Realme Buds Q-recension: rivaler från Redmi AirDots S

Om du trodde det Riktiga jag du vill sluta efter Buds Air och den Buds Air Neo du hade mycket fel, för det kinesiska företaget vill visa en viss kontinuitet och erbjuda inom panorama av äkta trådlösa hörlurar. Av den anledningen ska vi idag analysera de helt nya Realme Buds Q som, till skillnad från de andra två, är en in-ear-lösning.

Med ett mycket konkurrenskraftigt pris, eller 29,99 euro, har de lyckats överraska oss eller finns det bättre i detta sortiment? Låt oss ta reda på det tillsammans i hela recensionen!

Realme Buds Q Review

Unboxing – Realme Buds Q

Försäljningspaketet är tillverkat av gul inbunden och är i full Realme-stil. Inuti hittar vi följande utrustning:

Realme Buds Q; fodral; USB – Micro USB-kabel; gummikuddar i olika storlekar (S, M, L); bruksanvisning och garanti.

Design och konstruktion

Som redan nämnts i början har det kinesiska företaget den här gången beslutat att erbjuda en lösning i öra försöker hålla Kompakt storlek, men framför allt en låg vikt.

Realme Buds Q

I själva verket var och en Realme Buds Q det väger knappt 3,6 gram och på den officiella webbplatsen görs även en jämförelse med ett ark A4-papper, vilket skulle vara tyngre än hörlurar (4,3 gram).

De är faktiskt verkliga fjädervikter, de passar också bra in i örat och förblir fast även under de mest intensiva sportsessionerna. Faktiskt tack vare IPX4-certifiering de kommer att vara bra att springa, eftersom de är motståndskraftiga mot svett och regn.

DE material används dock verkar lite billig och det är kanske därför de är så lätta. Samma kan sägas om hem som har en rundad och platt form, men som har en något billig konstruktion och framför allt kan ses från fliken.

Realme Buds Q

I det här fallet påminner de mig mycket om Redmi AirDots S, eftersom de är jämförbara i byggkvalitet, ljud, mikrofoner och autonomi.

Hörlurarna har en beröringsyta och vi kan använda den för att utföra olika operationer:

Dubbelklicka på en av de två hörlurarna: Spela upp / Paus, svara / avsluta ett samtal;Tre kranar på en av de två hörlurarna: gå till nästa låt;Långt tryck på en av de två: aktivera röstassistenten;Långt tryck på båda: aktivera / avaktivera spelläge.

Realme Buds Q

där känslighet men det är bara Diskret, så ofta tas inte beröringen omedelbart och du måste försöka åtminstone ytterligare ett par gånger. Det reagerar också något långsamt.

Realme Buds Q

Slutligen har fallet inga LED-meddelanden och vi hittar bara Micro USB-ingången.

Anslutbarhet och programvara

De Realme Buds Q de har Bluetooth 5.0 och ett effektivt anslutningsområde på runt 10 meter. Anslutningen är mycket snabb och förblir fast och för den första parningen räcker det att helt enkelt öppna fodralet och välja hörlurarna på smarttelefonen.

När det gäller latens vi har inte stött på några problem med användningen av video / film, medan i spel, När det gäller AirBuds, där är Spelläge. I själva verket finns det ingen perfekt synkronisering mellan ljud och bild även i det här fallet, men ändå är det bättre än andra konkurrenter i samma prisklass.

Liksom de andra, även Realme Buds Q kan hanteras viaapp Realme Link, eftersom det är möjligt att ändra funktionerna för gesterna för varje enskild hörlur.

I grund och botten associerar företaget samma inställningar på varje headset, så att du kan utnyttja dem till och med individuellt, men om du vill göra ändringar ingår följande funktioner:

Spela / pausa; Nästa låt; Föregående låt; Hämta röstassistenten; Stäng av.

För resten kommer vi att kunna visualisera det laddningsstatus för fodralet och hörlurarna och se mer produktinformation eller instruktioner. Det finns inget avsnitt för uppdateringar, så det verkar som om det inte är möjligt att släppa framtida uppgraderingar för att förbättra prestanda.

Ljudkvalité

De Realme Buds Q stödja det AAC-standard och den övergripande kvaliteten måste jag säga är ganska bra för sitt prisklass.

De maximal volym är lång och som hörlurar i örat har vi en diskret isolering med utsidan även om det (uppenbarligen) inte finns någon aktiv brusreducering.

Realme Buds Q

Ljudet har dock en bra balans frekvenser med basar som inte är för tunga, med tanke på att höjder och mellanrum är mer gynnade, men totalt sett är lyssningen mer än trevlig för 30 EUR.

När det gäller samtal ombord har vi 2 mikrofoner för varje hörlurar och jag måste säga att om du är i rummet ensam eller utan ljud där kvalitet är tillräcklig, ljudet är inte fläckfritt och kristallklart, men vi lyckas underhålla informella samtal. Men i meter, utomhus eller i kaotiska situationer förändras situationen e vi når inte tillräcklighet, eftersom bullerdämpningen inte fungerar bra.

De är något bättre än Redmi AirDots S i det här fallet, men de kostar också mer.

Autonomi

I denna mycket lätta kropp Realme Buds Q integrera en 40 mAh varje hörlurar, medan fodralet integrerar en från 400 mAh.

Under mina musikuppspelningstester med maximal volym lyckades jag få i genomsnitt 4 timmars autonomi Och jag måste säga att med tanke på deras tekniska datablad är det ett bra resultat och vi är också i linje med andra konkurrenter.

Slutsatser – Realme Buds Q

Kommer till dessa slutsatser Realme Buds Q de säljs för ca. 30 EUR och jag erkänner det Jag hade förväntat mig mer från det kinesiska varumärket sedan med Realme Buds Air han hade positivt överraskat oss.

Konstruktionen och materialen är inte av stort värde, även om de har fördelen att de är mycket lätta, autonomin är genomsnittlig, ljudkvaliteten är bra, men mikrofonerna lämnade oss inte nöjda.

Sammanfattningsvis verkar de nästan vara det direkta svaret på Redmi AirDots S, men med några fler kvaliteter.

Personligen rekommenderar jag dig att spendera lite mer och vända dig till en icke-in-ear-lösning som Buds Air, men av mycket god kvalitet.

Relaterade artiklar

Back to top button