Rekommenderas det att använda en iPad-laddare för att ladda din iPhone? –

Det finns två typer av originalladdare för iPad.

För att inte tala om de gamla iPad-laddarna, de senaste åren och idag kan vi hitta två typer av laddaradaptrar i iPad-boxen. Det är inte så att det finns två block, eftersom det bara finns ett, men detta är olika beroende på vald surfplatta. om du har iPad med belysningsport, Strömadaptern kommer att vara 10-12W och kommer att ha samma formfaktor som visas till vänster i följande bild. Om din iPad har USB-C-port (iPad Pro 2018 och nyare / iPad Air 2020), den kommer att se ut som den som visas till höger, och den kommer att ha en effekt på 18 till 20 watt.

När det kommer till laddningskabel vi finner också skillnader. Även om vi hittar mycket liknande längder och material i båda fallen, i fallet med iPad med Lightning, har denna kabel, som förväntat, en Lightning-kontakt i ena änden och en USB Typ A-kontakt i den andra. I iPad Pro och iPad Luft hittar vi kabeln.som båda ändar är USB-C, så den är inte lämplig för att ladda en iPhone på grund av inkompatibla kontakter. Den första kommer att fungera utmärkt oavsett vilken laddningsadapter som används.

Vad händer om du laddar din iPhone med iPad-adaptern?

Ingenting alls. Alla typer av laddningsadapter vi hittar i iPad kommer med mMFi-certifikat , en förkortning för “Made for iPhone”, vilket innebär en fullständig garanti för kompatibilitet och laddningskvalitet med Apples smartphones. Det förväntades inte mindre än originalladdaren från det kaliforniska företaget själv, men det skadar inte att komma ihåg det.

När det gäller den klassiska USB-A-adaptern kan vi hitta snabbare laddning än den klassiska 5W som Apple erbjöd i iPhone-adaptrar. Med USB-C-adaptern kan vi hitta ännu snabbare laddning upp till 20W, som med originaladaptern som är standard på iPhone 11 Pro och 11 Pro Max. Föga överraskande var laddningsadaptern för nya iPad och iPhone densamma, så inkompatibilitetsproblem, överhettning eller andra problem som förhindrar korrekt laddning är helt uteslutna.

iPhone cargando batteri

Du måste nu komma ihåg att du kommer att uppleva några av de nackdelar med snabbladdning på en iPhone … Och hur roligt det än är att kunna ladda din iPhone på kortare tid, kommer du att sluta tömma batteriet på kortare tid om du använder den här typen av laddning regelbundet. Även om det är sant att den här komponentens hälsa tenderar att slitas ut naturligt med tiden, oavsett vilken laddare som används, är sanningen att med 7,5W eller 5W adaptrar är detta långsammare.

Därför och som en slutsats du kan ladda din iPhone med en iPad-laddare, även om detta inte alltid rekommenderas om du inte vill drabbas av ökad batteriförbrukning. Vi rekommenderar att du gör detta om du inte har någon annan laddare till hands eller då och då för att ladda den snabbare, men inte regelbundet.

Relaterade artiklar

Back to top button