Realme 8 vs Realme 8 5G jämförelse. Likheter och skillnader –

Realme har lanserat 3 modeller i år för att börja uppdatera sin mellanklass, Realme 8, Realme 8 5G och Realme 8 Pro. Vi har redan talat om det senare i detalj, men det finns mycket fler skillnader mellan de två första än mellan dem. som vi kan gissa från dess namn.

När vi hittar två versioner av samma telefon, den ena 4G och den andra 5G, tror vi att det enda som förändras mellan dem är processorn som gör att vi kan ansluta till ett eller annat nätverk. Så är inte fallet mellan de två mellanklasssmarttelefonerna från tillverkaren, som har långt fler skillnader än likheter.

Även om de kan tyckas vara samma design, finns det faktiskt bara ett par saker de har gemensamt, som du kommer att se i detta. jämförelse mellan realme 8 och realme 8 5G

Bara ett par likheter mellan Realme 8 och Realme 8 5G.

rike 8

En av många likhet Det vi kommer att hitta mellan de två smartphones är design. De förlitar sig båda på nästan identiska linjer och former, där vi framför har en perforerad skärm för den främre kameran. I båda fallen är det i det övre vänstra hörnet. Det är samma sak med den bakre kameran, som sitter tillsammans med blixten i det övre vänstra hörnet av det bakre huset. Naturligtvis, låt dig inte luras, tittar du noga så ser du att de har olika sensorer.

De två mobiltelefonerna har även kompatibilitet med MicroSD-kort, Bluetooth 5.0, NFC och GPS som styrs av samma operativsystem, med Realme UI 2.0 som kör Android 11. Men kanske den största likheter mellan realme 8 och realme 8 5G är att de båda installerar ett batteri med samma kapacitet som når 5 000 mAh. Trots den ena mobiltelefonens och den andras autonomi, med tanke på förändringarna i processorn och skärmen, är de väldigt olika.

Alla skillnader mellan Realme-mobiltelefoner

rike 8

Ser få likheter mellan realme 8 och realme 8 5G , du kan tänka dig att det kommer att finnas många skillnader. Det finns några grunder som skärmen och dess teknik, processordrivna anslutningar och kameror som radikalt förändras.

Men om vi tittar på var och en av telefonerna hittar vi många egenskaper som skiljer sig åt mellan dem.

Helt andra skärmar

rike 8 har en mindre skärm men bättre kvalitet. Den har en 6,4-tums SuperAMOLED-panel med FullHD+-upplösning och 60Hz uppdateringsfrekvens, där den maximala ljusstyrkan på 1000 nits också ska markeras. Däremot har 5G-modellen större skärm, men lägre kvalitet eftersom den använder IPS-teknik. Istället har vi en storlek på 6,52 tum med samma Full HD+-upplösning och en högre uppdateringsfrekvens, vilket gör att du kan surfa och spela mjukare tack vare 90Hz. Tyvärr är ljusstyrkan på denna panel nästan fördubblad till 600 nits.

Processor och anslutning

Vi vet det en modell är 4G och den andra är kompatibel med dubbla band 5G-nätverk, det vill säga både SA och NSA. Detta beror på processorbytet vi hittar i var och en av dem telefoner realme

I de två Mediatek-telefonerna är det ansvarig för att säkerställa enhetens kraft, men skillnaden är att i realme 8 står vi inför Mediatek Helio G95 med 4GB RAM. I 5G-modellen har vi den berömda Dimensity 700 mid-range chipset, som erbjuder liknande prestanda, men ännu viktigare, ett 5G-modem. I det här fallet är mängden RAM 4 eller 6 GB.

En annan skillnad vi kan hitta mellan de två telefonerna är lagring, eftersom vi bara kan köpa den första med 64GB, medan 5G också säljs med 128GB. I båda fallen kan vi också använda ett MicroSD-kort för att utöka detta seriella ROM.

4 och 3 sensorkameror

Realme 8 5G

Om vi ​​går vidare till fotosektionen hittar vi också otaliga förändringar.

Till exempel har den främre kameran, som är gömd under samma hål som borrats i skärmen, 16MP upplösning på 4G-modellen med f/2,45 bländare, medan 5G-mobilen har halva upplösningen med f/bländare. 2.0.

Men den stora skillnaden ligger bakom var Realme 8 installerar fyra linser med 64 MP huvudsensor och f / 1,79 bländare, 8 MP vidvinkelobjektiv och f / 2,25 fokal bländare, 2 MP makrosensor och f. /2.4 och den senaste monokroma sensorn 2 MP och f / 2.4 fokal bländare. V Realme 8 5G tappar sensorn och installerar endast 3 kameror Den huvudsakliga är 48 MP med f / 1,8, den andra är en 2 MP makrolins med f / 2,4, och den tredje är en monokrom kamera med samma upplösning och bländare.

Naturligtvis kan de två modellerna spela in 4K-videoklipp.

Andra skillnader

Det finns andra mindre skillnader mellan de två telefonerna, som också kan påverka valet av en viss modell, oavsett de som redan nämnts.

  • Snabbladdning : 4G-modellen laddar sitt batteri 5 000 mAh snabbare med 30W-teknik, jämfört med 18W för 5G-modellen.
  • Färger : Medan realme 8 säljs i svart och silver, finns den 5G-kompatibla versionen tillgänglig i butiker i grått och guld.
  • fingeravtrycksläsare : rike 8 drar fördel av AMOLED-skärminställningen för att placera fingeravtryckssensorn under skärmen, medan realme 8 5G tvingas flytta den till sidan av enheten.
  • Mått (redigera) : Realme 8 5G Eftersom den har en mindre panel är den mindre och lättare i vikt, mäter 160,6 x 73,9 x 7,99 millimeter och väger 177 gram. För sin del mäter 5G 162,5 x 74,8 x 8,5 millimeter och väger 185 gram.

Valet beror inte bara på anslutningen

Realme 8 5G

Oavsett pris, här är nyckelfunktionen för att välja mellan en eller annan mobiltelefon, nämligen 5G-anslutning. Om det är viktigt för dig att det inte finns någon diskussion bör du köpa den här modellen eftersom den andra är inkompatibel med de nya nätverken. Men om det inte finns någon 5G-täckning där du använder din smartphone, eller även om du gör det, behöver du fortfarande inte en smartphone som är kompatibel med den nya kommunikationsstandarden, det verkar helt klart att realme 8-standarden erbjuder den bästa funktionen uppsättning.

Den har en bättre skärm eftersom den trots sin mindre storlek och uppdateringsfrekvens har AMOLED-teknik och högre ljusstyrka, vilket också kommer att påverka batteritiden positivt, som, om det inte räckte, har en snabbare nedladdningshastighet. … Detta, i kombination med en bättre kamerakvalitet och mångsidighet, samt en processor med liknande prestanda, indikerar en balans mot 5G-modellen.

Utöver allt detta måste du överväga priset på var och en. 5G-modellen kan köpas för 199 eller 249 euro. beroende på vald modell, om den är 4 + 64 GB eller 6 + 128 GB. När Realme 8 LTE kan vi bara köpa med 4 + 64 GB för 199 euro

Relaterade artiklar

Back to top button