s största fördel jämfört med S21 Ultra –

Ingen tvekan. Samsung Galaxy S21 Ultra 5G är det koreanska företagets bästa mobiltelefon hittills. Den har en skärm av otroligt hög kvalitet, en absolut kraftfull processor, enastående snabb batteriladdning och en av de bästa kamerorna på marknaden. Men det finns en viktig punkt där hans yngre bröder överträffar honom: videoinspelning i slow motion

Även om Ultra-modellen är överst i tillverkarens katalog, finns det en liten men intressant varning att mobiltelefonen är sämre än Galaxy S21 och Galaxy S21 +. Samsung listar detta på sin försäljningssida för tre telefoner, och till skillnad från de två billigaste modellerna kan den inte spela in video med 960 fps , Varför?

Slow motion på Galaxy S21

Fast det kan alla tre telefoner i familjen Slow motion videoinspelning med 960 fps , bara Galaxy S21 och Galaxy S21+ kan göra detta inbyggt. V Galaxy s21 ultra använder en digital förbättringsalgoritm som konverterar 480fps video till 960fps super slow motion video, vilket innebär att den fördubblar inspelningsbilderna per sekund. På pappret betyder detta att 960fps-videor som tagits med S21 eller S21+ är något bättre än videor inspelade med maximal bildhastighet i tillverkarens katalog.

Orsaken var lätt att förklara hos Samsung. Denna lilla skillnad beror på det faktum att Galaxy S21 Ultra använder en större sensor än sina syskon inom räckvidd, 108MP ISOCELL HM3, som på grund av sin storlek har en längre slutartid än den 12MP-sensor som används. på Galaxy S21 och Galaxy S21+.

Varumärket, som vi anser vara mer än ett klokt beslut, var att göra det bästa av var och en av telefonerna, istället för att begränsa de mindre Galaxy S21-telefonerna till 480 fps video bara för att de är billigare. eller under. Så istället för att begränsa kapaciteten hos vissa, ökade han kapaciteten hos andra genom att extrapolera video från Galaxy S21 Ultra, som hände förra året med Galaxy S20 Ultra, och förbättrade video från 480 till 960 bilder per sekund.

Relaterade artiklar

Back to top button