Recensera Motorola Moto Z3 Play

Den här gången kommer vi att ha som huvudperson en av de senaste Motorola-smartphonesna och som vi känner till som Moto Z3 i sin Play-version.

Denna modell sticker ut för att erbjuda en Super AMOLED-skärm med en 18: 9-aspekt och Full HD + -upplösning, förutom att flytta sin fingeravtrycksläsare till höger om utrustningen, på samma sätt som vi brukade se den i Sony Xperia Utrustning.

Bortsett från att ha en extremt tunn design, erbjuder Z3 Play också full kompatibilitet med alla Moto Mods som Motorola har tillgängliga. Faktum är att vi kommer att presentera dig för två av dem: Moto 360-kamera och Moto Mod Insta-dela Polaroid-skrivare i ett nytt inlägg som vi kommer att publicera mycket snart.

Så låt oss gå med den fullständiga recension som vi har åt dig utan att först tacka folket i Motorola Chile som gav oss denna utrustning för att testa dem.

ENHET TESTAD

TILLVERKAR-, MODELL- OCH ÖVERSIKTSDATA
– Motorola
– Moto Z3 Play – XT1929-6
– Ursprungligt tillstånd: Nytt
– Författare: Jonathan Munizaga
– Lagfoton: Jonathan Munizaga
– Testperiod: 24 augusti – 30 augusti
MOBILA NÄTVERK
– 3G: 850 (Movistar / Claro), 900 (Entel), 1700 AWS (WOM / VTR), 1900 (Entel / Movistar / Claro), 2100
– 4G LTE: B1, B2 (Entel / Claro), B3, B4 (WOM), B5, B7 (Movistar / Entel / Claro), B8, B12, B17, B28 (Entel / Movistar / Claro), B66.
– Kategori LTE CAT 12 600/150 Mbps
– Kompatibel med 4G +
– Kompatibel med VoLTE och VoWiFi
– Fungerar med Entel, WOM, Movistar och Claro
HÅRDVARA OCH MJUKVARA
– 6,01-tums Super AMOLED-skärm med Full HD + 1080 × 2160 upplösning, 18: 9-bild
– Qualcomm Snapdragon 636 octa-core processor
– 6 GB RAM-minne och 128 GB intern lagring som kan utökas med MicroSD
– Adreno 509 grafikprocessor
– MONO-högtalare
– Bluetooth 5.0
– GPS, AGPS, GLONASS, BDS
– USB Type-C-port
– Fingeravtrycksläsare
– Dual 12 MP huvudkamera med f / 1,7 + 5 MP bländare, autofokus, dubbel LED-blixt, 4K 30 fps video.
– 8 MP f / 2.0 främre kamera
– Android 8.1 Oreo-operativsystem
– 3000 mAh batteri

12 OCH 5 MEGAPIXEL DUBBELKAMERA

På baksidan av utrustningen hittar vi en dubbelkamera som integrerar en 12 megapixelsensor med f / 1.7 bländare och en andra 5 megapixelsensor. Båda kamerorna åtföljs av en dubbel LED-blixt med två toner.

Om vi ​​går framåt på utrustningen hittar vi en ensam kamera med 8 megapixel upplösning och en f / 2.0 bländare. Den här gången har vi INTE en LED-blixt.

När vi observerar applikationen som styr kameran hittar vi de typiska alternativen för att styra LED-blixt, HDR, aktivera timern … etc. Vi hittar också ett komplett manuellt läge där vi kan justera fokus, vitbalans, ISO, exponering och bländare. Dessutom kan du aktivera läget Panoramic, Portrait, Slow Motion och Cinemagraphy där du kan välja vilka saker du vill flytta i bilden.

I följande video visar jag dig detta gränssnitt i aktion:

Personligen fann jag att fotografikvaliteten är ganska bra när det är bra belysning, även om de flesta kameror idag tar bilder dagtid med mycket god kvalitet. Saker förändras på natten där vår huvudperson uppförde sig bra, även om det finns vissa tillfällen där bilderna ses med lite buller, men det finns andra där de ser super bra ut efter min smak.

Jag lämnar dig med fotografier tagna direkt med vår Moto Z3 Play:

Om du vill spela in videor, låt mig berätta att Z3 Play kan göra videor i 4K-kvalitet med 30 bilder per sekund eller i Full HD-kvalitet med upp till 60 bilder. I vårt fall har vi spelat in en testvideo i 4K-kvalitet så att du kan uppskatta dess kvalitet:

FRÅN FABRIK MED ANDROID 8.1 OREO VÄNTAR PÅ ANDROID 9 FOT

Som vi redan kan uppskatta i en stor del av Motorola-utrustningen levereras Z3 Play med Android i sin version 8.1 Oreo som inte har ett anpassningsskikt av tillverkaren, så du hittar ett rent gränssnitt för det mesta i sin helhet, eftersom det finns några ikoner och widgets som är tillverkarens modifiering.

Vår huvudperson har en åttakärnig Qualcomm Snapdragon 636-processor och åtföljs av 6 GB RAM och 128 GB intern lagring, hårdvara tillräckligt kraftfull för att köra Android flytande.

När vi går in i applikationslådan kommer vi att märka att utrustningen inte ger nästan någonting av uppblåsthet som många kommer att uppskatta. Bland dem kommer vi att se Moto-applikationen med vilken vi kan komma åt Moto Actions för att styra enheten med gester och därmed få tillgång till olika funktioner. Vi har också Moto Screen där vi kan se våra meddelanden när utrustningen är låst, en funktion som redan är typisk för Motorola-enheter.

I följande video visar jag en del av datorns operativsystem, dess applikationer och några funktioner:

När det gäller programuppdateringar har teamet redan bekräftats att ta emot Android 9 Pie, även om det datum då det tar emot uppdateringen är okänt. Dess Android-säkerhetsuppdatering är mycket föråldrad, den har redan korrigeringen som motsvarar april månad 2018, och det finns i programvarukanalen “opencl”.

Som en säkerhetsmetod erbjuder utrustningen en fingeravtrycksläsare på höger sida av Z3 Play och den fungerar ganska bra, förutom att den är bekväm att låsa upp. Som en ytterligare metod kommer vi också att låsa upp ansiktet som den främre kameran använder för att identifiera ditt ansikte.

När det gäller batteriet har vi en kapacitet på 3000 mAh och enligt den erfarenhet jag hade när jag använde denna utrustning lyckades Moto Z3 Play ge mig en hel dags autonomi med normal användning. Teamet följde med mig en hel dag, faktiskt hade jag ungefär 21% energi under de första timmarna av den andra dagen.

Utrustningen är kompatibel med Motorolas snabbladdningssystem, i själva verket kommer den speciella laddaren som de kallar den “TurboPower Charger” i sin låda.

SUPER AMOLED 6,01-Tums SKÄRM MED 18: 9 ASPEKT

Z3 Play integrerar en 6-tums Super AMOLED-skärm med Full HD + -upplösning på 1080 x 2160 pixlar, den senare beror på att vi har en skärm med en 18: 9-aspekt för att integrera med den nuvarande trenden att finns på marknaden för smarta telefoner.

Bildkvaliteten som denna skärm ger oss är ganska bra, med mycket levande färger, djupa svarta och en mycket hög ljusstyrka som gör det möjligt att uppskatta det mycket bra när det är i dagsljus.

När det gäller tillgängliga inställningar finns det inte många, men den som sticker ut mest är möjligheten att ändra färgen, eftersom vi kan välja temperaturen med tre alternativ: Varm – Neutral – Kall, liksom vi kan välja om vi vill ha standard eller ljusa färger.

I ljudavsnittet kan jag berätta att Moto Z3 Play har en enda MONO-högtalare som ligger precis i den del där headsetet går för samtal. Det betyder att det bara är en högtalare som fungerar som en högtalare och en samtalsluren.

Ljudkvaliteten är ganska bra efter min smak, basen sticker ut ganska, medan diskanten är något normal. Naturligtvis låter högtalaren väldigt högt och åtminstone med de låtar som jag försökte var den inte mättad när jag nådde maximal nivå. Det enda problemet är att det bara är ett, om det vore stereo så låter det spektakulärt.

Jag lämnar dig med Motorola Moto Z3 Play högtalarljudtest:

Inspelad med SHURE MV88-mikrofon i MONO CARDIOID-läge inom tum från högtalaren och utrustningens volym justerad till 65%.

När det gäller ljudkvaliteten som uppnås med trådbundna hörlurar säger jag dig att utrustningen INTE har en 3,5 mm jackkontakt, så för det måste vi använda en USB Type-C-adapter som ingår i lådan. Vad som inte kommer är hörlurar, så du måste använda dina.

Jag tyckte att ljudkvaliteten var ganska bra och markerade bas och diskant, samt en mycket hög volymeffekt, även om den senare helt klart kommer att bero på vilken typ av hörlurar du använder, som i mitt fall använde jag Xiaomi Hybrid Pro HD.

Jag har redan berättat för dig att utrustningen inte innehåller någon programvara eller något som hjälper till att förbättra ljudkvaliteten (åtminstone sågs den inte i ljudmenyn), men personligen tycker jag att en inte är nödvändig på grund av den bra ljudkvaliteten som levereras .

DESIGN

Om vi ​​ser Moto Z3 Play framifrån kommer vi att märka att det är nästan samma design som vi redan har sett i sina kusiner Moto G6, Moto E5 Plus … bland annat, uppenbarligen inklusive dess längre aspekt på grund av dess 18: 9-skärm.

På baksidan förändras saker eftersom vår huvudperson upprätthåller kompatibilitet med Moto Mods. Denna del är helt gjord av reflekterande glas och är inte överraskande en fingeravtrycksmagnet. Dess dubbla kamera sticker ut trött på sin design men det är så att det är i en rimlig höjd när du sätter in en Moto Mod.

Och eftersom det inte finns något utrymme på framsidan och på baksidan är Moto Mods, fick fingeravtrycksläsaren slut på utrymme. Av denna anledning har Motorola beslutat att installera den på höger sida av utrustningen, på samma sätt som vi brukade se den i Sony Xperia-utrustning. För mig var det åtminstone bekvämt att använda och igenkänningen fungerade mycket bra.

Teamet har en storlek på 6 tum, så det är troligt att du kommer att tycka att det är något stort, men tro mig att det inte kommer att vara en vanesak längre. Ändå var utrustningen bekväm för mig, den är lätt, tunn och lätt att styra med en hand. Dess mått är 156,5 x 76,5 x 6,8 mm, medan vikten når 156 gram.

SLUTSATS

Moto Z3 Play är en mycket komplett smartphone där vi hittar allt, från en 18: 9-skärm, genom sin dubbla bakre kamera och ett modulsystem som vi känner som Moto Mods. Hittills så bra, men jag känner att vi fortsätter att se mer av samma sak. Du kommer förmodligen att berätta för mig att de har Moto Mods, och det är bra, men det är något som redan har sina år och det är där jag tycker att det är dags att förnya sig med något igen.

Motorola har innoverat med många saker under dessa år, men sedan de lanserade Moto Mods har de fastnat. Jag kan ge dig Moto Z2 Play tillsammans med Moto Z3 Play och skillnaderna som vi hittar kommer att vara minimala.

I Moto Z3 Play hittar vi som en nyhet (med avseende på Z2 Play) en 18: 9-skärm, dubbel bakre kamera, vi gick från en Snapdragon 626 till en 636, vi eliminerade hörlursuttaget, vi gick till Bluetooth 5.0 , lite mer minne och det skulle vara. Okej, det är en mycket bra utförd uppdatering, men jag känner att fler saker saknas, vilket äntligen ökar kapaciteten på batteriet som fortsätter att upprätthålla de 3000 mAh som vi såg i Z2 Play.

En annan fråga är uppdateringarna, vi pratar om Z3 Play, den nuvarande flaggskepp som Motorola har i Latinamerika (eftersom de inte kommer att ta med den vanliga Moto Z3) och vi fortsätter fortfarande med Android 8.1 med en säkerhetsuppdatering från april, eftersom vi är i praktiken i september (5 månader senare) och vi har redan Android 9 Pie tillgängligt, något som Motorola inte borde ta så lång tid att uppdatera eftersom deras utrustning nästan inte har något anpassningsskikt.

Hur som helst, teamet jag rekommenderar det om du kommer från en iPhone eller hade en low-end eller low-mid-range android, om du har en Moto Z skulle det också vara värt att hoppa för att uppdatera till nuvarande trender, men om du har en Moto Z2 eller en av de många Moto G5, jag tycker inte att det är mycket värt att byta.

Jag personligen skulle vänta på att nya Motorola One och One Power med Android One skulle komma fram, så länge de kommer från dessa sidor.

TILLGÄNGLIGHET

Moto Z3 Play kommer att finnas tillgängligt via de viktigaste kedjorna och operatörerna i landet i sin version med 6 GB RAM och 128 GB intern lagring. Dess förbetalda pris är 599 990 dollar, medan du med Entel kan köpa det för 199 990 dollar när du planerar en plan på 29 990 dollar. Finns i keramisk svart färg.

Relaterade artiklar

Back to top button