Ring videosamtal med Meet Now – så fungerar det –

Skype – standarden för videosamtal

Som många användare vet är Skype programvara som gör att miljontals människor och företag runt om i världen kan kommunicera via helt gratis samtal och videosamtal , både individuellt och i grupp. Det låter dig också skicka snabbmeddelanden och dela filer med andra personer som använder appen. Den har IP-röstfunktion och ett brett utbud av funktioner.

Skype har många kompatibla enheter, eftersom det kan användas sömlöst på nästan alla operativsystem: Windows, Mac OS X, GNU / Linux-distributioner, såväl som mobila operativsystem som Android och Ios.

Ny funktion för Möt nu

Meet Now är ett nytt verktyg som kom till Skype förra året för att göra videosamtal enklare. Så här kan vi skapa och dela ett möte gratis på bara några få steg och med den största fördelen att vi du behöver inte installera Skype på vår dator eller på mottagarens dator. På så sätt kan Microsoft öppna upp marknaden för personer som inte använder applikationen eller som har övergett den när som helst. Detta låter dem veta hur de senaste versionerna fungerar.

Skype Meet Now tillåter oss att spela in alla samtal vi skapar och granskar dem senare eftersom de inte varar mer än 30 dagar. Vi kommer också att ha möjlighet att göra bakgrunden suddig om vi inte vill att den ska visas i vårt möte, samt möjlighet att Dela skärm när det är nödvändigt. På så sätt blir det enkelt att dela dina presentationer, arbetsmaterial eller design under ett samtal.

Meet Now förbättrar vår kostnadsfria videosamtalupplevelse så mycket vi kan använda den på vilken enhet som helst även om vi inte har Skype-appen installerad eftersom den använder Skype-webbklienten som är kompatibel med webbläsarna Google Chrome och Microsoft Edge. Dessutom upphör inte länkarna vi skapar, så vi kan skapa en egen inbjudan i förväg. Detta gör den idealisk för både onlinekurser och affärsmöten eller fester med familj och vänner.

Ring ett videosamtal från Meeting i Windows 10

Microsoft lade nyligen till en ny ikon i aktivitetsfältet som heter “Möt nu” i Windows 10. Denna direktåtkomst tillåter oss att skapa ett möte eller gå med ytterligare en i drift snabbt.

När du klickar på knappen “Möte” i aktivitetsfältet öppnas ett fönster där vi kan ringa videosamtal. inga prenumerationer och nedladdningar … På så sätt kan deltagare enkelt gå med i möten med Skype, oavsett om de har ett konto eller inte.

Skapa en länk att dela

Om du klickar på “Möt nu” öppnas vår Skype-app om den är installerad, eller webbläsaren annars. Härifrån kommer vi att ha tillgång till en länk till ett rum som vi kan dela med de människor vi vill ska vara med på mötet. Så vi kan “Post to Faceebok”, “Skicka via Messenger”, “Skicka via WhatsApp”, “Skicka via Telegram”, “Outlook Mail” och “Gmail”. När vi har delat inbjudningslänken klickar du på knappen Starta samtal för att komma igång.

Våra kontakter kommer att gå med i det skapade rummet

När våra kontakter får inbjudan kommer de att kontrollera om de accepterar sättet att öppna videosamtalet i sin Skype-app, eller om den inte är installerad öppnas webbklienten i både Chrome och Edge. Genom att klicka för att gå med kan vi välja för att logga in på vårt Microsoft-konto eller som gäst , i så fall måste vi ange vårt namn, och det kommer att leda oss till sidan med resten av deltagarna. Det är viktigt att vi att ge Skype tillstånd för “Använd mikrofon” och “Använd kamera” genom att klicka på knappen “Tillåt”. På samma sätt kan vi när som helst betala för en kamera eller mikrofon genom att stänga av motsvarande knapp under ett videosamtal.

Funktioner som vi hittar under ett videosamtal

När vi startar ett videomöte med Meet Now har vi möjlighet att göra det utföra olika funktioner på skärmen till exempel spela in, öppna en chatt, se deltagarna i ett samtal, skicka en länk till ett möte, stänga av eller aktivera mikrofonen, slå på eller av video, avsluta ett samtal, skärmdelning, svara på ett samtal och andra alternativ.

Dessa funktioner finns längst ner på skärmen och är fullt tillgängliga för alla mötesdeltagare. Markera knappen Raise Your Hand, vilket gör att vi kan be om en kö, vilket kommer att vara användbart när vi är i ett möte med flera personer och vi vill be vår tur att tala … “Reagera”-knappen tillåter oss skicka interaktioner såsom som ett hjärta, ett gråtande ansikte med ett skratt, ett förvånat ansikte, ett sarkastiskt ansikte, ett gråtande ansikte och en tumme upp.

Hur man ringer videosamtal med Meet Now från din webbläsare

Att ringa videosamtal med Meet Now är ganska enkelt, gå bara till webbplatsen med den här länken. När vi väl har tillgång måste vi skapa en länk och dela den med de människor vi vill vara med. Det finns inget behov av att registrera eller installera Skype för detta, eftersom vi kommer åt videosamtalet via vår webbläsare. Vi kan bjud in upp till 99 personer (inte räknar dig själv) för att njuta av gratis Skype-videosamtal. Dessutom upphör inte vår personliga inbjudningslänk och kan användas när som helst.

Efter att vi har kommit in på webbsidan tittar vi på rutan till höger där det står “Skapa en unik länk med ett klick.” Här kan vi ge möte a nytt namn eller använd standarden. Slutligen kommer vi att klicka på knappen Skapa nytt möte.

Mötet kommer sedan att laddas och så snart det har skapats kommer det att visas i fältet “Talet är klart”. Nedan kommer vi att ha länk vi kan kopiera och dela med alla personer vi vill bjuda in till videomötet. Vi kan också klicka på knappen Dela inbjudan, som erbjuder oss olika genvägar för att dela länken vi har skapat. Slutligen måste vi klicka på knappen Starta samtal för att komma in i vårt rum och vänta på att resten av deltagarna ska gå med.

Relaterade artiklar

Back to top button