Recensera Assassin’s Creed Valhalla: Druids Wrath

Introduktion

Idag ger vi dig den första expansionen av Assassin’s Creed Valhalla, ett spel som vi redan testat för ungefär sex månader sedan, och som den här gången ger oss en ny karta att utforska, en ny historia, ny mekanik och flera andra saker.

Expansionen heter The Wrath of the Druids (Wrath of the Druids), som tar oss till Irland från samma period som huvudplottet äger rum, och att den här gången presenterar oss för en annan värld rik på historia, strider, myter och legender, visar oss en intressant blandning mellan viking, kristen och keltisk kultur.

Utan att komma för långt framåt i det här avsnittet, låt oss se hur det är:

Berättelse

Wrath of the Druids fortsätter historien om Eivor och dess passage genom de brittiska öarna. Denna tomt är helt skild från huvuddelenoch tar oss till ett Irland som präglas av de olika maktkonflikter som finns mellan de gæliska kungarna.

Denna DLC introducerar oss till fyra nya huvudpersoner: Bárid, King of Dublin och kusin till Eivor; Flann Sinna, Irlands högsta kung; Azar, chef för handel i Dublin; och Ciara, poeten som ansvarar för att samla och montera Flanns berättelser i form av sånger.

Historien börjar med att Azar anländer som gäst i Ravensthorpe (huvudbyggnaden där huvudplottet äger rum), som kommer för att leverera ett meddelande till Eivor: en kusin till honom / henne är kung i Irland och behöver din hjälp. Det är så vi möter Bárid, kungen av Dublin, och senare presenteras vi för Ciara och Flann Sinna.

Från och med då handlar historien om High Kings process för att förena ön. Men du kanske undrar: Varför heter denna DLC Wrath of the Druids? Det är den främsta antagonistiska kraften i denna plot. Det handlar om en kult som heter Los Hijos de Danu, som lägger till den känslan av hemlighet och mytism i historien, och att vårt mål kommer att vara att eliminera ledarna för denna sekt.

Som alltid, inställningen uppnås i allmänhet mycket bra. Det överensstämmer med att visa oss en nyfiken blandning mellan vikingar, kristna och keltisk kultur från Irland. Historien i allmänhet är ganska intressant, även om det finns några luckor som jag tror inte ger mycket mening, och slutet är något förutsägbart. Huvudpersonerna är relativt minnesvärda – åtminstone King Flann och poeten Ciara – men det finns inte mycket att notera.

Den här historien tar cirka 12-14 timmar att slutföra., även om det verkligen finns många fler saker att göra på ön Irland, som jag kommer att beskriva i nästa avsnitt.

Spel

Som nämnts ovan är Wrath of the Druids en helt separat berättelse från huvudintriget i Assassin’s Creed Valhalla, så det är inte nödvändigt att ha avslutat spelet för att kunna förstå alla händelserna i DLC.

För att kunna åka till Irland för första gången räcker det att ha slutfört någon av de två första allianserna som bildas när du anländer till England. Naturligtvis rekommenderar spelet att vara nivå 55 för att gå vidare i berättelsen, annars blir allt lite svårare. Om du befinner dig över nivå 55 kommer spelet att anpassa sin svårighet efter de färdigheter du redan har förvärvat.

När det gäller gameplayen förblir allt relativt detsamma som basspelet: ett stridsystem som främjar mer action än stealth, en låg nivå av parkour, belägringen av kloster återvänder och i allmänhet allt relaterat till sättet att utforska och interagera med världen. Naturligtvis finns det några nya saker som är värda att belysa.

Först, Tog Ubisoft tillbaka hemduvor med uppdrag, som i detta spel kallas Royal Lawsuits, och om jag minns rätt, introducerades de först där i Assassin’s Creed Revelations.

För att kunna aktivera dem, gå bara till någon av fågelhusen som distribueras på kartan. Var och en av dessa uppdrag har belöningar tilldelade, och dessutom kommer de med en serie sekundära utmaningar (kallade Royal Requests) som kan förbättra din slutliga belöning.

Dessa uppdrag är vanligtvis att återställa föremål eller döda specifika mål, och utmaningarna är de som ger en större svårighetsgrad – som att inte ta onödiga dödar, inte upptäckas, inte ta skada och så vidare. Personligen känns det som att dessa utmaningar inte tillför mycket värde till spelet, och Det ger mig en känsla av att de sattes för att tvinga användningen av smyg och en mycket mer strategisk spelstil, något som detta spel helt klart inte har i de viktigaste uppdragen.

Ytterligare en ny mekaniker som lades till med denna DLC, är internationell handel, vilket i spelet är motiverat som ett sätt att positionera Dublin som ett stort kommersiellt centrum för Irland. För detta har Azar flera order att leverera från olika tiders länder, och vårt uppdrag är att få dessa varor att leverera dem.

För att göra detta måste vi göra anspråk på de olika kommersiella positionerna som är fördelade över hela kartan, där vi måste eliminera deras passagerare (som vanligtvis är medlemmar i Los Hijos de Danu), och senare måste vi återfå en typ av licens som tillåter deras användning .

När en handelsplats har erövrats kommer dessa varor att genereras – som vi också kan få genom bytet som vi hittar i kistor eller döda fiender – och som senare skickas till Azars post i Dublin. Med dessa kan vi uppfylla orderna, och i gengäld får vi olika belöningar, såsom rustning eller tatueringar från dessa platser (Egypten, kalifatet i Córdoba, bland andra Rus-folket).

Det som är bra är att dessa positioner kan förbättras med de resurser vi får med plundring av kloster eller genom att fullborda de utmaningar som kungliga krav har. Dessa förbättringar gör att produktionen ökar och lägger till nya konstruktioner som gör det till en idealisk plats att gå om vi har lite liv tillgängligt eller få rationer eller pilar för vår båge.

Sammantaget tycker jag att det är en ganska häftig sida. Det är inte viktigt att göra det, men ja jag tycker att det är värt att erövra vissa positioner när vi går igenom berättelsen, för vissa belöningar kan vara användbara för oss, förutom den erfarenhet det ger oss att förbättra våra färdigheter.

Utöver det finns det inte många extra som förändrar vårt sätt att spela. Det finns nya fiender – de av sekten – som använder en slags hallucinogen gas som gör att de har kvasi-mytologiska krafter, och som utan tvekan är några ganska svåra att besegra. Det finns också platser som är förbannade, och vår plikt är att förstöra föremålet som orsakar det onda, bland flera andra saker som är i form av sekundära uppdrag eller extra utmaningar.

Irland

Som i huvudavsnittet är kartan den starkaste punkten i denna expansion.

Irland ser bara underbart ut, även om den version jag testat är PS4-versionen.. Det är en charmig plats, full av färger (förutom den rosa dimman som kommer ut då och då, som ser ganska dålig ut), slätter, klippor och träsk, som ger den en utseende & känsla ganska annorlunda än vad vi såg med England och Norge.

Nu kan du föreställa dig att detta innebär att det inte finns många bosättningar att utforska. Nästan allt är natur, och den största staden som finns finns Dublin, som fortfarande är ett litet knutpunkt för att köpa saker och starta några uppdrag. Kartan är dock full av grottor och lager av Danus barn, som fortfarande kan utforskas.

Jämfört med de andra två platserna i spelet är det inte en så stor karta, även om det inte betyder att det inte kan finnas tider när vi måste gå eller rida en häst under lång tid för att nå vårt mål.

Kartan är baserad på den norra halvan av ön Irland och är uppdelad i fyra huvudregioner: Dublin, Meath, Connacht och Ulster, var och en med sitt eget antal intressanta platser, skatter och mysterier att upptäcka.

Slutsatser

Assassin’s Creed Valhalla: Wrath of the Druids lägger till lite mer innehåll till ett spel som redan är laddat med saker att göra, och som också redan har ett par ganska stora kartor.

Så beslutet om huruvida man vill köpa denna DLC det kommer helt klart att bero på hur ansluten man är till Valhallas historia – och inte på innehållsfrågor. Enligt min mening är det på en mer allmän nivå en bra expansion som erbjuder en anständig historia med bra karaktärer, en mycket trevlig karta att utforska och många sekundära saker att göra.

Det är en hel del extra innehåll, att även om inte nödvändigtvis allt som har lagts till är nytt, det lägger till den övergripande upplevelsen som Assassin’s Creed Valhalla vill leverera med sin nordiska miljö. För $ 25 kostar det jag tycker det är värt det, men så länge du känner att huvudhistorien lämnade vill du ha mer.

Om du redan var ett fan av Assassin’s Creed-berättelsen i allmänhet, är jag ledsen att berätta att denna expansion avviker ännu längre från den ursprungliga förutsättningen för denna serie. Till att börja med har historien lite eller ingenting att göra med konflikten mellan de dolda och de gamla, och som redan har nämnts vid flera tillfällen, främjar inte utformningen av detta spel användningen av parkour, stealth och en stil av jag spelar mycket lugnare.

Personligen hoppas jag att nästa expansion (The Siege of Paris) har lite mer av den väsen i Assassin’s Creed som denna expansion inte har.

Relaterade artiklar

Back to top button