Ron Okamoto, chef för App Store-utvecklare under lång tid, går i pension –

I en pensionering som gled under radarn har Steve Jobs anställde Ron Okamoto gått i pension, med sin roll som utvecklarrelationer i App Store upptagen av Susan Prescott.

“Vi är glada över att Ron leder vårt team för utvecklarrelationer,” sa Jobs vid tiden för Okamotos anställning. “Rons förstahandserfarenhet hos två framgångsrika Mac-utvecklare kommer att hjälpa Apple att bli en ännu bättre partner för våra tredjepartsutvecklare.”

Okamoto var tidigare vice vd för produkthantering och marknadsföring för grafiska produkter på Adobe Systems, där han var ansvarig för den globala marknadsföringen och hanteringen av många prisbelönta produkter inklusive Photoshop, Illustrator och After Effects. Innan han började på Adobe var Okamoto chef för produktmarknadsföring på Macromedia, Inc.

Okamoto har en kandidatexamen i företagsekonomi från University of Southern California.

Prescott har en kandidatexamen i systemteknik och en magisterexamen i datavetenskap. Hon är också tidigare från Adobe och lämnade det företaget för Apple 2003.

Upptäckten av pensioneringen gjordes i den senaste omgången av Apple kontra episka domstolsansökningar. Apple sa att Okamoto var pensionerad, men fortfarande skulle vara tillgänglig för deponering.

Phil Schiller fortsätter att vara ansvarig för App Store som helhet. Rapporten från på måndagseftermiddagen konstaterar att Prescott är ledande när det gäller marknadsföring av Apples appar och tjänster.

Relaterade artiklar

Back to top button