rensa cache och temporära filer med kortkommandon –

Webbläsare är ett av de program som genererar mest onödiga och onödiga filer … När vi använder dem lagrar de alla typer av filer (sessions- och spårningscookies, temporära filer, cache, etc.), som, även om deras syfte är att förbättra vår surfning, i slutändan endast tjänar till att minska vår integritet, tar plats . och leder ofta till webbläsarproblem. Chrome, precis som alla andra webbläsare, låter oss se och radera alla dessa data … Vi vet inte säkert att vi kan göra detta genom att helt enkelt trycka på tre tangenter.

Som med många program kan vi utföra ett stort antal uppgifter med Chromes kortkommandon. Dessa genvägar låter oss öppna nya flikar, nya fönster, gå in i inkognitoläge och bläddra igenom webbsidor och webbläsaralternativ utan att använda en mus. Bland de många kortkommandon som erbjuds av den här webbläsaren finns det en som är särskilt slående.

Rensa Chrome-cache och timing med tangentbordet

Standardsätt radera webbläsardata i Chrome gör detta från alternativmenyn, särskilt från avsnittet Sekretess och säkerhet> Rensa webbläsardata. Här kan vi se all data som webbläsaren lagrar från vår session och välja de som vi vill ta bort eller behålla. Men om vi ofta går till det här avsnittet slösar vi verkligen bort tid.

Google har länge introducerat en enkel kortkommando som gör det möjligt för oss att direkt öppna raderingspanelen i Chrome-webbläsaren. För att göra detta behöver vi bara trycka på Ctrl + Shift + Del … Med detta går vi direkt till nästa avsnitt av Chrome-konfigurationen, varifrån vi kan radera vår data.

Vi kan granska all data som vi avser att radera, eller direkt radera alternativen som Google erbjuder oss som standard. Vi kan också välja ett tidsintervall om vi till exempel bara vill radera data som genererats under den senaste timmen.

Förbi genom att klicka på den blå knappen “Rensa data” , kommer allt att tas bort från webbläsaren. Och vi kan fortsätta att använda webbläsaren som en nyinstallerad Chrome.

Andra viktiga genvägar

Chrome-genvägar hjälper oss att göra vår webbupplevelse mer bekväm och enkel. Och även om den innehåller ett stort antal olika tangentkombinationer , det finns alltid några av de mest användbara och de mest använda. Om du vill behärska funktionerna i Googles webbläsare behöver vi känna till följande genvägar:

 • Kontroll + N -> Nytt fönster
 • Kontroll + T -> Ny flik
 • F6 -> Gå till adressfältet
 • Ctrl + Shift + N -> Nytt inkognitofönster
 • F11 -> Helskärm
 • F12 -> Utvecklarkonsol
 • Ctrl + Skift + O -> Öppna bokmärken
 • Kontroll + Skift + B -> Dölj bokmärkesfältet
 • F3 -> Sök (samma som Control + F)
 • Kontroll + mushjul -> Zooma in eller ut på webbsidor
 • Alt + F4 -> Stäng webbläsare

Som vi kan se kan vi nästan navigera på webbsidorna utan att använda musen. Det är redan en fråga för alla, hur de trivs bäst.

Relaterade artiklar

Back to top button