Resurser Cortana förbrukar efter avstängning i Windows –

Många av er vet redan att när vi pratar om Cortana menar vi faktiskt en röstassistent som Redmond människor lades till i deras operativsystem för en tid sedan. Det är sant att företagets högsta chefer har förlitat sig mycket på sin assistent i ett försök att göra honom lika använd som de vi kan hitta på mobiltelefoner. Ios eller Android

Men det ska erkännas att så inte skedde av olika anledningar. Faktum är att Microsoft under åren har insett att Cortana sannolikt aldrig kommer att få samma marknadspenetration och acceptans som andra liknande verktyg. Dessutom kommer många Windows 10-användare förr eller senare att avaktivera Cortana i operativsystemet. Men, som det också märktes, fortsätter assistenten att arbeta ett tag, trots sin frånkoppling.

Med detta menar vi att efter avaktivering Cortana fortsätter att köra i bakgrunden, låt oss se vad det betyder.

Cortana finns fortfarande kvar i minnet efter avaktivering

Vid det här laget, när vi tror att vi blev av med assistenten genom att inaktivera den, kanske du undrar varför Cortana fortfarande körs på Windows. Tja, du bör veta att huvudorsaken till detta är att mastern fortfarande är inläst system minne … Men det betyder inte att det verkligen fungerar, det betyder att det fortfarande är på beredskap så att säga.

Credenciales cortana

Varför stänger inte guiden helt

Du kanske också undrar varför Windows 10 Voice Assistant inte stängs helt även om den är inaktiverad. Anledningen är enkel: Microsoft själva satsar och vill att vi ska använda det igen i framtiden. Därför, i den meningen, lämnar den den vilande och laddad i minnet så att den visas direkt när du klickar på Windows-sökrutan. Det här är den vi hittar i aktivitetsfältet, även om samma sak kommer att hända om vi klickar Windows + S.

Cortana förbrukar inte resurser om det är inaktiverat

Detta kommer att hända när du försöker använda hjälparen igen när Cortana konsumerar lite när du öppnar sökrutan. CPU … Det är viktigt att veta att detta bara händer om sökrutan fungerar. Efter avaktivering bör Cortana därför inte använda mer resurser på datorn än en liten mängd RAM i bakgrunden och någon processor när vi öppnar den igen.

Det bör man ha i åtanke Windows-processen som ägs av Cortana hanterar inte ens indexering av filer för sökning. Denna indexering utförs av andra processer i själva systemet, såsom Microsoft Windows Search Filter Host eller Microsoft Windows Search Indexer.

Relaterade artiklar

Back to top button