Rensa Windows 10 uppdateringscache –

Först och främst är det första vi behöver veta Windows uppdatering är Microsoft-plattformen som är en del av standardoperativsystemet. Företaget använder samma sak för att distribuera uppdateringar till sitt operativsystem. Men vi pratar inte bara om uppdateringar för systemet som sådant, eftersom de också används för andra mycket viktiga element som drivrutiner eller inbyggt antivirus. Därför är dess stora betydelse i de flesta fall.

Trots den många kritiken vi läser om detta funktionalitet Med åren är sanningen att det brukar fungera ganska bra i de flesta fall. Men självklart, på grund av den tidigare nämnda betydelsen, blev han också ett av de främsta hindren för Redmond-laget. Detta beror på det faktum att vissa användare i vissa fall kan möta olika problem här. Detta blir särskilt uppenbart när du laddar ner eller installerar dessa uppdateringar.

Vi pratar om problem som i vissa fall inte ens Redmond-företaget själv vet vad som orsakade dem, vilket förvärrar dem ytterligare. Över åren Microsoft några funktioner har lagts till i detta avseende, till exempel möjligheten att skjuta upp mottagandet av uppdateringar.

Hur man pausar uppdateringar i Windows Update

Som en försiktighetsåtgärd för att förhindra potentiellt opålitliga uppdateringar som kommer till vår PC , vi kan fördröja dem. När vi gör det vill vi informera dig om att själva operativsystemet tillåter oss att avbryta deras utseende i sju dagar. Detta gör att vi kan vänta och se om andra användare har problem med dessa kvitton innan vi installerar dem på vår dator.

För att göra detta behöver vi inte längre komma åt Windows 10-konfiguration applikation, till exempel via tangentkombinationen Win + I. För närvarande måste vi gå till alternativet som heter “Uppdatera och säkerhet / Windows Update”. För att slutföra det vi letar efter här behöver vi bara klicka på alternativet “Pausa uppdateringar i 7 dagar”. Det är värt att notera att denna tidsperiod kommer att öka när vi trycker fler gånger i framtiden.

Pausar Actualizaciones

Med allt detta är det lämpligt att spendera flera dagar, och inte för alltid. Kom ihåg att uppdatering av Windows 10 kommer att ge oss många fördelar, både funktionella och säkra. Faktum är att Microsoft själv rekommenderar att behålla systemet uppdaterat alltid.

Rensa Windows Update-cache

Men det befriar oss inte från några av de potentiella felen som vi hittar när vi uppdaterar operativsystemet. Tja, du bör veta att om vi inte använder tredjepartsprogram för att hantera Windows uppdatering , systemet brukar spara cache i detta avseende. I synnerhet talar vi om det faktum att Windows 10 lagrar en cache med data som genereras av denna funktion, allt för att kontrollera vad som är associerat med dessa uppdateringar. Vi bör också vara medvetna om att denna cache, förutom att den tar upp mycket hårddiskutrymme, kan vara orsaken till många problem i samband med Windows-uppdateringar.

Det är därför, som vi kommer att visa dig nedan, rensa Windows Update-cachen kan vara till stor hjälp från och med nu. För det första är det vanligtvis en av de mest effektiva felsökningsmetoderna här och hjälper oss också att spara diskutrymme.

Så här rensar du Windows Update-cachen i Windows 10

Jo, det är precis vad vi vill prata om i samma rader, vi menar möjligheten eliminera Windows Update-cache på ett enkelt sätt. Därför, för att uppnå dem, är det första vi måste göra att stoppa tjänsten som motsvarar funktionaliteten.

Stoppa uppdateringstjänsten

För att komma åt denna specifika del av operativsystemet, till exempel, kan vi ange termen Tjänster i systemsökrutan. Detta öppnar inte kontrollfönstret för dessa element.

Abrir servicios

Så snart nya Windows-tjänster Ett fönster dyker upp på skärmen, vi måste hitta det som heter Windows Update. Vi dubbelklickar på den för att öppna dess konfiguration, och på fliken Allmänt klickar du på knappen Stopp.

Spärrservice

Om knappen Stopp är nedtonad och det verkar som att vi kan klicka på Start betyder det att tjänsten är inaktiverad.

Ta bort onödig data från uppdateringar

När vi redan har stoppat Windows Update-tjänsten öppnar vi ett utforskarfönster med Win + E tangentkombination. I det här fallet måste vi gå till sökvägen till disken, som vi anger nedan:

C: / Windows / SoftwareDistribution / Ladda ner

Det är värt att notera att det är här alla uppdateringar från Windows Update laddas ner och där systemet cachar dem. Naturligtvis kanske vi först inte ser något här, eftersom dessa element är dolda som standard. Innan vi kan se och ta bort dem måste vi alltså aktivera alternativet “Gömda föremål” i Fliken Visa Dirigent.

För att slutföra det vi letar efter, rensa cachen och frigöra en betydande mängd diskutrymme, allt vi behöver göra är att välja och ta bort alla filer som visas här. Detta kommer endast att göras om vi har administratörsrättigheter, eftersom vi syftar på mappen för själva operativsystemet. Med allt vi har berättat för dig kan vi lösa problem relaterade till Windows Update-cachen.

Nu är det bara att återgå till Service. Chef vad vi såg tidigare och hitta samma Windows Update-post för att återaktivera den. Annars kommer den att inaktiveras och vi kommer inte att få uppdateringar, vilket inte rekommenderas i de flesta fall.

Relaterade artiklar

Back to top button