Röstsökning på webben med Bing –

Efter ett stort bakslag med Internet Explorer och ett andra bakslag med den klassiska versionen av Edge, fortsätter Microsoft att försöka. Den nya Chromium-baserade webbläsaren Edge får all den kärlek och uppmärksamhet som tidigare versioner av operativsystemet inte fick. Förutom en av de bästa motorerna vi kan hitta, Chromium, precis som Chrome, lägger Microsoft ständigt till nya funktioner och möjligheter till din webbläsare. Och det sista som kom till honom, varken mer eller mindre, ett nytt sätt att söka på internet : med din röst.

Mobila webbläsare har länge kunnat Sök med rösten … Denna funktion är dock inte lika vanlig på datorer där den är svår att hitta. Microsoft ville dock sätta stopp för detta och göra det möjligt även för PC, så att alla med en mikrofon kopplad till en PC kan använda den för att slippa skriva in det de letar efter.

Ny röstsökning för Edge

Hittills har bara Bings webbplats tillåtit oss att utföra röstsökningar. Och i andra delar av webbläsaren, till exempel i en ny flik, var den här funktionen inte tillgänglig. Börjar nu med version 87.0.664.75 webbläsare (senaste stabil) började vissa användare se en ny knapp på den nya Edge-fliken som tillåter denna sökning med röst.

För närvarande är den här nya funktionen endast tillgänglig för vissa specifika användare. Microsoft arbetar dock redan med att göra den tillgänglig för alla användare av sin webbläsare, även om leveransen kan ta dagar. Ingen installation krävs Canary eller utvecklarversion , detta är en funktion som kommer att vara tillgänglig för alla användare direkt.

Med denna nya funktion kommer användare att kunna söka med tangentbordet och musen som alltid, förutom att använda rösten för samma ändamål. För att använda den här nya funktionen behöver du bara klicka på den mikrofonformade ikonen som visas på den nya fliken och börja tala. Och om vi inte vill använda en mus kan vi fortfarande öppna taligenkänning med Windows + K Tangentbordsgenväg.

Det kan bara vara en

Microsoft har 3 webbläsare som körs samtidigt just nu. Å ena sidan har vi Internet Explorer, å andra sidan den klassiska Edge, och å andra sidan den nya Chromium-baserade Edge. Detta kan inte fortsätta, så företaget arbetar redan med att få bort två av dem.

Den första webbläsaren som snart släpps kommer att vara klassisk kant … Senast den 9 mars 2021 slutar den här webbläsaren att fungera eftersom den inte kommer att stödjas eller uppdateras och den kommer att försvinna. Och nästa blir Internet Explorer 11 , en webbläsare som från och med augusti i år direkt slutar fungera även med företagets tjänster.

Nya Edge Chromium är här för att stanna. En modern webbläsare med många fler funktioner och förbättringar än Chrome själv. En webbläsare som kan starta ett nytt webbläsarkrig, vilket gör Chrome föråldrat.

Relaterade artiklar

Back to top button