rykten om dess utseende på marknaden –

Är det en bra idé att förstora iPad Pro-skärmen?

iPad Pro har för närvarande en maximal skärmstorlek på 12,9 tum. Om Apples planer går vidare den kan bli nästan 16 tum vilket utan tvekan är motsvarigheten till vad MacBook Pro har just nu. Detta kommer att få båda lagen att helt överlappa varandra, men utan tvekan kommer Macen att kasta en skugga. Och det skulle bero på att iPads egen programvara inte är riktigt lämplig att använda som dator.

IPadOS idag har många brister som inte har lösts helt med en ny uppdatering som kommer under hösten. Ett av dessa problem är utan tvekan bristen på lämpligt gränssnitt för att ansluta iPad till en extern bildskärm … Det är livsviktigt att kunna använda iPad som om det vore en riktig dator, vilket i slutändan är målet som Apple kan uppnå och det var så de ville sälja den. Ett annat stort problem är bristen på program som är lämpliga för proffs.

Bland dessa det som sticker ut är frånvaron av till exempel program som Final Cut. Ett verktyg som är viktigt för alla professionella videoredigerare och uppenbarligen begränsar användningen av iPad Pro. Det gör det också svårare att använda en mus lika enkelt som på en Mac, men i slutändan, om du vill ha alla dessa specifikationer, kommer vi att möta en iPad med macOS, och det kommer uppenbarligen att bli en hel del konflikter här. Detta gör den stora skärmen på iPad Pro definitivt inte en bra idé, eftersom det kommer att göra det tyngre att bära den på grund av den ökade storleken och vikten.

IPad Pro

Kommer Apple att lansera den här uppdateringen?

Som vi har sagt många gånger är det bara rykten. Det betyder att det kan inte bekräftas att Apple kommer att gå den här vägen och om det gör det kommer det inte att vara på kort sikt. Enligt Mark Gurman är detta vad som är planerat, men han har inget datum och har inte börjat jobba med det än. Det som står klart är att de kommer att behöva tänka mycket på det här beslutet. I slutändan har vi uppnått att iPad Air är det bästa laget sett till prestanda och pris, med iPad Pro i bakgrunden.

Vi kommer att behöva veta mycket väl vilka rörelser i framtiden som ska göras i detta avseende. Men det kan vara något som inte förverkligas av de skäl som vi har diskuterat. Du kan behålla storleken och berika ditt team med förbättrad programvara och en uppsättning Mac-liknande programvara. Med tillkomsten av M1-chippet för dessa iPads är detta en väg som så småningom skulle kunna förverkligas.

Relaterade artiklar

Back to top button