Redmi Note 9T vs Samsung Galaxy A42 5G jämförelse –

Mobiltelefoner är inte längre otillgängliga för de flesta, snarare tvärtom. De blir billigare och de allra flesta nya telefoner som kommer in på marknaden gör det med denna nya teknik. Som om Redman Notes 9T och Samsung Galaxy A42 5G vad vi ska jämföra idag i mellanintervallet.

Vissa telefoner med fantastiska funktioner till ganska rimliga priser, terminaler som det inte råder brist på, vilket utan tvekan väcker många tvivel när man jämför dem.

Skärm och mått

Före oss är mobiltelefoner av samma storlek, men inte samma. Redmi har 6,53-tums skärm Med Full HD+ upplösning och hål i hörnet för kameran.

Medan Samsung har en något större 6,6-tum, HD+ tillstånd, och ja, Super AMOLED teknik jämfört med Redmi LCD. Måtten är 161,2 x 77,3 x 9,1 mm, den väger 199 gram i Note 9T och 164,4 x 75,9 x 8,6 mm och den väger 193 gram i Samsung, som är något större men lättare.

prestanda

Det finns också en diskrepans här, om än i båda. MED MediaTek storlek 800U i Redmi och Snapdragon 750 5G i Galaxy A42 5G.

Båda har 4 GB RAM och 128 GB internminne, båda utbyggbara med micro SD-kort.

kamera

Här Samsung har fler sensorer som har ATV , med en huvudsensor på 48 megapixlar. Tillsammans med en 8 megapixel ultravidvinkelsensor, 5 megapixel makro och 5 megapixels djup.

I fall att Redmi vi har en trippelkamera , med 48 MP huvudsensor, 2 MP makrosensor och 2 MP djup. Den har en 13 MP-kamera framför, medan Samsung har en 20 MP-kamera.

Batteri, kommunikation och mjukvara

Denna sektion är också ganska platt, med ett stort batteri båda specifikt 5000mAh … I fallet Redmi med 18W snabbladdning och 15W i Samsung. Eftersom det finns Android 10, en under MIUI 12 och den andra under One UI 2.5).

Båda har NFC för mobilbetalningar, Bluetooth 5, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac och en USB typ C. En aspekt till Samsungs fördel är fingeravtrycksläsaren på skärmen, medan Redmi har en. sida, på strömknappen. Till sin fördel har Redmi även stereohögtalare.

Pris och slutsats

Faktum är att vi i det här fallet inte kan utse en tydlig vinnare, eftersom var och en av dem sticker ut i vissa aspekter. Medan Redmi Note 9T har en Full HD-skärm, är Samsung Galaxy A42 5G AMOLED. Även om den senare också har ATV , en främre kamera med högre upplösning och en fingeravtrycksläsare på skärmen.

Med lika stora mängder RAM och lagring Samsung är dyrare med 30 euro , kostar 299 euro, medan Redmi kostar 269 euro. Därför tror vi att om du är en av dem som värdesätter skärmupplösning och vill lägga mindre pengar så är valet självklart, skaffa Redmi. Å andra sidan, om skärmen inte är viktig för dig, men du fortfarande har AMOLED, och du lägger vikt vid kameran, är det värt att betala de där 30 euron mer.

Relaterade artiklar

Back to top button