Realme separeras från Oppo, föds en ny OnePlus?

Note: We hope you enjoy reading this article: Realme separeras från Oppo, föds en ny OnePlus?

Igår meddelade Li Bingzhong, vicepresident för Oppo, på Weibo att han skulle ta ledningen av Realme, det kinesiska företagets undermärke som är utbrett i Indien. Efter att ha lanserat sin första smartphone, Realme 1, i maj förra året och efter att ha klämt en partnerskap med Amazon Indien för onlineförsäljning av sina produkter verkar allt vara klart för födelse av ett nytt företag.

Att döma av vad som cirkulerar på nätet, Realme 1 skulle ha haft en viss framgång, sålt omkring 400 000 enheter under de första två månaderna och redan nått 1% av den indiska marknaden.. Förmodligen på grund av detta resultat beslutade Bingzhong att skapa ett nytt företag som heter “Shenzhen Ruierhao Mobile Communication Co. Ltd.” med ett registrerat kapital på cirka 7,3 miljoner dollar.

Det nya teamet skulle därför syfta till att utveckla Realme varumärke oberoende av Oppogynnaronline som en föredragen försäljningskanal. Kort sagt, det verkar noggrant granska historien som levde för några år sedan när Liu Zuohu, före detta chef för Blu-ray-sektorn i Oppo, bröt sig från företaget för att grunda OnePlus.

Den upplevelsen gick bra, vi får se vad Realmes nästa steg blir.

Relaterade artiklar

Back to top button