänta på att konsolen ska starta. När du har gjort det bör du se en installationsguide som betyder att du har återställt din Xbox, så att du nu kan ta bort din flashenhet och börja konfigurera din konsol som om du precis köpt den (du kan behöva synkronisera igen kontroller).

Uppmärksamhet : Om du inte hör konsolens startljud efter 15 sekunders tryckning på knapparna har processen misslyckats. Upprepa stegen vi har beskrivit för dig en gång till och se till att du gjorde det korrekt.

Relaterade artiklar

Back to top button