Rykten om fingeravtrycksläsaren som kommer att ta med iPhone 13 –

Varför Apple returnerade Touch ID

Apple är ett mycket specifikt företag när det gäller tro, och detta är något som ingen bekämpar envishet. Om de insisterar på att inte ta med hörlurar och laddningsadaptrar i kartongerna så gör de det trots den enorma röran på forumen och på nätverken. Och om de tycker att ansiktsupplåsning som Face ID är säkrare och snabbare på iPhone, använder de det alltid. Och var försiktig, de kan inte tas ifrån det senare, för även om det på funktionsnivå kan vara mer eller mindre användarvänligt, är det sant att det har mer säkerhet och effektivitet. Det verkar dock som att Apple, liksom många företag och människor, förväntade sig inte en pandemi som COVID-19

Hälsoproblemet som har oroat oss i ett och ett halvt år har fått flera konsekvenser för Touch ID. För det första förhindrar användning av masker Face ID från att låsa upp iPhones (förutom de med en uppdaterad klocka). Det sägs att när de såg den här situationen i Cupertino ville de påskynda utvecklingen av touch-ID:t under skärmen, vilket de skjutit upp för många år sedan och som bara kommer tillbaka på grund av sådana exceptionella omständigheter. Men pandemin innebar också att den inte kunde beställas i tid från fabriker för iPhone 12, som redan låg långt efter schemat.

En comeback som kommer få det att samexistera med Face ID

A priori, i år 2021 går bra tidsmässigt, och det kommer inte längre att vara ett hinder för att se denna sensor igen. Och även om dess användbarhet mot masker snart kan minska i betydelse (vi hoppas att det gör det), är sanningen att det inte skadar att implementera detta ytterligare system utöver Face ID. Även om det, som vi antog i början, har sagts lite om det på sistone. Detta kan bero på bristen på ny information att visa, eller avbokning av planer, även om det i det senare fallet också kan läcka något. Därför, till denna dag, trots bristen på officiell information om nästa iPhone, kan vi fortsätta att ge en mycket hög sannolikhet för återkomsten av denna sensor.

Återgivning av iPhone 13 Touch ID

Och hur kommer detta att hända? Tja, att döma av rapporterna från källor nära Apple som var kända, var detta avsett att vara en alternativ upplåsningsmetod för Face ID. Det är inte känt om dess aktivering kan kombineras genom att ha två metoder, om det kommer att vara nödvändigt att använda endast en, eller till och med om den kan låsas upp med både ett ansikte och ett fingeravtryck. Tänk om det verkar självklart att det kommer att integreras under skärmen som andra tillverkare har gjort de senaste 4 åren.

Även om det inte är känt exakt vilken teknik de kommer att använda för att göra detta, kan det enligt vissa rapporter vara en av de snabbaste sensorerna på marknaden, om inte den bästa. Det skulle ha uppfyllt vad de säger att Apple är sent, men det kommer bättre. Även om vi absolut inte vet i vilken utsträckning denna “främjande” kan motiveras om det är för standardiserad teknik på marknaden. Hur det än må så ser det ut som att vi snart kan bli av med tvivel när Apple höjer gardinen vid sitt förmodade septemberevenemang, där de kommer att avslöja fyra nya iPhones, kallade “13” eller “12”.

Relaterade artiklar

Back to top button