[Review] Apple iPhone 6

För en tid sedan testade vi äldre bror till den nya generationen Apple-mobiltelefoner. I dag det är den yngre brorens tur: iPhone 6. Många ifrågasätter designlinjen för de nya iPhonesna medan andra uppskattar en större storlek, tunnare och med skärmar enligt nuvarande tider. Låt oss gå vidare till granskningen.

Lådans innehåll

Lådans innehåll varierar inte alls i flera generationer. Inkluderar en USB-laddare, blixtkabel och en låda med EarPods med volymkontroll. Den innehåller också manualer, garantipapper, 2 Apple-klistermärken och verktyget för att öppna NanoSIM-kortplatsen. Förpackningen är densamma som tidigare iPhones, med olika storlek.

Specifikationer

Den nya iPhone 6 innoverar både i design och storlek, men kraften får inte samma hopp. Även om vi ser en mer effektiv och kraftfull telefon, uppskattar vi inte samma insida. Samma mängd RAM som iPhone 6 Plus och en processor som inte överträffar iPhone 5s i bruttoeffekt. Även om prestandan förbättras på grund av optimeringen och förbättringen i processorn, när vi tittar på siffrorna ser vi något nästan identiskt i kraft till iPhone 5s. Dessa är specifikationerna:

Mått 138,1 x 67 x 6,9 mm
Vikt 129 gram
Skärm 4,7 tum, IPS LCD 750 x 1334 pixlar
Högtalare Ja, mono
Minne 16, 64 eller 128 GB kan inte utökas
Bagge 1 GB
Batteri Li-Po 1810mAh ej avtagbar
Mobilt nätverk 2G, 3G, 4G
Wifi 802.11 a / b / g / n / ac, dubbelband, hotspot
Blåtand 4.0 LE
NFC Ja (begränsat för Apple Pay)
Operativ system iOS 8.1.2
PC-anslutning Vändbar blixtport
Backkamera 8MP (3264x 2448), autofokus, dubbel blixt, panoramaläge, burst-foton, HDR, leendetektering
Video Full HD vid 60 fps, HD slow motion vid 240 fps
Frontkamera 1.2MP, HD-video vid 30 fps
Andra Apple Pay, TouchID, Siri, accelerometer, gyro, närhet, barometer

Design

IMG_1990

Design, identisk med iPhone 6 Plus fungerar och passar bättre i mindre storlek. Knapparna kan nås, telefonen känns fastare och robustare. Fortfarande väldigt tunn och väldigt lätt men nu i fickstorlek. Tyvärr problemet med runda kanter är fortfarande närvarande och du känner dig fortfarande obekväm och osäker håller den med ena handen utan ett lock med ett råare material.

Passar i handflatan men inte säkert, sticker kameran ut, men utan att orsaka stor irritation medan knapparna de är i perfekt läge, utan att behöva sträcka eller böja fingrarna för mycket för att nå dem.

Byggkvalitet har alltid varit en stark kostym i iPhone-sortimentet och det här är inget undantag. Även om det känns ömtåligt, rapporter säger något annat och när det tas känns det mer solid än iPhone 6 Plus. Inte mer än en iPhone 5s men tillräckligt för att lita på att den inte kommer att böjas.

Beardgate-problemet att jag också fick prova 6 Plus är tyvärr fortfarande närvarande.

IMG_2008

På framsidan hittar vi en 4,7-tums skärm och TouchID-knappen.

IMG_1981

På vänster sida har vi volymkontrollen och mute-omkopplaren.

IMG_1982

På höger sida har vi låsknappen som flyttades uppifrån

IMG_1983

Längst ner har vi blixtkontakten, 3,5 mm hörlursuttaget och monohögtalaren.

IMG_1985

På baksidan har vi Apple-logotypen, kameran, dubbeltonblixten och mikrofonen.

Skärm

IMG_1988

Den nya skärmen, större än sin föregångare, uppnår mycket god kvalitet och visar en mycket bred färgskala med nästan perfekt vitbalans. Pixel densitet är nödvändig för att upprätthålla Retina Display-linjen –även om de har slutat använda namnet– men det är inte överdrivet. Uppdateringsfrekvensen är mycket bra och ljusstyrkan möjliggör visning av skärminnehåll i starkt solljus. Storleken gör att du kan uppnå det mesta utan att behöva spänna tummen eller använda båda händerna. Ändå är den övre vänstra kanten svår att nå.

Kamera

IMG_2010

Kameran uppnår en mycket bra kvalitet om dagen medan det börjar visa sig på natten det karakteristiska ljudet från Apple-sensorer och kantutjämning för att förbättra definitionen. Även om de fortsätter inkluderar inte möjligheten att spela in i 4K, lyckas spela in 60 bilder per sekund i Full HD och 240 bilder per sekund i HD, dubbelt så snabbt som föregångarenuppnår en mycket god flyt i båda lägena.

Även om kameran överstiger inte kvalitet och zoomkapacitet till andra datorer, burst-läge och slow motion förblir överlägsen i fluiditet och hastighet. Även om iPhone 6 har inte den optiska stabilisatorn på 6 Plus, skillnaden är väldigt liten. Här är några foton och videor. Vi rekommenderar att du tittar på videorna på YouTube för att kunna aktivera alternativet 60 bilder per sekund och se lagets verkliga flytande:

Full HD 60 fps-video

[youtube width=”640″ height=”480″]https://www.youtube.com/watch?v=PCbhwIHHOmo[/youtube]

HD-video 240fps

[youtube width=”640″ height=”480″]https://www.youtube.com/watch?v=O2g3rl1TVUY[/youtube]

Foto på dagtid

landskap

Nattfoto

natt

Operativ system

IMG_2005

Operativsystemet fungerar bra tills en viss punkt. Flera månader efter lanseringen av iOS 8 finns det fortfarande applikationer för att optimera det kommer att skalas till storleken på iPhone 5 och 5s. Även om det inte är begränsande för sin verksamhet, bildförhållandet och kvaliteten på apparnas design går förlorade.

Gränssnittet fortsätter dock att uppnå sitt mål med den här större skärmen På samma sätt ingår alternativet att ladda ner gränssnittet genom att dubbelklicka på startknappen. Det är möjligt att använda den med en hand men med lite svårigheter för hörnen. Utrustningens flytbarhet är perfekt och uppnår animationer utan nedskärningar, smidiga övergångar och samma navigering som i andra telefoner. Att vara den nuvarande avancerade iPhones fungerar operativsystemet perfekt medan det i äldre modeller ibland blir besvärligt och långsamt.

Benchmarking

Att vara gjord av aluminium, temperaturen det tenderar att stiga avsevärt med krävande användning. att spela blir ännu mer obekväma på grund av de höga temperaturerna det når. Benchmarking-applikationer har inte anpassats för iPhone 6-skärmen, dessa visas med en lägre upplösning än den verkliga, vilket förbättrar testens prestanda eftersom de inte körs med den ursprungliga upplösningen som andra applikationer gör. Det är därför vi inte lägger till jämförelsetabellen eftersom den inte återspeglar verklighetens prestanda jämfört med andra enheter.

Multimedia

På Apples multimedia-tema har aldrig sticker ut för att inkludera många alternativ. Videospelaren är en av de mest grundläggande som vi kan hitta på en smartphone och antalet format det är mycket begränsat medan vi har en equalizer i musikspelaren men inte ett system med effekter eller kvalitetsförbättringar.

Högtalaren har en mycket bra definition utan att bli mättad med volymen maximalt. Ljudkvaliteten och kraften från 3,5 mm-kontakten är mycket bra, så att du kan lyssna på musik i bullriga miljöer.

När det gäller webbsurfning hade jag alltid en smidig upplevelse på alla webbplatser som jag granskade utan att märka fördröjning i rörelserna.

Batteri

När det gäller batteriprestanda, loptimering gör sitt. Apple har alltid präglats av att ha batterier låg effekt men genomsnittlig varaktighet. Den här gången har de lyckats sträcka varaktigheten till en hel dag. Men uppenbarligen kommer detta att kosta prestanda sedan prestationshoppet mellan iPhone 5s och 6 är inte bra. Dessutom förbrukar skärmen nu mer batteri än tidigare på grund av ökad storlek och upplösning. Personligen Jag kunde tillbringa hela dagen med intensiv användning av WiFi, 3G, 4G, musik, navigering och sociala nätverk utan att behöva oroa mig, anländer på natten med över 20% batteri. Med mer krävande användning kan du vara lite kort, men det skulle innebära många timmars ständig användning av GPS, skärm, högtalare etc.

användande

Avslutning

IPhone 6 verkar vara det klokaste steget i Apples nya telefonlinje. Även om det långt ifrån är en perfekt telefon, har den flera aspekter som kan lösas in, både från knapparnas placering till materialkvaliteten. Själva designen misslyckas med att övertyga, och är besvärlig om den inte används i ett fodral. Det finns också den berömda skägggaten som kommer att störa mer än en.

Skärmen är mer än tillräckligt. Vitbalansen är enastående och ger en mer realistisk och korrekt bild. Ljudet är av mycket bra kvalitet men Apple kunde ha gjort ett försök att ha stereohögtalare.

Den goda

Bra batteriprestanda Mjuk och snabb kamera Skärm i rätt storlek

Det dåliga

Brist på en större sensor för kameran. Det kunde ha fått mer RAM-minne. Det kunde ha offrat ett par millimeter för att lägga till mer batteri och mer processorkraft.

Relaterade artiklar

Back to top button