Realme Techlife robotdammsugare recension: åsikt och pris –

Användbar design, inte banbrytande

Design robotdammsugare idag kommer du inte att överraska någon, eftersom nästan 99% av dem är runda. Den här gången stöter vi inte på den kvarvarande 1%, så så fort du tar ut enheten ur kartongen hittar du den runda robotdammsugaren.

Där varje tillverkare gör ett litet bidrag till skillnaden är i ytbehandlingar och små detaljer, såsom införandet eller frånvaron av ett handtag av något slag, som tjänar till att transportera roboten lättare från en plats till en annan, eller också hjälper till med borttagningen process av behållaren för tömning och rengöring.

I fallet med Realme Techlife Robotdammsugare är höjdpunkten den glansiga plastbeläggningen på dess ovansida och ett litet utsprång på vilket LiDAR sensor belägen med märkets karakteristiska gula nyans. Nåväl, och pennan är inte här. Det senare gör det svårt att flytta roboten från en plats till en annan, men det är också sant att tanken är att det inte är nödvändigt. Och för att tömma tanken behöver du bara böja dig och ta bort den med en enkel gest.

Utformningen av Realme-robotdammsugaren bryter alltså inte kretsarna, utan ger det grundläggande i alla förslag av den här typen: användbarhet och funktionalitet för sitt syfte.

Nycklar till Realme Techlife

Det är ett stort misstag att tro att eftersom alla robotdammsugare är lika designmässigt innebär det att de också är identiska vid rengöring. Så är inte fallet, och det finns tekniska aspekter som väsentligt påverkar rengöringseffektiviteten. Och var försiktig: för en bra rengöring behöver du inte bara en hög sughastighet eller den senaste tekniken, utan också en balans mellan båda sektionerna. Så priset skjuter inte heller i höjden och förblir ett attraktivt alternativ.

Realme TechLife är en robot som har upptäckt det bra balans mellan teknik och rengöringskraft. Men om du tror det, kommer vi att berätta orsakerna till varför detta händer.

38 sensorer för att övervaka allt runt omkring

På den tekniska nivån är Realme TechLife en av de mest avancerade robotdammsugarna innehåller 38 sensorer som gör att han kan upptäcka hinder, avstånden mellan honom och rummets väggar, ytan han städar, temperaturen och även om han är på golvet eller på golvet. du tog honom till ett annat rum.

Allt detta görs med sensorer som sträcker sig från gyroskop till temperatur-, ToF- eller LiDAR-sensorer, sådana som du kanske har sett och känner till från enheter som Apples iPhone eller iPad och till och med Googles Pixel bland många andra.

Tack vare all denna teknik och en app som vi kommer att prata om i detalj senare kan robotdammsugaren Realme göra sitt jobb effektivt.

Två borstar istället för en

De flesta robotdammsugare har en borste. Han är ansvarig för att nå områden som hörnen av rummet och dra smutsen till huvudrullen där den kommer att sugas in.

Tja, det är här Realme siktar på att placera två borstar vilket ger en effektivare sopningsprocess. Ett bevis på detta är hur han samlade mjöl från marken, vilket inte alls är lätt på grund av dess storlek och lätta att sprida. Genom att ha två borstar har de uppnått bättre rengöring mellan sig.

Mycket effektiv huvudrulle

Området med rullar och rullar i robotdammsugare kan vara mycket varierande. Det finns rullar som bara använder borstborst av kvasttyp, även de som är helt gjorda av gummi, och robotar som förlitar sig på att använda en eller två.

I det här fallet kombinerar Realme lite av allt. Vi har bara en video, det är sant, men den här tjockare borst samt gummidelar. Tack vare denna kombination är rengöringen mycket effektiv och även den grövre smutsen avlägsnas från golvet. Sålunda ökar rengöringseffektiviteten avsevärt.

Avancerad navigering

Ovannämnda sensorer har alla fördelar, men som vi upptäckte finns det en som är viktig: robotnavigering. Främst tack vare denna LiDAR-sensor kan Realme Techlife skapa detaljerad karta över huset , bestämma de exakta mått och möbler som kan störa ditt städarbete. Till exempel bord eller möbler som man inte kan komma in i.

Denna information är vad som sedan gör att du kan dra nytta av applikationsalternativ, såsom möjligheten att definiera virtuella väggar eller bestämma vilka områden du vill rensa eller inte. Torka till och med av det eller använd skrubbalternativet om det valfria tillbehöret köps separat.

Kraftfull app och integration med röstassistenter

Tillsammans med allt du har sett är det nu dags att prata om applikationen, ett av de avsnitt som också är viktiga. För med den här typen av robotar är en av de önskade fördelarna att ha mer fritid, eftersom huset kräver mindre underhåll.

Jo, för att uppnå detta är det viktigt att rengöringen är effektiv när det gäller själva apparatens sugförmåga, men också vad gäller effektiviteten i att utföra den inom alla områden, om vi inte definierar det så. Därför är det viktigt att ha en kompetent applikation.

I detta fall, Länka Realme detta är applikationen som är ansvarig för att styra roboten. Denna applikation är tillgänglig för mobila enheter och kan styra denna och många andra enheter. För, som vi sa, har Realme för avsikt att fortsätta erbjuda fler enheter designade för det uppkopplade hemmet.

Från appen, efter en mycket enkel och välskött parningsprocess, kan vi hantera ett brett utbud av alternativ som kommer att sträcka sig från att schemalägga städdagar och -timmar, om vi vill att detta endast ska göras i vissa områden eller i hela huset, vad typ av städning, hennes intensitet osv.

Med andra ord, användare som är mindre erfarna med den här typen av lösningar kommer att tycka att det är mycket enkelt att ställa in varje parameter. Men de mer avancerade kommer inte att känna att de är begränsade. För även med integration i plattformar som t.ex Alexa eller Google Assistant är det blir lätt att skapa dina egna rutiner.

Dessutom, så att du kan se potentialen i applikationen, kan du spara upp till fem kartor i den, som kan motsvara fem olika adresser eller platser, som hem, kontor etc. I var och en av dem kommer du att kunna för att redigera begränsade områden, där det till exempel inte rekommenderas att använda en dammsugare eftersom det är en ömtåligare typ av golv eller för att det vanligtvis finns kablar som det kan trassla in sig med. Också en typ av städning, för om det är mattor eller mattor skulle det inte vara idealiskt att ta till städning osv.

Utan tvekan är appen en av de sektioner som ger större vikt åt den globala svit som Realme erbjuder med sin första robotdammsugare. Eftersom det till och med ger dig statistik över totala röjda områden, cykler och total tid.

Den mörka sidan av roboten

Till sist, användare erfarenheten vi hade av detta Robotdammsugare och skrubber Realme var mycket tillfredsställande. Tankkapacitet, autonomi, rengöringskraft och alla programvarualternativ gör att du snabbt kan vänja dig vid det och till alla fördelar som det kan ge i vardagen.

Men liksom andra robotar av det här slaget har den också en mörk sida. Och det finns situationer när du måste vidta vissa försiktighetsåtgärder. Den första är i de rum eller rum med mycket möbler som gör det svårt för dig att röra dig fritt. Det blir bara städning runt omkretsen, så du måste gå bak för att städa under bord etc. Anledningen är uppenbar: om han inte kommer in kan han inte göra annat än en kjol.

För det andra kan kablar eller små föremål försöka dammsuga dem, och i de flesta fall är det enda som kommer att uppnås att blockera huvudborsten och därigenom stoppa rengöringsprocessen. Därför är det tillrådligt att inte lämna något liggande på marken.

Slutligen finns det problemet med djupa mattor eller mattor som är högre än vanligt. I sådana fall avgör hjulen och höjden om de kan rengöras. Detta är något som är gemensamt för alla robotar, så precis som med de föregående punkterna behöver du bara vidta vissa försiktighetsåtgärder och så är det klart. För annars är det mycket lösningsmedelsrobot med fantastisk rengöringsförmåga och du kommer att märka från dag ett. Speciellt när man kör moppen för första gången efter att ha använt den och man ser att vattnet inte längre är lika smutsigt som det brukade vara.

När det gäller priset kommer det att vara tillgängligt under en begränsad tid till ett speciellt förköpspris av alla 279 euro, då går den till det officiella priset på 379 euro. Så tänk inte för mycket på det.

Relaterade artiklar

Back to top button