Realme ser den största tillväxten i mobilförsäljning 2020 –

Igår fick vi veta om smartphoneförsäljning över hela världen 2020, där vi såg viktiga förändringar från ledarna för de största tillverkarna. Riktiga jag, å sin sida utsågs den tillverkare som växte mest under 2020, en milstolpe som ansluter sig till varumärket som har lyckats sälja 50 miljoner enheter på kortare tid.

På en så konkurrensutsatt marknad som smartphonemarknaden och konsumentteknologi i allmänhet blir det allt svårare att se framgångshistorier som den som Realme har filmat på så kort tid. Och 2020 är det bästa exemplet på detta, vilket bekräftar med siffror att det kinesiska företaget följer en tydlig uppåtgående trend.

TOP-7 huvudtillverkare

Konsultföretagsdata Kontrapunkt Markera med svart på vitt de utmärkta resultat Realme uppnådde 2020 och bekräfta därmed den starkaste tillväxttrenden på mobilmarknaden. Något som visar sig tillväxt i mobilförsändelser med 65 % jämfört med 2019 … Om företaget under 2019 sålde 25,7 miljoner mobiltelefoner, så ökade försäljningen 2020 till 42,4 miljoner mobiltelefoner.

Realme var snabbast växande tillverkaren under fem kvartal i rad , vilket gjorde det möjligt för honom att komma in på den sjunde positionen på marknaden för mobilkommunikationstillverkare. Under det sista kvartalet 2020 var Realmes tillväxt under samma period 2019 imponerande och nådde 80% mer … Realme fördubblade också sin marknadsandel under det senaste kvartalet, och ökade från 2 % 2019 till 4 % 2020, med totalt 14 miljoner mobiltelefoner sålda över hela världen. Totalt sett har marknadsandelen vuxit till 3 % för helåret, upp från 2 % 2019.

Mer värdefull tillväxt i dagens miljö

Om siffrorna som samlats in av Realme redan är bra, ännu mer om vi tar hänsyn socioekonomiska sammanhang där 2020 utvecklades … Inför en pandemi som förlamade halva världen, och en negativ uppfattning om den ekonomiska situationen, har varumärket uppnått de bästa resultaten i hela sin historia. På en marknad som har minskat sin försäljning med 1 % under de senaste fyra månaderna jämfört med samma period 2019, även om de äntligen nådde en tillväxt på 8 % under den fleråriga perioden för det sista kvartalet.

Nya modeller för ett bredare sortiment

Det är logiskt att dessa goda resultat är frukten av ett komplett och varierat utbud av mobiltelefoner som modellerades med många modeller 2020. Det fanns mobiltelefoner som blev riktiga supersäljare till exempel Realme 7 5G, som var en av sensationerna under Prime Day och Black Friday

Under 2020, förutom mobiltelefoner, vände sig företaget även till den bärbara marknaden med lanseringen av sin Realme Watch S smartwatch eller Realme Buds Air Pro trådlösa hörsnäckor. Det kinesiska varumärket står nu inför en stor utmaning – att övervinna dessa goda resultat till 2021 och stiga i listan över de största tillverkarna på planeten, för vilka det kommer att behöva fortsätta att förvåna med sina nya mobiltelefoner och smarta enheter.

Relaterade artiklar

Back to top button