Så här aktiverar du rumsligt ljud på AirPods Pro och Max: Innehåll som stöds –

Vad är rumsligt ljud

Spatial Audio (Spatial Audio på engelska) och 360 audio är olika namn som får samma teknik som gradvis introduceras i fler enheter och vars syfte inte är annat än att erbjuda mycket mer uppslukande ljud än många av dem visste. Så mycket att det är omöjligt att inte bli förvånad efter att ha provat det för första gången.

Det intressanta är också att detta inte är något exklusivt för tillverkaren, utan vem som helst kan implementera det i sina produkter. Allt du behöver göra är att uppfylla minimikraven för att kunna erbjuda detta nya surroundljudsystem som alltid håller dig i händelsernas centrum.

Hur detta går till är väldigt lätt att förklara. Genom en rad algoritmer och inbyggda sensorer som gyroskop och accelerometrar kan enheter som erbjuder denna teknik: alltid avgöra var användaren är … På så sätt anpassar den återgivningen av olika frekvenser och objekt (instrument, röster etc.) till samma position.

Med andra ord, om du vänder dig om medan du spelar upp innehåll kommer ljudet att höras som om det kommer bakom dig. På så sätt förstår du bättre var varje ljud kommer ifrån.

Spatial Sound-kompatibelt innehåll

Du undrar säkert var du kan prova detta rumsliga ljud, eller hur? Tja, innan du blir galen bör du veta att det första du ska göra är att innehållet blandades i 5.1, 7.1 eller Dolby Atmos. Om detta är sant, och plattformen du ska återskapa den på stöder denna teknik, så kan du prova och njuta av en imponerande upplevelse.

För närvarande plattformar som t.ex Disney Plus och Apple TV Plus är Spatial Sound-kompatibla … Det finns dock ytterligare två faktorer att ta hänsyn till: enheten som du spelar upp innehållet på och med vilken du tänker lyssna på det. Det för oss till nästa avsnitt, och just nu simulerar AirPods Pro och AirPods Pro Max, tillsammans med vissa iPhones och iPads, det “enklaste” sättet att njuta av upplevelsen.

Hur man lyssnar på rumsligt ljud på AirPods Pro och Max

Om du har en av de senaste Apple-hörlurarna, AirPods Pro eller Max, bör du kunna prova det. Det enda är att du också behöver en kompatibel iPhone eller iPad. Det är vad du behöver :

  • AirPods Pro eller AirPods från Max
  • iPhone 7 eller nyare
  • IPad Pro 12,9-tum 3:e generationen eller senare, iPad Pro 11-tums, iPad Air 3:e generationen eller senare, iPad 6:e generationen eller senare, eller iPad mini 5:e generationen
  • Alla tidigare modeller måste uppdateras till iOS 14 eller iPadOS 14.

Om du följer detta och har tillgång till någon av tjänsterna med kompatibelt innehåll, som Apple TV Plus eller Disney Plus, är nästa sak att ta reda på hur du aktiverar det här alternativet när du spelar upp ljud genom dina hörlurar.

För att göra detta, efter att ha anslutit hörlurarna till enheten, kan du gå till Inställningar> Inställningar> Bluetooth och tryck på i-ikonen (information). När du kommer åt den här nya skärmen behöver du bara aktivera alternativet rumsligt ljud.

Nu när du spelar upp kompatibelt innehåll, från själva kontrollcentret, kan du tryck och håll volymkontrollen på skärmen och tre alternativ kommer att visas som visar dig om surroundljud är på men inte aktivt; om den är på eller av. Klicka på den som intresserar dig och det är det.

Även om det kan vara lite anekdotiskt vid det här laget eftersom det inte finns mycket innehåll eller kompatibla tjänster, om du har möjlighet att använda det, bör du veta hur du gör det. För i vissa fall förändras upplevelsen vi redan berättar så mycket att du måste prova det ja eller ja.

Relaterade artiklar

Back to top button