Realme Watch S recension: något mer än ett smartband, lite mindre än ett sportur

realme klocka s

Med tillkomsten av smarttelefontillbehör har några ganska coola nya enheter dykt upp. I åratal har faktiskt bärbara datorer fått plats i specialbutiker och inom tekniska webbplatser. Jag pratar därför inte om smartband och fitnessspårare, utan också om riktiga smartklockor. Ibland är dock gränsen mellan en enhet och en annan ganska tunn, varför det inte är lätt för mig att kategorisera den här nya Realme Watch S. Trots att det har många smarta funktioner visar det faktiskt fortfarande några luckor på vissa aspekter som gör det mer lämpligt för sporturet. Jag vill dock inte berätta något för dig, så följ den här fullständig recension att veta mer.

Realme Watch S recension

Unboxing

Som du redan har sett i andra fall ändras inte Realme-förpackningen från de som visas med tidigare modeller. Vi har därför en låda som liknar Apple Watch, åtminstone ur estetisk synvinkel. Inuti lådan hittar vi dock:

Realme Watch S; USB-A laddningsbas, med magnetiska stift; kort bruksanvisning, även på engelska; garantibevis.

Design och material

Realme har alltid lagt stor vikt vid material, särskilt på dessa produkter. Det är därför det inte är förvånande att det finns en kista i aluminium väl färdig som trots allt håller vikten ganska låg. Med hans 48 gram (inklusive rem), därför visar Watch S sig att vara ganska bekväm att bära och inte för skrymmande. Om vi ​​tittar på dimensionerna är vi faktiskt uppe 259,5 x 47,0 x 12,0 mm. Det är inte ett av de minsta smartklockorna på marknaden, men dess design gör det anpassningsbart till praktiskt taget alla situationer. När vi tittar på det främre glaset märker vi faktiskt närvaron av ett skoning numrerade som i mitten rymmer skärmen. I alla fall finns det en plastyta på den nedre delen, där alla olika sensorer för pulsmätning, och inte bara.

realme klocka s

Från den centrala rutan, som rör oss till höger, märker vi närvaron av två fysiska knappar. Med det placerat högst upp kommer du till huvudmenyn eller går direkt till hemmet. Med den längst ner, å andra sidan, kan du direkt komma åt menyn tillägnad Sport utan något mellanliggande steg. Jag måste därför säga att känslan med dessa tangenter är utmärkt, vilket resulterar ganska lyhörd. Uppenbarligen har vi alltså en pekskärm för att flytta runt gränssnittet. Ur denna synvinkel fungerar därför anordningen bra och rörelserna är ganska flytande. Det är inte den bästa enheten någonsin i detta avseende, men feedbacken är fortfarande mer än bra.

realme klocka s

Jag har ännu inte räknat rem silikon från 22 mm vilket i själva verket tillfredsställde mig. Jag måste dock erkänna att detta kan skapa vissa problem vid höga temperaturer. I själva verket på sommaren skapar den totala frånvaron av luftventiler verkligen några problem, så i så fall rekommenderar jag att du byter ut det med ett rem mer dedikerat till fysisk aktivitet. Även under vintersäsongen är det faktiskt ibland irriterande att hålla det på handleden i för många timmar och inte låta huden transpirera på rätt sätt. Även om det är av god kvalitet, så kunde Realme ha utrustat det med några fler platser. Utöver allt detta är dock enheten skyddad av ett glas Corning Gorilla Glass och har IP68-certifiering, så det motstår också vatten mycket bra.

Visa

Realme Watch S levereras med en IPS LCD-skärm från 1,3 ″ med upplösning 360 x 360 pixlar och densitet lika med 278 PPI. Många kan ha lite kritik på den här panelen, men jag tycker att den är perfekt för en sådan enhet. Om du tittar på färgerna kan du se en bra kontrast liksom ganska ljusa nyanser. Lägg märke till närvaron av en automatisk ljusstyrkesensor som intelligent justerar skärmens bakgrundsbelysning även i de mörkaste miljöerna. Även i direkt solljus hade jag dock aldrig några speciella problem med att se allt innehåll på skärmen.

realme klocka s

Som nämnts ovan främjas pekskärmsdisplayen, vilket alltid resulterar i lyhörd och exakt. Jag skulle dock ha föredragit att systemet var optimerat för formfaktorn för denna produkt. Jag vill dock ta upp denna fråga i avsnittet om “Programvara”.

Hårdvara

Det händer ofta att inte kunna spåra alla hårdvarukomponenter som finns i en av dessa produkter. Även för Watch S ändras därför inte substansen. Jag kan dock bara berätta hur sensorerna faktiskt beter sig och vad de erbjuder när det gäller anslutning. Faktum är att det finns en modul under kroppen Bluetooth 5.0, en sensor för att detektera hjärtslag och en för övervakning av syrgasnivåer i blodet.

Med Bluetooth har jag aldrig haft några problem, eftersom anslutningen till smarttelefonen, därför med den officiella applikationen, aldrig har missat ett slag. Även när det gäller pulsmätning Jag kan inte klaga, även om detta inte är så exakt. Under fysisk aktivitet märkte jag i själva verket hur detta tenderar att underskatta detta värde något, så när det gäller tillförlitlighet visar det viss osäkerhet. Det som emellertid övertygade mig är övervakning av syrehalten i blodet vilket fungerar korrekt men jag vet inte riktigt om det är pålitligt eller inte. Det är en av de funktioner som jag alltid brukar tvivla på åtminstone lite.

Uppenbarligen hittar vi här också många funktioner relaterade till hjärtslagdetektering, som sömnövervakning. Här måste jag säga att Realmes smartklocka gör ett bra jobb, att vara ganska exakt när du lägger dig och när du vaknar. Som med många andra produkter av märket var jag därför nöjd med den här funktionen.

programvara

Jag börjar omedelbart med att säga att det finns smartklockor som har tänkt på ett bättre system i detta avseende. Jag tror faktiskt att Realme borde ändra sitt gränssnitt något för att göra det mer lämpligt för en produkt med en cirkulär skärm. Många menyer använder därför hela ytan och layouten, men huvudskärmen gör det inte på rätt sätt. Det hade därför varit trevligt att ha programvara som liknar det vi har sett på Xiaomi Mibro Air (se hela recensionen här).

Genom att komma åt huvuduret står vi inför en annan design beroende på vad vi väljer att visa. På smartwatchen, såväl som i den officiella appen, kan du välja mellan många olika urtavlor och anpassa din klocka som du vill. Vi borde ha mer än 100 olika urtavlor. Från den här skärmen kommer du sedan med en svep åt höger till de snabba växlarna med vilka du kan aktivera gesten för att återaktivera skärmen med handleden, öppna de allmänna inställningarna, aktivera. Här är det dessutom möjligt att se procentandelen återstående batteri.

Med olika svep till vänster, alltid från urtavlan huvudsakligen har vi en serie anpassningsbara skärmar för att snabbt få tillgång till data om fysisk aktivitet, väder, fjärrkontroll av musik och mycket mer. Genom att klicka på den övre fysiska knappen går du direkt in i smartwatchens hjärta och får åtkomst till följande objekt :.

Sportaktivitet och drift

Det finns bra 16 sportlägen inom den relativa menyn, det vill säga Det finns inte få, därför finns aktiviteterna i produkten, även om det i slutändan inte är lätt att prova dem alla och mer än någonting annat testa deras tillförlitlighet. På min sida kunde jag därför bara utnyttja läget något (på grund av begränsningar av rörelser orsakade av Covid) och jag var ganska nöjd med det. Utöver allt räknas faktiskt stegen ganska pålitligt, utan en överdriven överskattning. Som nämnts är dock hjärtslag inte alltid korrekt och tenderar att markera värden som ofta är lägre än de verkliga. Jag påminner er dock om att jag har hållit den här undersökningen aktiv 24 / 24h.

realme klocka s

Jag vill också nämna något om den smarta delen av den här produkten. På Realme Watch S är det därför möjligt att ta emot aviseringar som kommer till vår smartphone, men vi kan inte interagera med dem. Emojis visas inte, men åtminstone känner enheten igen de appar som vi fick dem från. Detsamma gäller samtal. Dessa kan faktiskt bara hanteras passivt.

Jag måste rapportera ett problem, till och med ett ganska betydande, som har stött på den här produkten. Efter några dagars användning slutade faktiskt alla sensorer att fungera. Som du också kan se från diagrammet (nedan), pulsmätning det fastnade på ett värde någon gång, bara för att helt sluta arbeta timmar senare. Detsamma gäller mätning av syrenivåer i blodet, som jag ursprungligen inte kunde komma till jobbet. Jag var tvungen att återställa smartwatchen mer än en gång för att se till att allt gick rätt.

realme klocka s

Realme Link

Jag har pratat om det redan i några andra recensioner, men Realme Link är en av de enklaste och mest intuitiva applikationerna som finns på marknaden. Förutom att kunna hantera alla smarta produkter av varumärket, erbjuder det ett minimalt gränssnitt. Inom denna app är det därför möjligt att se all information i detalj, med grafer och siffror som ger oss en uppfattning om vår hälsanivå. Det finns inga problem med översättningar på italienska och allt är inom räckhåll. Trots allt är det dock också möjligt att hantera några mer exakta inställningar, t.ex. aviseringar, de olika promemoria, den urtavlor, den musikkontroll och mycket mera.

Som jag ofta säger tillåter Realme Link dock inte att tillfredsställa nyfikenheten hos de användare som är mer uppmärksamma på deras data. Inom de enskilda avsnitten går vi därför aldrig för mycket i detalj, därför alla information reduceras till ett minimum. Ta bara en titt på vad som gäller beräkningen av stegen: förutom diagrammet som visar vår dagliga trend, hittar vi bara de förbrända kalorierna och det sträcka avståndet. Det förändras inte mycket, då när vi går för att se allt relaterat till en specifik fysisk aktivitet, där vi emellertid hittar lite mer information.

Autonomi

Under kroppen av denna smartwatch finns det ett batteri från 390 mAh. Det är därför en enhet som lätt kan nå även jag 10 dagars kontinuerlig användning, med aktiv sömnövervakning, 24 / 24h hjärtslagdetektering och mottagning av olika meddelanden. Jag skulle därför säga att med en mildare användning och med mottagandet av några meddelanden är det också möjligt att överstiga 12 dagars autonomi. Inte illa för en sådan produkt.

Pris & slutsatser

Realme Watch S det kan definieras, kanske mer som ett sportur. Faktum är att det finns få riktigt smarta funktioner som för det närmare konceptet med en riktig smartwatch, även om designen påminner mycket om den. Mindre än 80 euro (det säljs på den officiella webbplatsen för 79,99 euro), därför är det en av de mest lämpliga produkterna för dem som letar efter en vacker att titta på och funktionell enhet. Med Realme Link gör denna produkt faktiskt ett stort språng i kvalitet, de är väl integrerade med smarttelefonen. Vissa programjusteringar måste göras för att förhindra att systemet kraschar helt och inte längre upptäcker några data. Man hoppas därför att detta problem kan lösas snabbt.

Jag rekommenderar inte att du köper den till alla som är mycket uppmärksamma på kondition och övervakar alla olika sportaktiviteter. Inte för att dessa upptäcks dåligt, utan för att de visade uppgifterna inte är för mycket. Jag tror därför att du i det här fallet måste spendera lite mer och gå mot produkter som är mycket mer professionella än detta.

Relaterade artiklar

Back to top button