Recensera Samsung Gear IconX (2018)

Under de senaste åren har många av de största tillverkarna världen över introducerat sina par trådlösa hörlurar. Apple har lanserat sina AirPods, Google har gjort detsamma med Pixel Buds och Samsung var en av de första som hoppade på det här tåget när det presenterade sin Gear IconX.

Tack vare våra vänner från Samsung Chile har vi haft tillgång till den andra versionen av de helt trådlösa hörlurarna från det koreanska företaget och Gear IconX (2018) kommer att reparera de brister som den första versionen hade.

Dessutom kan Gear IconX mäta den fysiska aktiviteten vi utför när vi bär dem, så låt oss se hur de beter sig i det här avsnittet, liksom i det viktigaste, ljudet.

Låt oss gå med granskningen!

Tekniska detaljer för den testade enheten

TILLVERKARE OCH MODELL
– Samsung.
– Gear IconX (2018)
– Ursprungligt tillstånd: Nytt
HÅRDVARA
– 4 GB intern lagring i varje öronpropp.
– 1,5 GB RAM-minne i varje headset.
– Bluetooth 4.2
– USB-C-port
– Accelerometer och beröringsyta.
– 82 mAh batteri i varje öronpropp.
– 340 mAh batteri i laddningsfodral.
ÅTGÄRDER
Telefonlur: 18,9 x 21,8 x 22,8 mm
Fall: 73,4 x 44,5 x 31,4 mm

Design

Utformningen av Gear IconX (2018) liknar den första versionen. De material som Samsung har bestämt är plast, hur kan det vara annorlunda, med en beröringsytan På baksidan kan vi pausa, avancera eller spola tillbaka vårt multimediainnehåll eller aktivera röstassistenten.

De är extremt lätta och de stör inte alls när de är i örat i timmar, till och med obemärkt av människor som jag har stött på, för att tala om vi jämför det med andra enheter som ser löjliga ut i öronen. Inuti lådan finns tre storlekar: S, M och L, både för hörsnäckans gummi och för den vinge som håller hörapparaten och därmed kunna hitta den som passar oss bäst.

Å andra sidan, och jämfört med den tidigare versionen, den nya Gear IconX Använd inte en pulsläsare, vilket jag tycker är mycket bra, eftersom det utrymmet användes för att inkludera mer batteri.

Gear IconX kommer i ett pillerformat fodral, som förutom att lagra och inte förlora våra hörlurar, gör att vi kan ladda dem var som helst vi är Och som hörlurar har den en utmärkt storlek och mycket bärbar.

Färgen som Samsung har gett oss är ljusgrå, men de finns också i svart och rosa.

Ljud

Att prata om ljud vid många tillfällen är subjektivt, vissa människor gillar en typ av utjämning mer än andra, med lägre, diskant eller medium, och det är just i detta avsnitt där Gear IconX lämnar något att önska för min smak.

Låt oss få något klart, Gear IconX från 2018 låter bra, men de låter inte spektakulära, precis som Jaybird-hörlurarna jag använder regelbundet.

Även om det finns betydande brusreducering, anser jag det basen är väldigt påfallande, även om tydligheten hos toppar och mellanrum är mycket bra. Musik låter bra, men lägre bas skulle ge ett mycket bättre ljud. Det värsta är att ansöka Samsung Gear, som inte har en equalizer med vilken vi kan ändra ljudet på IconX, men jag upprepar igen, musiken låter väldigt tydligt och säkert för dig kommer det att räcka.

Även om appen inte har en equalizer, om den har en funktion som heter Ambient Sound, som om vi håller det aktivt, kommer att tillåta oss att höra ljudet som kommer utifrån, så att vi känner oss säkrare när vi till exempel kör cykel omgiven av bilar.

Slutligen kommer jag att prata om Bluetooth-anslutningen. Förhoppningsvis fungerar alla enheter med denna anslutning lika bra. Vi måste bara öppna fodralet på Gear IconX för att börja leta efter en enhet att ansluta och den kommer att synkronisera båda hörlurarna som en enda Bluetooth-enhet. Om vi ​​bara tar på oss ett headset blir ljudet MONO och ljuder bara genom headsetet, mycket bekvämt när vi använder Gear IconX som en handsfree-bil.

Funktioner

Jag hoppas att du är tydlig att Gear IconX inte bara är något Bluetooth-headset, eftersom det kommer laddat med olika funktioner som är långt ifrån den kategorin och gör att de får ett eget liv utan att bero på användningen av en annan enhet. Om du inte hade märkt det är Gear IconX mycket fokuserat på användare som utför sport eller fysiska aktiviteter, så jag börjar i det här avsnittet som beskriver min upplevelse och vad hörlurarna erbjuder.

Även om vi inte har en GPS inuti har de en accelerometer som gör att vi kan mäta hastigheten och sträckorna vi når när vi cyklar, går eller joggar. Dessutom, medan vi utför dessa aktiviteter kommer en tränare att prata med oss ​​i perfekt latinsk spansk, vilket indikerar att vår rytm är bra eller dålig, och han kommer att säga några ord för att uppmuntra oss att fortsätta.

När det gäller detta har jag haft ett problem, men när jag cyklar berättar det för mig att jag har en bra takt och att fortsätta som jag är, när jag kommer hem och går av cykeln, har hörlurarna sagt till mig (alltid ) att det har Det har varit en ganska vandring, och jag har inte gått mer än två steg för att lämna min cykel på plats. Utan tvekan saknar denna tränare viss intelligens och att det finns bättre alternativ.

Som jag nämnde i designavsnittet låter hörlurarnas baksida oss styra musiken genom gester. Om vi ​​glider upp eller ner vi kan styra volymen på musiken, som når höga nivåer. Om vi ​​klickar en gång, vi pausar uppspelningen och om vi trycker två gånger går vi till nästa låt eller så svarar vi och lägger på ett samtal. Om vi ​​trycker på och håller ned pekytan kommer vi åt röstassistenten på vår telefon, och nej, vi har inte integrerat Bixby, så i mitt fall har Google Assistant aktiverats, även om upplevelsen inte är helt bra utan att assistenten är integrerad.

Det är viktigt att nämna att jag vid mer än ett tillfälle har aktiverat några av dessa kommandon av misstag när jag fixar lägesheadsetet eller helt enkelt kliar mig i örat, men i allmänhet är igenkänningen mycket bra och du måste komma ihåg kommandona eftersom de kan inte ändras.

Slutligen inom varje hörlurar har vi 4 GB intern lagring så att vi kan lagra musik i MP3-format som om det vore en USB PenDrive och lyssna på musik utan att behöva bära vår Android-telefon, eftersom vi i iOS behöver det.

Batteri

Wow. Om det du behöver är en bra batteritid är det dina hörlurar. På papper säger Samsung att varaktigheten ska vara 7 kontinuerliga timmar, med full laddning genom sitt fodral.

Enligt min erfarenhet batteritiden har varit utmärkt, når 7 timmar utan att förvara hörlurarna i deras fodral. Om du bestämmer dig för att behålla dem i sitt fall, vilket är det mest logiska, kommer de att debiteras till 100% när vi slutar använda dem och vi behöver bara ansluta Gifta dig med USB-C-kabeln, som också har snabb laddning.

Enligt min erfarenhet har jag glömt bort batteriets livslängd eftersom det har varit riktigt bra, och det är precis hur dessa typer av produkter ska vara.

Avslutning

Samsung Gear IconX är mycket bra Bluetooth-hörlurar som uppfyller i nästan alla aspekter och bara överskuggas av ett par detaljer.

Vi har en design utsökt, är en av de bästa hörlurarna av denna typ i förhållande till mängden funktioner de har och jag vågar säga att de har en av de bästa batteritiden på marknaden.

När det gäller ljudet, överensstämmer mycket väl med att isolera omgivningsbulleroch införandet av ett läge som gör att du kan höra buller utanför gör dem praktiskt taget unika. Ljudet är väldigt tydligt, med en bra utjämning som låter dig tydligt höra de olika melodierna som finns i en sång, men för min smak saknar det bas, som är mycket viktiga i rockmusik.

När det gäller de olika funktionerna är Gear IconX ganska komplett, även om mätningen av fysisk aktivitet är ganska grundläggande, och vi behöver en kompletterande app, den är alltid välkommen för nybörjare.

Möjligheten att spela musik direkt från IconX: s interna minne och navigationssystemet genom dess beröringsyta är väl implementerade och resulterar i, mycket kompletta hörlurar.

DEN GODA 👍🏻

Klarhet i ljudet, med bra toppar och mellantoner, men med delvis frånvaro av bas.
Batteriets livslängd är spektakulär.
Intern lagring låter dig gå ut och lyssna på musik utan att bära telefonen.
Hörlurarnas design är väldigt snygg och vi har till och med USB-C i laddaren.

DET DÅLIGA 👎🏻

Pekplattan manövreras lätt av misstag.
I iOS är funktionerna mer begränsade än med en Android-enhet.
Vi har ingen inbyggd röstassistent, så det är fördröjning när du använder den.
Den inbyggda tränaren är ganska grundläggande och den mest erfarna inom fysisk aktivitet kommer att bli besviken i detta avsnitt.

Tillgänglighet

Samsung Gear IconX marknadsförs av Samsung via sin butik till ett pris av CLP 159 990 dollar.

Relaterade artiklar

Back to top button