reparationspris och hur man byter det –

Kapaciteten och autonomin för iPhone SE 1

Till en början monteras den här enheten 1 624 mAh batteri … Vi måste dock säga att i slutändan är detta inte särskilt relevant data på ett sätt, eftersom det faktum att de är Apple. Själva utvecklingen av iPhones hårdvara och mjukvara gör batterihanteringen bättre än vad den faktiskt är. Den första kan förstås genom att läsa kapacitetsdata. Med tanke på att batteriet var helt nytt, bör enheten nå slutet av arbetsdagen, om än i en brådska, och alltid med normal användning, som om det är intensivt, kommer det att vara nödvändigt att tillgripa en laddare. mycket tidigare.

Det är dock mycket troligt att batteriet inte är nytt, och om vi tar hänsyn till dess naturliga slitage och de senaste versionerna av Ios inte längre är designade för detta, vore det inte konstigt om det skulle behöva startas i mitt på dagen. Därför är det i detta ögonblick som vi märker att det redan finns en påtaglig varning om att börja ändra på det.

Kontrollera din hälsa i inställningarna

Om du går till Inställningar> Batteri> Batteristatus kan du hitta en procentandel som indikerar nivån av försämring av det tillståndet, vilket är 100 % bättre. Batterier är trots allt en komponent som naturligt försämras vid användning, så slitaget ligger inom acceptabla gränser. Om du märker att procentsatsen plötsligt har sjunkit med flera nivåer på kort tid är det så klart att batteriet har någon form av defekt. I vilket fall som helst kommer du att kunna se information från Apple i samma avsnitt, som indikerar om nivån av slitage är tillräcklig för att byta ut batteriet.

Återställ din enhet om du är osäker

Beräkningen av batterinivån för iPhone SE 2016, som alla andra, görs med hjälp av komplexa algoritmer som inte alltid är korrekta. När allt kommer omkring är det mycket svårt att exakt bestämma en sådan parameter. Om du vill återställa denna beräkning på ett visst sätt och göra den så realistisk som möjligt måste du “ja” eller “ja” formatera enheten. Och det mest kompletta sättet att göra det på är genom att ansluta den till datorn via kabel och med iTunes (eller Finder i de senaste versionerna av macOS). Efter att ha startat detta är det nödvändigt ladda inte upp säkerhetskopia och ställ in den som en ny iPhone.

Hur mycket debiterar Apple dig för en ersättning?

Om du funderar på att byta ut iPhone SE-batteriet hos Apple, antingen för att du misstänker det eller för att telefonen indikerar det, kan du göra det genom att boka tid på Apple Store. Pris 55 euro och om du vill bli hämtad från ditt hem och inte fysiskt så får du betala 12,10 € för fraktkostnaden.

Sannolikheten att det blir gratis

Om enheten fortfarande är under garanti och Apple upptäcker att försämringen beror på fabriksfel det är mycket troligt att batteribytet blir helt kostnadsfritt. Samma sak händer om du har AppleCare planera med din telefon, eftersom dessa typer av reparationer täcks.

Tips om du vill byta batteri själv

iPhone-batteriet är ej löstagbart, vilket gör det mycket svårt att byta ut batteriet på grund av behovet av att öppna telefonen, som dras åt med speciella skruvar. Därför, om du inte är bra på manuella uppgifter, eller tror att du inte har kompetens att byta batteri själv, råder vi dig att inte göra det. Tänk också på det du kommer att förlora din garanti med Apple, om du fortfarande har en. Nu, om du kan göra det och vill byta ut det själv, bör du följa dessa steg (eller titta på videon vi lämnar i slutet).

 • Det första steget är att köpa ett kompatibelt batteri. Tyvärr är det omöjligt att hitta originalet, även om det finns säljare som säger att det inte stämmer. Du kan hitta en på Amazon som passar din budget och dina behov, inklusive verktyg för att göra ändringar.
 • Ta bort de två skruvarna längst ner på iPhone med ett lämpligt verktyg.
 • Lyft botten av iPhone-skalet något och koppla loss kabeln som ansluter den delen till plattan.
 • Var försiktig så att du inte lossar toppen av enheten eller sliter sönder kablarna som ansluter den till plattan, för vilket du kan försöka hålla iPhone i en 90-graders vinkel.
 • Skruva loss de två skruvarna på skyddsplåten till höger om batteriet och ta bort denna del.
 • Koppla bort batteri-till-kort-bussen.
 • Ta nu bort den övre högra plattan efter att ha skruvat loss den.
 • Ta bort batterianslutningsstången från denna del.
 • Ta försiktigt bort tejpen som täcker undersidan av batteriet.
 • Ta nu försiktigt bort det gamla batteriet.
 • Sätt i det nya batteriet och återanslut alla bygelstänger som kopplades bort i de föregående stegen, inklusive deras respektive plattor och skruvar.
 • Skruva fast iPhone-fodralet igen.

Vad sägs om en obehörig tjänst?

Som med föregående punkt kommer iPhone SE:s garanti att gå förlorad om den förblir i kraft. Även om det alltid är en bra idé att kontakta en auktoriserad supporttjänst innan du ens byter det själv, kan dessa leverantörer ha fördelen av att erbjuda billigare reparationer. Naturligtvis bör du i dessa fall inte lita på originalkomponenter. Hur som helst, det är bäst när du frågar efter en budget, se till att de erbjuder dig en uppföljningsgaranti i händelse av ett fel på enheten.

Relaterade artiklar

Back to top button