RFocus: Ta emot WiFi-routersignal för att nå 10 gånger längre

Wi-Fi har för närvarande ett relativt begränsat utbud. Dessutom brukar antalet antenner också minskas för att hålla kostnaderna nere, med endast ett fåtal som är avancerade, till och med över tio. Men en ny upptäckt kan göra Routrar det finns tusentals små antenner utan att öka deras förbrukning.

Nyckelpunkten är att forskarna lyckades göra enhetens yta till en del av antennerna, och inte bara plast. För närvarande gör den lilla storleken på enheterna det svårt att installera flera antenner och upprätthålla en bra signal när de är mycket nära varandra.

RFocus: 10 gånger signalområdet

För detta utvecklade de vad de kallade RFocus en intelligent yta som kan fungera som en spegel eller lins för att fokusera RF-signaler i riktning mot enheterna som tar emot signalen. Samtidigt lyckas de öka signalnivå 10,5 gånger när den ökar kapacitet varje kanal in 2,1 gånger i en riktig miljö.

Så istället för att använda flera monolitiska antenner som nuvarande routrar, har RFocus-prototypen mer än 3 000 antenner som är anpassade av programvara för maximal mottagning. Således hittar vi ett strålformningssystem som fungerar som en mellanhand för att styra signalen, snarare än enheter som en router eller mobiltelefon som styr denna aktivitet.

Dessutom, varje antenn kostar några ören och inte tillför någon extra förbrukning, förbrukar inte antenner mer ström eftersom signalförstärkning inte används. Således är signalen fortfarande säker för människor eftersom den totala strålningen och energin från dessa elektromagnetiska vågor inte ökar.

Tusentals antenner kommer att vara mycket enkla att installera i en router

Forskargruppen har inte utvecklat huruvida systemet är kompatibelt med massproduktion med hjälp av nuvarande teknologi, eller om de borde designa förbättringar för att göra det kommersiellt gångbart. Om vi ​​kommer fram kommer vi att hitta något som liknar en tunn folie som RFID-klistermärken placerad inuti routern. Dessutom kommer det inte att behövas så många antenner på kommersiella enheter, eftersom några hundra kommer att vara mer än tillräckligt.

Således kan vår anslutningshastighet vara bättre över långa avstånd, samt mycket stabilare och med mindre förluster. Således kommer vi att minska störningarna runt oss, och 5 GHz-bandet kommer redan att tillåta oss att ge bra täckning utan att tillgripa 2,4 GHz-bandet med dess lägre hastighet. Små IoT kan också dra nytta av enheter som för närvarande inte använder vissa nätverkskontroller för att förhindra att de blir överdimensionerade eller förbrukar mycket ström.

Relaterade artiklar

Back to top button