Så här aktiveras Xiaomis hemliga panel, App Vault –

Våra telefoner har hemligheter som kan nås genom att trycka på vissa inställningar, och ett bra exempel på detta är Xiaomi appbutik … App Vault-funktionen introducerades i MIUI 9.2 Stable ROM för Xiaomi-mobiltelefoner och har sedan dess varit tillgänglig, dold, för alla mobiltelefoner med detta operativsystem eller högre.

Går in på detaljer… appbutik är en funktion som kan läggas till på vänster sida av hemskärmen, det vill säga den kan nås genom att svepa åt höger. Denna panel ger direkt åtkomst till alla vanliga funktioner som kalenderhändelser, anteckningar, direktåtkomst till rensningsfunktionen, lägga till händelser, etc.

Du kan också lägga till andra program som du använder ofta och placera dem på den här panelen som en genväg.

Hur aktiveras denna panel?

Detta är ett fördefinierat alternativ i Xiaomi launcher och du kan komma åt den på två sätt:

  1. På startsidan drar du två fingrar inåt och klickar på inställningsikonen längst ned. Väl inne bör du hitta en strömbrytare som slår på appbutiken.
  2. Det andra alternativet är att komma åt den här skärmen från appen Inställningar genom att välja startskärmen och menyn Senaste.

Vad erbjuder App Vault?

Denna skärm är uppdelad i 5 tydligt differentierade element:

  • Sök rad : Här kan vi ange vilken sökning som helst för att hitta innehåll på Internet eller i själva telefonen.
  • Tillgång: En panel där du kan infoga genvägar till 8 funktioner eller applikationer på din telefon.
  • Säkerhet: Direkt åtkomst till System Optimizer, en slags widget med vilken vi kan rengöra telefonen och visa förslag på åtgärder för att förbättra prestandan hos din Xiaomi-smarttelefon.
  • Kort anmärkning: Som namnet antyder kan vi skapa en snabb anteckning och komma åt den omedelbart genom att svepa åt höger och gå in i den här App Vault-panelen.
  • Kalendern: Snabb tillgång till kalendern för att kontrollera datumet och lägga till nya kommande händelser eller se tidigare.

I slutet av det hela hittar du en Anpassa-knapp som låter dig ta bort någon av dessa fem objekt eller ändra deras ordning på skärmen.

Varför saknas det i MIUI 12?

Något konstigt händer med MIUI 12. De första versionerna av operativsystemet tillät fortfarande att den här skärmen användes, vilket var ganska praktiskt som vi såg för snabb åtkomst till applikationer eller telefonfunktioner.

Dessutom har Xiaomi gjort om den appbutik i MIUI 12 med en mycket rundare design, oskärpa effekter och bättre organisation, men med ankomsten av Xiaomi Mi 10 och de nya MIUI 12-versionerna har denna “hemliga” skärm försvunnit.

> Som med andra Xiaomi-verktyg som finns i telefonen eller meddelandeappen, ser det ut som att Google har “lagt veto” Appvalv påstående från operativsystemet … Något liknande hände med OnePlus och dess OxygenOS Shelf, som också har ersatts av Google-appen i de senaste versionerna av operativsystemet.

Än idag kan du hitta lagringen av Xiaomi mobilappar med MIUI 12, eftersom förändringen påverkar vissa ROM, men det är logiskt att tro att det förr eller senare kommer att vara MIUI 11 exklusivitet och ja, det går att följa. genom att manuellt installera App Vault.

Relaterade artiklar

Back to top button