Redmi Note 10 5G vs Realme 8 jämförelse –

Medelklassen erbjuder oss allt mer bättre utrustade mobiltelefoner till riktigt attraktiva priser. Och de två telefoner vi jämför idag är några av de bästa exemplen för att bevisa detta. För hur Redman Notes 10 5G och horisontell fördelning Realme 8 det här är två telefoner som erbjuder oss funktioner som vi tills nyligen förknippade med telefoner av högsta mellanklass.

Två telefoner som sticker ut av väldigt olika anledningar men som sammanfaller med att ge oss mycket för väldigt lite pengar, vilket bevisas av det faktum att det här är två telefoner under 200 € med allt de har att erbjuda i deras datablad.

Skärm och mått

Det här är två liknande telefoner i storlek, men inte samma, Redmi är något större, med 6,5-tums skärm och Full HD+-upplösning, samt ett hål för den främre kameran. Den har LCD-teknik och 90 Hz uppdateringsfrekvens med ett bildförhållande på 20:9. För sin del erbjuder Realme 8 oss Super AMOLED en teknikskärm med en mindre 6,4-tum, och en Full HD+-upplösning och ett bildförhållande på 20:9, även kompatibel med HDR10.

Redmi Note 10 5G

Således har var och en av dessa skärmar olika aspekter. Måttmässigt är Redmi något större, med måtten 161,8 x 75,3 x 8,9 mm och tyngre på 190 gram. Från min sida Realme 8 är mer kompakt , med 160,6 x 73,9 x 8 mm och väger 177 gram, är den mycket lättare trots att den har ett lika stort batteri i båda fallen.

rike 8

Prestanda och minne

Det finns anmärkningsvärda skillnader här eftersom Redmi är en 5G-mobil tack vare dess MediaTek Processor Dimensity 700

MediaTek ventas preocesadores

Medan Realme 8 erbjuder oss redan veteraner Mediatek Helio G95 en processor som ger utmärkt prestanda när vi spelar spel. När det kommer till RAM och internminne har båda samma värde, med 4GB RAM och 128GB internminne som kan utökas via microSD-kort i båda fallen.

kamera

Ett avsnitt som har många skillnader mellan de båda enheterna. Börjar med antalet sensorer, vilket är mindre på Redmi. Det har trippelkammare , med en 48-megapixel huvudsensor och f/1,8 bländare. Å andra sidan finns det ett makro på 2 Mp och f/2.4, samt ett djup på 2 Mp och f/2.4. En kamera som kan spela in videor i Full HD-kvalitet med 1080p-upplösning och en maxhastighet på 30 bilder per sekund.

Redmi Note 10 5G inget stöd

För sin del erbjuder Realme fler sensorer, med fyra kameror … Dessutom är huvudsensorn större, med en upplösning på 64 megapixlar och f/1,8. Medan ultravidvinkelobjektivet är 8 megapixlar vid f / 2,3, är makrot 2 megapixlar vid f / 2,4 och 2 megapixlars djup vid f / 2,4. Den kan spela in 4K-video med en maximal hastighet av 120 fps.

Realme 8

När det gäller de främre kamerorna hittar vi sensorer med väldigt olika upplösningar. Högre i Realme 8 där 16 megapixlar in frontal och spelar in video upp till 1080p med en maximal hastighet av 120 bilder per sekund. När det gäller Redmi har vi en 8MP frontkamera med möjlighet att spela in videor upp till 1080p vid 30fps. Så i det här avsnittet är Realme-telefonen helt klart vinnaren.

Batteri, kommunikation och mjukvara

Det här avsnittet presenterar olika faktorer som kanske inte tippar skalan tydligt, eftersom var och en av terminalerna sticker ut på något sätt. Inte i ett batteri alltså i båda fallen 5000 mAh , kapacitet, vilket redan är standard för mellanklassen. Men skillnaderna ligger i snabbladdning, som i det här fallet har en klar vinnare som Realme. Kinesiskt företag utrustade sin telefon 30W snabbladdning som kan ladda 50 % av batteriet på bara 26 minuter och 100 % på en timme.

Redmi erbjuder för sin del 18W snabbladdning, vilket är mycket vanligare på mellanklassmarknaden. Som det är 802.11 a/b/g/n/ac Wi-Fi anslutning så att de kan ansluta till 5G Wi-Fi-nätverk med höga hastigheter utan problem. Båda har även Bluetooth 5.1, en av de senaste versionerna av standarden och därför en av de mest stabila och högkvalitativa som vi kan bära med oss ​​i vår terminal. Båda har NFC, så de kan användas för att göra betalningar på anläggningar som om de vore riktiga kreditkort. Båda erbjuder oss också en USB Type C-kontakt.

rike 8

Även om Redmi i det här fallet har en infraröd port och FM-radio, vilket Realme inte har. Självklart har den sistnämnda en fingeravtrycksläsare inbyggd i skärmen, vilket är väldigt bra för priset. Redmi har den på sidan, den är inbyggd i strömknappen. När det gäller mjukvara, som Android 11 Under MIUI 12-lager är Redmi och Realme UI 2.0 dess rival.

Pris och slutsats

Sanningen är att det är svårt att välja en av de två, eftersom var och en har olika egenskaper. Med tanke på att båda telefonerna kostar nästan lika mycket, runt 199 euro, måste du överväga för- och nackdelar med var och en för att kunna avgöra. Redmi utan tvekan tilldelar sin skärm 90 Hz , Såväl som 5G-anslutning tillhandahålls av processorn. Det här är huvudsektionerna där den här telefonen kommer först. Å andra sidan sticker Realme ut med andra saker som Super AMOLED en skärm eller kamera med fler sensorer och högre upplösning, både fram och bak.

Vi har också ett batteri som laddar mycket snabbare , mer kompakt storlek och vikt, eller en fingeravtrycksläsare inbyggd i skärmen, vilket är ovanligt för dessa intervall. Därför kommer valet i det här fallet att reduceras till en faktor: du måste fråga dig själv hur viktigt det är att ha 5G i din nya mobiltelefon.

Om det är väldigt viktigt, se till att skaffa en Redmi. Du kommer inte hitta många mobiltelefoner med denna anslutning till ett så rimligt pris. Om inte, och du lägger vikt vid andra aspekter som skärm, kamera eller snabbladdning förutom 5G-anslutning, är Realme 8 utan tvekan din mobiltelefon.

Relaterade artiklar

Back to top button