Rensa webbläsardata från Google Chrome: Den kompletta guiden –

Faktum är att dessa typer av program är bland de första som vi installerar på våra nuvarande datorer idag. Låt oss inte glömma att Edge är den som kommer med standarden Windows 10 i sig men de flesta användare föredrar att använda tredjepartslösningar dagligen. Dessutom kan vi säga att just nu och under lång tid, Google, Alternativ är det mest använda förslaget i denna mening idag.

För att ge oss en uppfattning om vad vi berättar för dig, låt oss säga att cirka 70 % av världens användare använder Chrome idag, vilket är viktigt. Det finns redan andra förslag bakom, som t.ex Firefox eller kant , men fortfarande väldigt långt ifrån dessa siffror. Därför vill vi i dessa rader fokusera specifikt på sökjättens program. Specifikt kommer vi att prata om data som den lagrar automatiskt, som vi kan bestämma när vi vill, som vi kommer att se.

Som du säkert redan vet från första hand, används de program vi talar om här för att komma åt onlineplattformar, applikationer och webbplatser … För att göra detta ger den oss ett antal funktioner och egenskaper som kommer att vara mycket användbara i detta avseende.

Typer av data som Chrome lagrar från surfning

Det är också värt att notera att dess utvecklare bryr sig inte bara om den funktionella aspekten av dessa program, utan också om de estetiska och säkerhetsaspekterna. Till exempel erbjuder Google Chrome i sig ett stort antal alternativ för att anpassa programgränssnittet.

Detsamma händer med den funktionella delen av applikationen och, naturligtvis, med allt som rör både integritet och säkerhet … Dessa två sista avsnitt är faktiskt några av de viktigaste avsnitten i alla program av denna typ. Och faktum är att han först och främst måste försöka skydda oss från vissa mer eller mindre skadliga element som vi möter på Internet. Dessutom sparar själva programmet ett antal data som det avsedd förbättra användaren erfarenhet , något som inte alla håller med om.

Tänk på att utvecklarna av dessa appar strävar efter att erbjuda så mycket som möjligt till sina miljontals användare … För att göra detta, och baserat på uppdateringar, har webbläsare många funktioner till vårt förfogande, och deras antal fortsätter att växa. Men som vi säger lagrar de en stor mängd av sin egen data för att förbättra användarupplevelsen.

Hur man raderar data som Chrome sparar för ökad säkerhet

Vanligtvis hänvisar den här informationen som vi talar om faktiskt till både den relativa informationen för användarna själva och de webbplatser vi besöker. På grund av allt detta anser många att detta är en tydlig kränkning av deras integritet.

Men det här är något som vi kan ändra om vi vill, det räcker med att ändra standardkonfigurationen för Chrome i detta avseende, eller radera denna data med jämna mellanrum. På grund av allt detta som vi pratar om har de flesta moderna webbläsare funktioner som gör att vi enkelt kan radera sparad data. Här pratar vi om saker som surfhistorik, cachebilder, sparade lösenord etc. Det är detta vi kommer igång med fr.o.m. MENY det vill säga i det övre högra hörnet Huvudgränssnitt program.

I den här menyn, som vi länkar till, kan du anpassa det mesta Google webbläsare inställningar. I synnerhet för allt detta måste vi visa menyn för den nämnda knappen och gå till alternativet “Inställningar”.

Sekretess och säkerhet i Chrome

På vänster sida av det nya fönstret som vi ska hitta, ser vi en serie kategorier som motsvarar de alternativ som vi kan ändra. Med tanke på att vi i just detta fall talar om programmets sekretess placerar vi oss i s.k. Sekretess och säkerhet … Så i det här avsnittet hittar vi ett avsnitt som innehåller ett avsnitt som heter Rensa webbläsardata. Det är den som intresserar oss i det här fallet, så vi har mer att klicka på.

Då öppnas ett nytt fönster med ett antal mycket användbara alternativ som vi just nu letar efter. En uppsättning oberoende allokerade datatyper visas i listan som vi ser. Detta gör att vi verkligen kan markera dem eller inte för senare rengöring. Därför behöver vi här inte längre välja vad vi vill radera, beroende på behoven i varje fall.

Det är värt att notera att, som vi nämnde tidigare, det är här vi hittar cachefiler och bilder, visning och nedladdningshistorik, sparade lösenord, appdata, etc. Och det är inte allt, eftersom det också låter oss radera allt som vi tidigare har noterat, men inom en viss tidsperiod. Detta är vad vi kan göra från topplistan som vi ser i samma fönster. Således kan vi välja data som sparats under den senaste timmen, senaste dagen, veckan eller månad , eller för alltid.

På så sätt kommer vi att ha mycket mer kontroll över radering processen vi talar om i dessa rader. Därför, för att slutföra det vi letar efter, behöver vi bara klicka på knappen Ta bort data, som vi ser längst ner fönster

Rensa webbinformation med kortkommandon

Som vi nämnde tidigare anpassar sig webbläsare gradvis till användarnas behov. Alltså för säkerhet och integritet Orsakerna, som vi redan har nämnt, försöker många göra cookies tillfälliga, eller så sparas inte cachen tillfälligt. Så, innan vi visar dig hur du måste städa upp allt på ett kontrollerat och personligt sätt.

Naturligtvis, som vi har sett, för detta måste vi nödvändigtvis navigera genom programmenyn. Men på ett mer direkt sätt kan vi göra samma städning som vi pratar om, som vi ska lära dig. För allt detta kan vi använda specialen tangentbordsgenväg för Chrome. Det är sant att dessa genvägar länge har gjort det möjligt för oss att utföra många uppgifter i själva programmet. Men för nu vill vi berätta att vi på samma sätt har en annan kortkommando som gör att vi direkt kan öppna panelen för att radera navigeringsdata.

På så sätt blir vi av med behovet av att navigera i programmenyn, för vilken vi bara behöver trycka på tangentkombinationen. Ctrl + Shift + Del … På så sätt kan vi gå direkt till konfigurationssektionen, varifrån vi kan radera våra data lagrade i programmet.

Relaterade artiklar

Back to top button