Realme C21 recension: försvarar sig med ära (foto)

Realme C21 recension

I proportion till antalet smarttelefonrecensioner råder det ingen tvekan om att den mycket låga änden är lite mer försummad. Även från företag. Detta är dock inte fallet med Realme, ett dotterbolag till OPPO, som med sitt eget C-serien har fört intressanta smartphones till marknaden till mycket låga priser. Så här Realme C21.

LÄS OCH: Realme Recensioner

Förpackning

I lådan på denna Realme C21 har vi bara en 10W strömförsörjning och en USB / microUSB-kabel. Tyvärr inget skydd, ingår istället i avancerade Realme-smartphones.

Konstruktion och ergonomi

Som det var lätt att föreställa sig, är Realme C21, precis som alla smartphones i det billigare utbudet, helt av plast. På profilen har vi ett skal med ett spetsigt snitt i mitten, vilket förbättrar greppet, medan på baksidan har vi ett räfflat skal, vilket har den otvivelaktiga fördelen att inte behålla fingeravtryck. I den svarta färgen har vi också en geometrisk struktur, som dock bara är nödvändig under vissa ljusförhållanden och därför inte är för överdriven. Vikten är 190 gram, inte lite för en plastsmartphone. Vikten är uppenbarligen högre på grund av det stora batteriet. De fysiska nycklarna finns på höger sida och har en respons till tillräckligt tryck, men inte mycket mer. Det är i dessa detaljer som det förråder sin billigare strimma.

Hårdvara

Hårdvaran på denna smartphone är mer än bra för prisklassen. Vi har en processor Mediatek Helio G35 vid 12 nanometer och en Power GE8320 GPU. Förvänta dig inte mirakel, men du kommer fortfarande att kunna köra olika 3D-spel tillräckligt. Detta är också tack vare 4 GB RAM, en sällsynthet i prisklassen. Internt minne är från 64 GB och det här är också en trevlig överraskning i förhållande till priset. Minnet kan då utökas och vi får inte ge upp den andra nanoSIM, eftersom den avtagbara vagnen har plats för båda korten och även en microSD. Vi har 4G, Wi-Fi-anslutning n monoband, Bluetooth 5.0 och även NFC för mobilbetalningar. Presentera hörlursuttaget längst ner på kroppen. Tyvärr är laddnings- och dataöverföringsporten en microUSB. I en värld som nu är helt USB-C är det synd. På baksidan har vi en tillräcklig fingeravtrycksläsare. Det är snabbt, men inte alltid super exakt.

KORT: Realme C21

Kamera

Realme C21 är utrustad med en 13 megapixel ƒ / 2.2 och ytterligare två megapixelsensorer, en för makron och en för att förbättra effekten bokeh, båda (som alltid) väldigt lite användbara. Bilderna som tagits av den här smarttelefonen under goda ljusförhållanden förvånade oss. Inget att göra med avancerade kameror, men vi hittade åtminstone en hantering av lamporna och en detalj som vanligtvis saknas i smartphones i denna prisklass. Tyvärr saknas en vidvinkelkamera, men vi har tappat så mycket i pris att vi kan förlåta dem. I svagt ljus förväntar du dig inte bra foton, bättre att fotografera med något annat. Den främre kameran, som bara är 5 megapixlar (med ƒ / 2.2 bländare), är ganska övertygande. Videorna spelas in i Full HD och har bara tillräcklig kvalitet: de tycker inte om stabilisering och därför rekommenderar vi att du bara spelar in dem i stilla och i bra ljusförhållanden.

Visa

Realme C21-skärmen är en stor 6,5-tums diagonal tillverkad med teknik IPS och med en upplösning på 720 x 1600 pixlar. Panelen har en mer än tillräcklig ljusstyrka men inte på nivån för en avancerad smartphone. Utomhus med stark sol kan det inte alltid vara lätt att läsa innehållet tydligt.

programvara

Denna Realme C21 är också anpassad med Realme UI, som alltid lånat från OPPO: s ColorOS. Specifikt har vi dock här en något reducerad version när det gäller funktionalitet: förståeligt med tanke på den reducerade effekten vi har tillgänglig. Vi har fortfarande möjlighet att klona appar, aktivera Google Assistant genom att trycka på strömbrytaren i en halv sekund och ett “flytande rullningsläge”, vilket kanske på grund av placeboeffekten verkar ha förbättrat kvaliteten på rullningsmenyerna. Det finns många förinstallerade appar och även “rekommenderade appar” i mapparna. I prisklassen är det fortfarande acceptabelt. Tyvärr uppdateras Android bara till version 10, även om korrigeringsfilerna fortfarande uppdateras i januari 2021.

Autonomi

Batteriet är från 5.000 mAh och detta är utan tvekan en av styrkorna med denna smartphone. Ett sådant stort batteri i kombination med en lågenergiprocessor gör Realme C21 till en smartphone som kan hålla även utan alltför många problem två hela dagar på en enda laddning. Under stress, under förhållanden där det fortfarande är svårt att placera det, med tanke på föreställningen, kommer det alltid att vara minst en hel dag. Laddningen går dock långsamt: endast 10W.

Pris

Realme C21 marknadsfördes i Italien 139 €, ett mycket lågt pris. Dessutom tenderar priset på Amazon att fluktuera ännu lägre. Markera rutan nedan för eventuella prisändringar. Som alltid när det kommer till denna siffra minskar anspråken uppenbarligen och var tionde euro mer kan göra skillnad, men Realme C21 försvarar sig på ett hederligt sätt och priset är rätt.

PRIS: Realme C21

Foto

Relaterade artiklar

Back to top button