ReFlex är världens första riktigt flexibla smartphoneprototyp som fungerar! (Foto och video)

Reflex är en flexibel smartphone utvecklad av forskarna vid Human Media Lab vid Queen University, som kan flexa sig tillräckligt efter behag och behålla sina multitouch-färdigheter, komplett med haptisk feedback även när telefonen är hopfälld, vilket ger en alltid konsekvent upplevelse.

Smarttelefonen använder faktiskt en flexibel 720p OLED-skärm tillverkad av LGoch är baserad på Android 4.4 KitKat, men det intressanta är att sensorerna på baksidan av displayen “känner” kraften med vilken skärmen fälls ihop, och detta kan användas som ett inmatningsverktyg för applikationer, vilket effektivt genererar nya möjliga användningsfall för spel och inte bara . Tänk till exempel på att bläddra igenom sidorna i en bokeller för att manövrera slangbellan deglAngry Birdsbara genom att vrida telefonen: för närvarande är det omöjligt, men framtiden verkar gå på det här sättet.

Det finns också en mekanism som gör att du kan simulera kraft och friktion efter böjning genom exakt displayens vibrationer (se alltid slingan av arga fåglar).

Kort sagt, det finns en anledning i böjningen av denna smartphone, som inte bara är en stilövning.

Synd att effekten som syns i videon, speciellt genom att böja den inåt, inte är precis vacker, men det är svårt att förhindra att det bildas några veck. ReFlex förblir i alla fall en prototyp, och det kommer fortfarande att ta åtminstone ett par år innan vi kan se kommersiell användning. Minst

Relaterade artiklar

Back to top button