Ringing Bells, tillverkare av den svårfångade smarttelefonen för 3 €, utreds nu för bedrägeri (video)

Note: We hope you enjoy reading this article: Ringing Bells, tillverkare av den svårfångade smarttelefonen för 3 €, utreds nu för bedrägeri (video)

Det lät för bra för att vara sant: en smartphone för 3 € som, på pappret, inte suger om du klarar det tekniska. Den heter Ringing Bells Freedom 251 och skulle byggas med subvention av den indiska regeringen; av denna anledning kunde priset delvis motiveras, men redan från början, med produktbilderna ändrade några timmar efter tillkännagivandet, var det något oklart.

Efter en tid uppenbarade sig mer uppenbara inkonsekvenser, vilket ledde till att man tvivlade på själva existensen av denna smartphone, så mycket att det redan talades om återbetalningar för potentiella köpare.

LÄS ÄVEN: Amazon erbjuder idag, 30 mars

Nu är dock Ringing Bells officiellt under utredning av lokal brottsbekämpning misstänkt för bedrägeri. Kirit Somaiya, ledare för Indian People’s Party, talade om ett “Ponzi-schema” och påstod att det är omöjligt att sälja en smartphone för det beloppet, dessutom utan stöd från någon operatör.

Det verkar också som att Freedom 251 kan vara ommärket till en annan modell, Adcom Ikon 4som i Kina säljs för cirka 60 dollar, och vars logotyp skulle ha täckts med ren white-out.

Mohit Goel, verkställande direktör för Ringing Bell, skulle ha försökt klargöra situationen och erbjudit samarbete till myndigheterna, men hans företags ställning verkar alltmer äventyras, och i alla fall, hittills, finns det väldigt få spår av denna svårfångade frihet 251, förutom videon nedan. Synd för indiska kunder: uppenbarligen är inte ens tillväxtmarknaderna säkra från den “vanliga list”.

Relaterade artiklar

Back to top button