RedMagic 6R recension: den avslappnade klädda speltelefonen (foton och videor)

RedMagic 6R recension

RedMagic under de senaste åren och ännu mer de senaste månaderna har det accelererat mycket på skapandet av nya enheter. Vi testade senast RedMagic 6, men andra enheter från samma familj hade lanserats. Idag är det turen till RedMagic 6R. Låt oss ta reda på det i hela testet.

LÄS OCH: Bästa smartphones

Förpackning

Inuti den svarta förpackningen på den här smarttelefonen hittar vi en 30W strömförsörjning, en USB / USB-C-kabel och ett transparent silikonhölje. Alltid ett välkommet tillskott.

Konstruktion och ergonomi

Ur konstruktionssynpunkt är RedMagic 6R en lite enklare smartphone än andra modeller i samma kategori. Men speciellt ur designmässig synvinkel för många kommer detta att vara ett plus. Ramen är gjord av metall, medan ryggen är gjord av glas. Designen är avgjort mer “klassisk” och dess renare linjer, men ändå moderna och ungdomliga, kommer säkert att göra de många som aldrig har köpt en speltelefon för sin överdrivna design. Men denna rationalisering innebar också att RGB-LED försvann. Smarttelefonen är inte vattentät. RedMagic 6R väger 186 gram, en vikt trots allt inte överdriven och den är också ganska tunn med sin 7,8 mm tjocklek.

Hårdvara

Uppenbarligen också denna 6R (där R. står för Tävlings) har en riktig hårdvara. Vi har processorn Snapdragon 888 oktakärna vid 2,84 GHz vid 5 nanometer, Adreno 660 GPU och 8 eller 12 GB LPDDR5 RAM. Det interna minnet är 128 respektive 256 GB och har UFS 3.1-teknik (mycket snabbt) men inte utbyggbart. Utmärkt anslutning: 5G, Wi-Fi 6E och Bluetooth 5.2. Inte ens NFC saknas. Fingeravtrycksläsaren är istället inbäddad i skärmen och är av anständig kvalitet. Tyvärr saknas ett ljuduttag och det är också synd att den enda högtalaren är lägre, vilket ger inget (semi) stereostöd. Synd också för vibrationerna som inte är särskilt påfrestande och inte ens särskilt trevliga.

Å andra sidan är spridningssystemet som består av flera lager utmärkt: koppar, vätskekylning, grafit, metall och en termodynamisk gel. Det här är kanske en av funktionerna som gör den här smarttelefonen mer “spelande” än andra. Den andra otvivelaktiga faktorn är beröringsutlösarna placerade på långa högra sidan. När smarttelefonen därför är horisontellt är det möjligt att utnyttja dem i spel och programmera dem för att utföra vissa funktioner.

KORT: RedMagic 6R

Kamera

Uppenbarligen kunde inte ens RedMagic 6R misslyckas med att inkludera fyra fotografiska sensorer. Vi har en kamera från 64 megapixel ƒ / 1,8, en 8 megapixel ƒ / 2,2 vidvinkel, en 5 megapixel ƒ / 2,4 makro och en 2 megapixel ƒ / 2,4 för att förbättra foton i stående läge. De två sista sensorerna, eftersom det är lätt att föreställa sig ens för deras upplösning, är inte särskilt intressanta. Mer än diskret huvudkameran som med bra ljus skapar bilder på enhetens höjd. Samma identiska överväganden även för 16 megapixel främre kamera ƒ / 2.0 inbäddad i bilden inuti skärmen. Det är bara synd att när belysningen går ner förändras resultaten drastiskt: även med mindre ljus börjar alla kameror vika och i mörkret är kvaliteten dämpad. Du kan alltid aktivera nattläget: bilderna är ljusare men helt blandade. Glöm det. Slutligen ett omnämnande för vidvinkelkameran som bara kan aktiveras i Pro-läge: en av de olika olägenheterna som finns i kameraappen, tillsammans med lite dålig översättning. Videor i 4K vid 60fps de är ganska stabila, men de är inte så skarpa och detaljerade som vi skulle ha velat.

Visa

Skärmen på denna RedMagic 6R är en stor 6,67-tums panel tillverkad i teknik AMOLED. Skärmen har en FullHD + -upplösning (1080 x 2400 pixlar) och har en bra maximal toppljusstyrka på 770 lumen (även om den inte når värdena för smartphones premie). Dess huvudsakliga funktion är utan tvekan uppdateringsfrekvensen som kan ställas in mellan 60 och 144 Hz, ett mycket högt värde. I mitten kan du också välja 90 och 120 Hz. Det finns också ett alltid på-läge, men tyvärr visar det ingen ikon för inkommande meddelanden.

programvara

RedMagic (som vi kommer ihåg är ett märke av ZTE) har inkluderats i denna Android-smartphone vid version 11, anpassad med RedMagic OS 4.0-gränssnittet. Det är en trevlig och inte särskilt invasiv personalisering, men inte perfekt. Det finns några grafiska val som inte är helt sammanhängande och framför allt en serie ganska ungefärliga italienska översättningar. Mervärdet är definitivt Game Space-läget som börjar från anmälningsridån (varför inte göra den till en ikon bland apparna?). Inuti kan du justera olika inställningar som är användbara för att skjuta prestanda för enskilda spel till det maximala men det bästa kommer när spelet startas: du kan konfigurera pekutlösarna, aktivera en retrospektiv inspelning (som sparar ett klipp från de senaste sekunderna som just spelats) , eller programmera makron eller aktivera direktströmsläget som driver smarttelefonen utan att ladda den om den är ansluten till strömförsörjningen. Sammantaget är operativsystemet fortfarande flytande och det finns inga tecken på större buggar.

Autonomi

Batteriet är inte stort, med tanke på att det är det 4200 mAh kapacitet. Detta beror på att i denna variant R. det var utan tvekan att föredra att skapa en lätt och tunn smartphone snarare än med en autonomi över genomsnittet. Med medelintensiv användning kommer du fortfarande fram i slutet av dagen, men detta är inte sant om du stressar smarttelefonen med många spel under dagen. I vilket fall som helst kommer du att ha snabb laddning på 30W.

Pris

RedMagic 6R säljs i Europa på 499 €, som blir 599 € för varianten med mer RAM och mer internt minne. I vilket fall som helst rättvisa priser för hårdvaran, även om vissa konkurrenter erbjuder en mer konsekvent totalupplevelse. För detta hoppas vi på en sänkning av priset med några erbjudanden de kommande månaderna. Den kommer att säljas inom kort på webbplatsen Redmagic.gg.

Foto

Relaterade artiklar

Back to top button