Så här betalar du med Apple Watch med Apple Pay –

Apple Watch gör ditt liv enklare

Det Cupertino-baserade företaget har alltid haft ett starkt fokus på hälsa och fitness för Apple Watch, och det är faktiskt en enhet som utan tvekan uppmuntrar dig att vara på resande fot hela dagen och som kan komma väl till pass i vissa fall. som en motivation för användare att lägga till minuter av sport i sitt dagliga liv och därför förbättra sin hälsa.

Apple Watch är dock inte bara en klocka fokuserad på hälsa och sport, det är också en enhet som kommer att göra ditt liv enklare, eller åtminstone rutinmässiga aktiviteter som blir lättare för dig att utföra. … Det första exemplet på detta är att hantera aviseringar eller att veta vem som ringer dig när du behöver ta upp din iPhone ur fickan och att kunna ändra en låt direkt från din handled.

Till allt detta kommer den stora bekvämligheten att kunna handla och, utan att ta ut din iPhone eller kreditkort, betala var du än kan. Detta är något som det för några år sedan verkade som att detta bara kunde hända i filmer, men idag är det en verklighet som gör livet för många användare lite lättare.

Lägg till kort först

Uppenbarligen, för att kunna använda den här funktionen på din Apple Watch, är det första du behöver göra att lägga till det eller de kort som du vill använda och som du faktiskt ska betala med. Följ dessa steg för att lägga till vart och ett av de kort du vill ha.

 1. Öppna Apple Watch-appen på din iPhone.
 2. Tryck på Min klocka och sedan på Plånbok och Apple Pay.
 3. Om du har kort på andra Apple-enheter eller kort som du nyligen tagit bort, klicka på Lägg till bredvid kortet du vill lägga till och ange CVV-koden för kortet.
 4. För alla andra kort, klicka på Lägg till kort och följ instruktionerna på skärmen.

I vissa fall kan kortutgivaren kräva att du vidtar ytterligare åtgärder för att verifiera din identitet.

Välj ett standardkort

Om vi ​​lägger till mer än ett kort kan du ha en preferens när du gör de flesta betalningar på ett av dem, så det skulle vara intressant om du väljer detta kort som ditt standardkort så att det är det som ditt Apple valde. Se, som standard gör alla betalningar. För att göra detta, följ dessa steg.

 1. Öppna Apple Watch-appen på din iPhone.
 2. Klicka på My Watch, sedan Wallet och Apple Pay, sedan Standard Card och välj till sist det kort du vill ha.

Så du kan betala med din Apple Watch

När du har ställt in dina kort kan du använda din Apple Watch för att göra alla inköp du vill utan att behöva ta ut dina kreditkort eller iPhone, vilket är bekvämare. För att betala med Apple Watch måste du följa dessa steg.

 1. Dubbelklicka på sidoknappen.
 2. Bläddra för att välja ett kort.
 3. Placera Apple Watch några tum bort från den kontaktlösa kortläsaren med skärmen vänd mot läsaren.

En mild vibration och ljud kommer att bekräfta att betalningsinformationen har skickats, och när transaktionen är klar får du ett meddelande i aviseringscentret.

Ta bort kort när du vill

Att ta bort ett kort från Apple Watch är väldigt enkelt, du behöver bara följa dessa steg.

 1. Öppna Wallet-appen på Apple Watch.
 2. Klicka för att välja ett kort
 3. Rulla ned och tryck på Ta bort.

Du kan också göra detta från iPhone. Gå till Apple Watch-appen och tryck på Min klocka, sedan Wallet och Apple Pay, sedan Kort och slutligen Ta bort det här kortet.

Eventuella problem som kan uppstå

Uppenbarligen, som med alla tekniska enheter och processer av denna typ, kan det finnas vissa problem som måste beaktas när du ställer in din Apple Watch för att göra betalningar. Det första problemet som kan uppstå är att du inte kan lägga till ditt kort, det kan bero på att din bank kan komma att införa restriktioner eller att den typ av kort du använder är oförenlig med denna betalningsform.

Ett annat problem som kan dyka upp när du lägger till kort är att du inte har en säkerhetskod inställd på din Apple Watch, så du måste lägga till koden framför kortet/korten, men lägg till koden det hindrar dig från att ange den här koden varje gång du vill låsa upp din Apple Watch.

Slutligen, om du ska göra en betalning och din Apple Watch inte kan slutföra den, se först till att det inte beror på ett enhetsfel och kontrollera sedan med din bank för att ta reda på vad som hände.

Vad händer om din Apple Watch tappas bort eller blir stulen?

Om du har otur att förlora eller stjäla din Apple Watch bör du följa nästa steg, som vi beskriver nedan.

 1. Aktivera Lost Mode för att förhindra att Apple Watch-betalningar görs.
 2. Logga in på appleid.apple.com med ditt Apple-ID och ta bort apgo med kredit- eller betalkort i Wallet-appen. I området Enheter väljer du en enhet och klickar på Ta bort alla i Apple Pay.
 3. Ring dina kortutgivande organ.

Relaterade artiklar

Back to top button