Realme X50 Pro vs Poco F3 jämförelse –

Det finns många smartphones som vill göra nämnaren bästa kvalitet-pris mobil , men inte desto mindre överensstämmer inte alla med alla punkter, som vi skulle vilja. I det här fallet ska vi jämföra två terminaler som har allt som krävs för att ta det här namnet, nämligen att Realme X50 Pro, trots att den presenterades för ett år sedan, har mycket att säga om det, medan Poco F3 är en fantastisk konkurrent .

Vi vet att båda mobiltelefonerna finns i användarpoolerna eftersom de är deras nya terminal och med den fina jämförelsen du är på väg att läsa kommer du att lämna tvivel. vilket av de två är det bästa köpet … Vi kommer att ta hänsyn till design och pris när vi gör detta, eftersom valuta för pengarna spelar en mycket viktig roll utan att glömma allt annat som gör den perfekta mobiltelefonen.

realme x50 pro sin fondoPoco F3 sin fondo

Design och skärmar som gör att de sticker ut

Vi börjar med likheterna mellan dessa smartphones, även om detta inte gäller distributionen av deras kameror, eftersom Realme X50 Pro erbjuder en vertikal kameramodul och Poco F3 placerar den i en modul med ett rektangulärt utseende, men de delar samma material. Dess design är baserad på glas. kombinerat med polykarbonat i fallet Realme och med metall i fallet med Poco-terminalen. Kamerorna förändras framåt eftersom, som vi kan se, lägger Realme X50 Pro till en dubbel lins med ett kapselformat hål, medan Poco håller det redan klassiska mitthålet så litet som möjligt.

design av POCO F3

Men likheten ligger inte bara i vad vi ser i materialen, utan också i vad vi känner i händerna, eftersom dessa är två terminaler som väger cirka 200 gram, men som ändå har olika tjocklek, eftersom Realme X50 The Pro är 8,9 mm och Poco F3 är kraftigt reducerad till 7,8 mm. Närmar sig skärmarna som matcha AMOLED-paneler storlek är nyckeln igen för Realme X50 Pro: den ska vara mindre – 6,44 tum jämfört med Pocos 6,67 tum. Årets skillnad de har med avseende på lanseringar gör att vi kan se utvecklingen av skärmhastigheten, vilket gör Poco F3 kommer att vinna denna strid med 120Hz panel som uppdateringsfrekvens jämfört med Realmes 90Hz, som också överträffar 360Hz respektive 128Hz touchsampling. Vad de har är HDR10+-skydd och Corning Gorilla Glass 5.

Att ändra processorgenerationer kan vara nyckeln

Eftersom skillnaden mellan de två hjärnorna som dominerar de smartphones vi jämför är nästan ett år är skillnaderna uppenbara på insidan, även om de inte är signifikanta. Med vad är Snapdragon 865 för Realme X50 Pro det integrerar ett chip som kan flytta allt utan problem tack vare dess 2,84 GHz frekvens och 7 nanometers tillverkningsprocess. Något högre blir Poco F3 igen med sin Snapdragon 870, ett prisvärt högpresterande chip som såg dagens ljus 2021 för så tydliga fall där kraft spelar roll, men också pris. Således, i Poco F3 kommer vi att se 3,2 GHz frekvens, delad användning av nanometer och Adreno 650. GPU / GPU med sin rival.

Minneskonfigurationen har inte förändrats mycket och de har båda LPDDR5. RAM, men i minnet märks även denna generation, och Realme X50 Pro har UFS 3.0-lagring, medan Poco F3 gör ett litet steg mot UFS 3.1-lagring. Dess minnesalternativ ger många alternativ att välja mellan, med Realme X50 Pro kommer den med 8 GB RAM + 128 GB eller 256 GB med ett utökat 12 + 256 GB-alternativ som konkurrerar med Pocos 6 + 128 GB och 8 + 256 GB. … Det måste vi också veta ingen av dem har möjlighet att utöka sitt minne använder microSD.

Största skillnaden på kameror

Vi har nått en nyckelpunkt när vi jämför de två smartphones, med början med deras linser, där Realme X50 Pro har fyra kameror jämfört med tre av tre. Xiaomis nära kusinmodell. Men allt är inte antalet kameror, och om vi går vidare till det första objektivet, det viktigaste, ser vi Realme välja 64 Mpx-objektivet signerat av Samsung, jämfört med Sony48 Mpx i Poco F3, båda med anmärkningsvärda bländaröppningar som lovar bra resultat på dagen och på natten. Att fortsätta titta på deras kameror ser vi det vidvinkel + makro visas i två modeller och det kommer att vara den enda likheten vi kommer att se i det här fallet, de uppnår liknande resultat när man fotograferar stora landskap.

Poco F3

Som en viktig punkt finner vi det Realme X50 Pro har ett teleobjektiv föreslår att man tittar vidare, särskilt med 20x hybridteleobjektiv, som den uppnår med en upplösning på 13 megapixlar, vilket Xiaomi inte kan erbjuda. Slutligen, valfria 2 och 5 Mpx-objektiv för Realme och Poco hjälper dig att få bättre inramning. Vi går vidare till de främre linserna, Vinnare i kategorin Ultimate Camera – Realme X50 Pro. eftersom, som tidigare i den bakre delen, här låter summan dig också vinna genom att ha ett 32 Mpx-objektiv och en främre vidvinkel på 8 Mpx så att de kan fånga alla våra vänner, det finns bara ett 20 Mpx-objektiv på Poco F3 sida, som vi inte får misskreditera , värre än att bli lämnad.

Videoinspelning är viktigt, med digital bildstabilisering för båda och följande alternativ:

Realme X50 Pro:

  • 8K @ 30fps
  • 4K @ 30/60 fps
  • 1080p @ 30/60 fps
  • 720p @ 30fps
  • Slow motion-inspelning: 960 fps

Liten F3:

  • 4K @ 30 fps
  • 1080p @ 30/60 fps
  • 720p @ 30fps
  • Slow motion video: 960 fps

Snabbladdning är viktig

Även om vi också kommer att ta hänsyn till batteri- och utmärkta anslutningsaspekter, är den största skillnaden mellan denna Realme-terminal och Poco dess snabbladdning, där Realme lyckas överträffa sina konkurrenter med 65W effekt ger Realme X50 Pro … Detta gör att vi kan ladda vår mobiltelefon på drygt en halvtimme för att fortsätta få ut så mycket som möjligt av oss själva. Batteriet är på 4200 mAh, vilket är något mindre än 4520 mAh hos Poco F3, som i det här fallet har 33 W snabbladdning, vilket inte ligger långt efter, och som med större kapacitet kommer att ge lite mer autonomi.

Realme X50 Pro 5g Rojo

Anslutning är en annan punkt att hålla utkik efter, men sanningen är att vi står inför två modeller med 5G förberedda för morgondagen och idag, där endast Poco F3 tillåter dubbla SIM-kort och där en annan skillnad ligger i fingeravtrycksläsaren eftersom Realme placerar den under skärmen medan Poco F3 flyttar den åt sidan för högre hastighet. Båda har GPS, A-GPS, GLONASS, Beidou och Galileo, förutom NFC eller Bluetooth för att ansluta till vad vi vill.

Realme UI vs MIUI

De har båda Android 11 till sin kredit, men anpassningsnivåerna, som utan tvekan ger mer att prata om på sistone, fungerar, och Realme-nivån var en överraskning på grund av de goda resultaten den lämnade, dess lyhördhet och fler och fler. avancerade alternativ . Å andra sidan finns MIUI 12, som är en anpassningsnivå som inte kräver presentationer, men som har försvagats på sistone och trots de många alternativen lider av vissa fel, förseningar och problem som inte alla är nöjda med. med resultatet.

batteri miui 12 xiaomi

Vilken mobil behöver jag köpa?

Enligt vår åsikt, som experter, kan vi inte välja en av dessa två smartphones utan att veta priset, och det får oss att leta efter ett liknande minnesalternativ. Realme X8 Pro 128 + 50 GB kostar 479 euro, medan Poco F3 med mer lagring, men samma RAM-minne, särskilt i 8 + 256 GB-versionen, kostar 347 euro, vilket är en anmärkningsvärd skillnad på mer än 100 euro.

Nu kan vi börja fatta beslut och, ur vår synvinkel, inse skillnaderna, vi måste välja rekommenderar Poco F3 före Realme X50 Pro, särskilt för att utmärkelsens år har gjort det möjligt för den att vinna viktiga saker; som ett år av uppdateringar, extra processorkraft, men framför allt innebär det besparingar. Även om det inte får oss att glömma konkurrenterna, är det också en bra idé att köpa Realme X50 Pro om pengar inte är ett problem eftersom vi kommer att ha den bästa snabbladdningen, bättre kameror och annars är skillnaderna minimala.

Relaterade artiklar

Back to top button