Så fungerar Wi-Fi 6E i Samsung Galaxy S21 Ultra –

Samsung Galaxy S21 Ultra är den mest kraftfulla mobiltelefonen i Samsungs historia. Hårdvarudelen av den här enheten låter det koreanska företaget visa hur långt det kan gå. Även om det inte är företagets mest sålda terminal, kommer det utan tvekan att vara den mest eftertraktade. Dessutom, bland hans milstolpar – den första telefonen som integrerar Wi-Fi 6E-standarden … Vad är det här?

Många av de senaste teknologierna går obemärkt förbi. Detta händer vanligtvis när något är före sin tid och inte kan användas i stora mängder, därför är det inte populärt. Däremot om du ska den mest avancerade Android-mobilen på marknaden en av dessa tekniker kan vara i dina händer.

Första mobiltelefonen med Wi-Fi 6E

Samsung Galaxy S21 Ultra säger sig vara den första smartphone med möjligheten att ansluta till ett Wi-Fi 6E-nätverk … Vi står inför en ny generation av Wi-Fi-anslutningar, vilket är ett steg framåt, men samtidigt en övergångsperiod mellan Wi-Fi 6 och Wi-Fi 7 som kommer i framtiden. Vi står inför en ny standard som, liksom all evolution, lovar snabbare hastighet, stabilitet och lägre strömförbrukning i Wi-Fi-anslutningar.

Endast med kompatibelt chip

I Galaxy S21 Ultra är Wi-Fi 6E möjligt tack vare Broadcoms BCM4389-chip. Nätverk som kallas Wi-Fi 4 och Wi-Fi 5, använd 2,4 GHz- och 5 GHz-banden , och vi vet att den första större räckvidd, men långsammare, medan den andra har mindre räckvidd men erbjuder högre hastigheter. … Vi har också 6 GHz-bandet, nämligen Galaxy S10, den första terminalen som är kompatibel med denna standard.

Wi-Fi 6E lyckas dock nå 6 GHz-bandet för För första gången , som når upp till 7,125 GHz … Dess fördelar inkluderar en tri-band anslutningsarkitektur som förbättrar Wi-Fi-signalkvalitet, plats och fem gånger bättre energihantering. Dessutom Wi-Fi 6E standard- har 7 extra kanaler 160 MHz. Det betyder att den har en bredare kanalbredd, vilket är idealiskt för att leverera högupplöst 4K-innehåll. För att särskilja enheter som stöder denna teknik har bokstaven E (Enhanced) lagts till i namnet. Wi-Fi 6.

Relaterade artiklar

Back to top button