Så här använder du snabbhjälpsappen för Windows 10 –

Med Quick Assistance-appen kan vi begära eller ge hjälp över Internet till andra kända personer. Vi kan säga att det är ett verktyg som liknar andra mer populära program som TeamViewer eller AnyDesk. Även om Windows också har en applikation som heter Remote Desktop, är Quick Assistance särskilt lätt att använda. Det är därför det är speciellt riktat till användare som är mindre datorvana så att de enkelt kan begära support och hjälp.

Snabbhjälp och Skillnader på fjärrskrivbord

Båda verktygen tillåter oss en fjärranslutning mellan två datorer. Även om dessa är två liknande tjänster, är deras användning variera beroende på vilken typ av användare vi är … Medan Remote Desktop riktar sig till IT-proffs, riktar sig Quick Assistance till användare med liten datorvana som behöver fjärrhjälp.

Med hjälp av Remote Assistant kan vi överföra kontrollen över vår dator till en annan person som kan hjälpa oss att lösa eventuella problem genom att låta dem öppna filer eller mata in data med tangentbordet och musen. Med den här applikationen kan både värdanvändaren och fjärranvändaren se och interagera på samma skärm.

Å andra sidan, om vi använder en fjärrskrivbordsapplikation, kommer värdskärmen att låsas när sessionen startar och kan endast styras via en fjärranslutning. Det är därför det ofta används för att hjälpa användare att bli mer produktiva. Till exempel att kunna koppla upp sig till vår arbetsdator från en annan plats och på så sätt ha tillgång till allt dess innehåll.

Snabb hjälp att ta emot och erbjuda hjälp på distans

Som vi redan nämnt kommer Quick Assistance-appen att tillåta två personer att dela utrustning på distans, liknande program som TeamViewer eller AnyDek, men utan att behöva ladda ner någon programvara eller ytterligare föremål. Bland dess egenskaper kan vi lyfta fram dess kompatibilitet med pekgränssnitt och förmågan att skriva på skärmen som anteckningar. Detta kommer att göra det lättare för oss att kommunicera med den andra personen. Dessutom är den speciellt utformad för dem som användare med liten kunskap om datorer.

Innan vi börjar behöver vi veta att både datorn till den som behöver hjälp och datorn till den som ska hjälpa har Windows 10. Dessutom ska den som ska erbjuda hjälp vara kopplad till ett konto-ID från Microsoft. När dessa detaljer har beaktats kan vi börja använda dem.

Om vi ​​vill få hjälp genom Quick Assistance-appen är det första vi behöver göra att starta den. För att göra detta måste vi skriva snabbhjälp i Windows 10-sökrutan och välja den.

Erbjuda assistans

Om vi ​​vill erbjuda hjälp genom denna applikation måste vi gå till avsnittet “Ge hjälp” och klicka på knappen “Hjälp en annan person”. Sedan måste vi logga in med vårt Microsoft-konto.

När vi är inloggade med vårt Microsoft-konto kommer applikationen att visa oss 6-siffrig säkerhetskod på skärmen. Vi måste dela den här koden med den person vi vill hjälpa. För att göra detta erbjuder han oss tre sätt att leverera denna information: antingen genom att kopiera den till urklipp och sedan klistra in den via en meddelandeapp som WhatsApp eller Telegram, eller genom att skicka den ett e-postmeddelande.

Jämför código seguridad Asistencia Rápida

Tänk såklart på att säkerhetskoden har ett utgångsdatum. Om den som behöver hjälp inte använder den innan tiden går ut kommer den därför att avaktiveras och vi måste utföra operationen igen.

Få support med bara några få steg

Om vi ​​behöver hjälp måste vi gå till alternativet “Få hjälp”. Här måste vi ange den 6-siffriga säkerhetskoden som den andra personen kommer att ge oss och klicka på “Dela skärm”. När detta är gjort måste personen som kommer att erbjuda oss hjälp välja delningsalternativet. Å ena sidan kan du välja om du vill ta full kontroll, vilket gör att du kan fjärrstyra vår dator eller se skärmen. Därmed kan du se allt som händer på vår datorskärm, men utan full kontroll över det.

Efter att den som ska hjälpa oss har valt alternativet måste den som ska få denna hjälp ge sitt samtycke. Därför visas en skärm som säger “Dela din skärm.” Här ska vi se hur han informerar oss om en person som vill se skärmen eller ta kontroll över vår dator … För att bekräfta detta måste vi klicka på “Tillåt”-knappen och anslutningen mellan båda datorerna kommer snabbt att upprättas.

I händelse av att den som erbjuder assistans har valt att se skärmen kommer ett antal verktyg att finnas tillgängliga, såsom möjligheten att skapa anteckningar med muspekaren för att rita direkt på båda skärmarna. Dessutom har du tillgång till Task Manager, som låter dig utföra olika hanterings- och underhållsuppgifter.

Använd AnyDek som ett alternativ

Detta program kommer att tillåta oss att fjärråtkomst till vårt skrivbord från vilken dator som helst utan några ytterligare inställningar och komplikationer. Anslutningen är snabb och tillförlitlig TLS 1.2 och RSA 2048 protokoll. Programmet erbjuder höga bildhastigheter eftersom det når 60 bilder per sekund, och effektivt nätverksanvändning samt låg latens. Detta program är betalt och kostar 9,99 euro per månad. Men om vi vill ge det ett försök kan vi ladda ner en gratis 14-dagars testversion från webbplatsen på den här länken.

Laddar ner en fil som knappt väger 3 MB och bärbar därför kräver den ingen installation. Så fort vi startar den visas dess huvudmeny med ett gränssnitt på spanska, lätt att förstå och lämpligt för alla användare. Vi kommer att se att den visar oss ett identifikationsnummer som vi har att erbjuda den person som ska fjärransluta till vår dator.

AnyDesk Dela kod

Personen som vi skickar koden till ska skriva ner den i avsnittet “Annan uppdrag” och sedan klicka på knappen “Anslut”. Detta kommer automatiskt att upprätta en anslutning mellan båda enheterna. Så fort personen som är på väg att ansluta till vår utrustning upprättar en anslutning kommer ett meddelande på vår skärm som informerar oss om att en annan person är på väg att komma åt vår utrustning. För att göra detta måste vi acceptera anslutningen, annars kommer anslutningen inte att upprättas.

AnyDesk Crear Contraseña

Om vi ​​vill att en annan person ska ansluta till vår dator, men i detta ögonblick är vi inte framför skärmen, kan vi konfigurera åtkomstlösenord … För att göra detta måste vi gå in i avsnittet “Konfiguration” och sedan klicka på “Säkerhet”. Här, i avsnittet “Ansiktslös åtkomst”, markerar vi rutan “Tillåt okontrollerad åtkomst”. Detta gör att vi kan skapa ett lösenord så att vi kan skicka det vidare till en annan person så att de kan få åtkomst utan att behöva vara framför skärmen.