Realme GT vs Poco F3 jämförelse –

Förbi är de dagar då vi var tvungna att lämna mycket, än mindre mycket pengar, för en högpresterande mobiltelefon, för nu ger valuta för pengarna oss bästa möjliga resultat utan att lämna oss alla och en betydande del av våra besparingar. tack vare vad märken som Realme och Poco erbjuder.

Den här gången möttes vi ansikte mot ansikte med två smartphones som har något att säga om detta, som i fallet med Realme GT och Poco F3 … Båda modellerna kom ut på marknaden 2021 och ger oss möjligheten att få allt vi vill ha utan att ge upp något annat än priset.

realme gt sin fondoPoco F3 sin fondo

Mycket likhet ligger i deras skärmar, men inte i design.

Det första vi tittar på när vi köper en mobiltelefon är vad vi ser och detta är utan tvekan synonymt med skärmen där vi ser positionen för frontöppningen byta plats, men det är ändå inte så mycket förändringar vad enheten erbjuder. panel. Två mobiltelefoner Dela Amoled-teknik och 120Hz uppdateringsfrekvens med 360Hz pekrespons , något som den är i storlek, eftersom Realme GT är något mindre från 6,43 tum till 6,67 för Poco F3. Delar även repskydd och Full HD+-upplösning med högre pixlar per tum i Realme GT.

Detta märks även i designen då Poco F3 är 196 gram tyngre och Realme GT är 186 gram, vilket designen också säger en del om då Realme GT är baserad på plast och Poco F3 är tillverkad av plast. Tillverkad av metall och glas för en mer premium finish. Men färgerna på Realme GT har gjort den mer framträdande eftersom den finns i levande blått, gult och silver.

TOP processorer, men inte samma sak

Det är dags att ta reda på vad som finns inuti dessa två telefoner och det är här vi ser en viktig skillnad i fördelarna med Realme GT då den är utrustad med det mest kompletta chippet, nämligen Snapdragon 888, medan Poco F3 drivs av Snapdragon 870. Två processorer är kapabla överhuvudtaget, även om designen baserad på 8nm och Adreno 660 GPU / GRAPHIC PROCESSOR satte Poco F3 ett steg efter med sina 7nm och Adreno 650.

Poco F3

Andra höjdpunkter för båda smartphones finns kvar i minnet, som användningen av den senaste LPDDR5. RAM-teknik och lagring UFS 3.1. Två poäng som värderas högt och som denna gång inte spelar någon roll när man ska välja den perfekta smartphonen. Dess minnesparametrar kan tvinga oss att välja pga Realme GT erbjuder en mer komplett variant med 8 GB och 128 GB jämfört med 6 GB + 128 GB i Poco, ser ett annat alternativ när något liknande händer med 12 + 256 GB i Realme och 8 + 256 GB i Poco F3. I inget av fallen erbjuder de oss möjligheten att utöka med Micro SD.

Kameror i rampljuset

Med många likheter, men också märkbara skillnader, blir det inte lätt att välja en för kamerorna. Två välutrustade mobiltelefoner med tre kameror som erbjuder oss 64 Mpx, signerad av Sony i Realme GT och 48 Mpx också från Sony i Poco F3, i båda fallen med en modellbländare och samma f/1.8. Linserna, i kombination med lägena för varje smartphone, ger bra resultat i alla situationer, inklusive HDR-läge eller nattläge, bland många andra.

Poco F3

Om vi ​​fortsätter att titta på kamerorna hittar vi 8 MP vidvinkelspårning på två mobiler för att fotografera de bredaste utrymmena. För att komplettera linsuppsättningen ser vi ytterligare ett objektiv som fungerar som ett makro, med 2 Mpx i Realme GT och 5 Mpx i Poco F3. Dess selfiekameror, som också är mycket viktiga, är också bra, men i det här fallet är 20 Mpx-frontkameran på Poco F3 bättre än 16 Mpx från Realme GT.

Videoinspelning är utrustad med elektronisk bildstabilisering på båda terminalerna och dessa möjligheter:

Realme GT:

  • 4K @ 30/60 fps
  • 1080p @ 30/60 fps
  • 720p vid 30 fps
  • Slow motion-inspelning: 960 fps

Liten F3:

  • 4K @ 30/60 fps
  • 1080p @ 30/60 fps
  • 720p vid 30 fps
  • Slow motion video: 960 fps

Liknande / skillnader i batteri och anslutning

Batteriets relevans i smartphones kan inte ignoreras, vilket leder oss till upptäckten av en kapacitet på 4500 mAh i Realme GT och lämnar mycket övrigt att önska. Poco F3 som en vinnare i autonomi med dess 4520mAh och optimering. från MIUI 12, som är vida överlägset Realme UI. I alla fall, Realme GT snabbladdning överträffar Poco F3 tack vare tillgängliga 65 W, och innan dess 33 W, släpar Xiaomi efter

realme gt batteri hag snabbt

Deras anslutningsmöjligheter är inte utan skillnader, om än väldigt få, med tanke på att båda har 5G för topphastighetsnavigering, alla nödvändiga räckvidder i Spanien, och GPS, A-GPS, GLONASS, Beidou och Galileo positioneringssystem. Samtidigt använder de även Bluetooth 5.1, dual SIM och NFC för mobilbetalningar, men förändringen kommer när det kommer till ingångar, eftersom endast Realme GT stöder ljudjack … Fingeravtrycksläsaren förändras också: Realme sätter den på skärmen, medan Poco sätter den bredvid strömbrytaren.

Realme UI 2.0 vs MIUI 12.5

Nu när mjukvaruteknik ger oss så många fördelar kan vi inte välj det bästa värdet för pengarna på din mobiltelefon utan att tänka på detta. Uppdateringssystemet spelar en viktig roll här, där båda varumärkena erbjuder oss 2 år av nya produkter i sina lager och säkerhetsfixar för att skydda oss. Så skillnaden ligger i dess varianter, där Realme UI 2.0 har visat sig vara en stark utmanare som kan skryta med systemhastighet och felfri optimering.

problem som Realme UI 2.0

Å andra sidan har Xiaomi misslyckats med MIUI 12 i sina terminaler, och nu med MIUI 12.5 i POCO F3 började de försvinna. MIUI-alternativen är mycket mer kompletta och ger Poco-terminalen utmärkt anpassning, även om dess hastighet inte är något speciellt. Därför måste vi acceptera allt detta när det gäller att välja en mobiltelefon.

Vilken mobil ska jag köpa?

När vi väl vet vilka nycklar som skiljer var och en av dessa smartphones åt är det dags att ta en titt på deras priser och ta reda på om prisskillnaden är värd, tillsammans med allt som skiljer dem åt. När det gäller Realme GT hittar vi den för närvarande utan rabatter för 399 € för 8 + 128 GB-versionen, medan Poco F6 128 + 3 GB kostar 276 €, en skillnad på över 100 €.

Vi förväntar oss att denna betydande prisskillnad kommer att vara nyckeln till att fatta ett beslut, men ändå kan vi under de kommande veckorna eller månaderna se en prisminskning som kommer att vara mer lika för båda terminalerna. Med hänsyn till det Realme GT slår Poco F3 Vad gäller kameror och processor kan denna mobiltelefon rekommenderas, även om så inte är fallet på grund av den stora prisskillnaden. Den lilla eftersläpningen i processorn och kamerorna gör att vi väljer Poco F3 som vår rekommendation om vi bryr oss om fickan, men Realme GT skulle vara det perfekta alternativet för att ta med oss ​​den bäst utrustade mobiltelefonen.

Relaterade artiklar

Back to top button