Realme 8 5G recension: den har ALLA kort i REGEL!

Jag ville försöka lugna andarna lite, men från titeln har jag redan förstört lite av vad jag tycker om det här Realme 8 5G: den är komplett, och priset verkar vara riktigt pinsamt. Men jag vill inte förstöra det från första raden. Vänta lite längre.

Plus detta Realme 8 är kompatibel med 5G-nätverk och även om de nya nätverken för tillfället ännu inte är så utbredda är det ett betydande plus (till ett så lågt pris då kan det få många att vattna).

Realme 8 5G recension

paket innehåll

där försäljningsförpackningar är det vanliga ikoniska Realme, helt gult och med produktens namn välskrivet på framsidan. Inuti:

Realme 8 5G Väggladdare med europeiskt uttag 18W, med USB typ A-ingång USB C-kabel – USB A Instruktionsmanual och SIM-borttagningsstift A TPU-skydd av god kvalitet

Design och material

Jag har inte provat många Realme under den senaste perioden, men de jag har provat har alltid inte övertygat mig om den estetiska faktorn. Jag var tvungen att ändra mig med denna Realme 8 5G. Det är verkligen vackert och monterat på ett exceptionellt sätt: Realme har tagit hand om praktiskt taget alla detaljer, även om den här enheten inte är en avancerad smartphone.

162,5 x 74,8 x 8,5 mm för 185 gram är dess dimensioner: bekväma, men hal till döds. Lyckligtvis har Realme inkluderat ett TPU-omslag i paketet för att lindra problemet, annars hade du tvingats springa för omslag så snart som möjligt. De material som används av Realme är huvudsakligen av plast, men av utmärkt kvalitet. Jag gillade baksidan väldigt mycket och jag tycker att även i video fungerar det bra: färgningen, Supersonisk blå, verkligen FITTA (red. avsiktligt med stora bokstäver), ljusreflektionerna är riktigt trevliga även om, jag är ledsen att säga, det lockar många fingeravtryck om du använder det utan lock.

Enhandsanvändning är bekväm, även om jag föreslår att du använder omslaget från första stund. Realme har då placerat sensorn för upplåsning med fingeravtryck på höger sidoram (som många gör), dess noggrannhet är bra (8/10) även om vänsterhänta personer troligen kommer att ha några fler svårigheter. Det finns också upplåsning via ansikte, vilket också är ganska reaktivt, men eftersom det bara är en 2D-upplåsning är det inte bland de mest effektiva säkerhetsmetoderna.

där elementens arrangemang det är traditionellt; till höger, som redan nämnts, finns frigöringsknappen tillsammans med fingeravtryckssensorn. På vänster sida hittar vi volymvippan samt vagnen för SIM-kortet som kan rymma två nanokort plus en MicroSD; den nedre sidan har sedan 3,5 mm-uttaget för hörlurar, mikrofonen, Type-C-ingången och monohögtalaren. Frånvarande fick inte den andra mikrofonen för bullerdämpning och en sekundär högtalare. Jag kommer aldrig att förstå dessa val.

De bakre kamerorna, som ofta händer, skjuter ut något: det är inte överdrivet och det är mycket acceptabelt.

Visa

Ok en av de största skillnaderna med broren Realme 8 i 4G-version visas i displayen; på denna 5G-variant har Realme infogat en 6,5 ″ tum skärm med 1080 × 2400 pixlar FHD + upplösning med en densitet på cirka 405 ppi på en typpanel IPS LCD med cirka 600 nits med maximal ljusstyrka deklarerad.

Huvudskillnaden är att 4G-versionen är en Super AMOLED med Always-On Display också: det här har sina för- och nackdelar, men om du funderar på att köpa den … ja, ta hänsyn till det eftersom det är en aspekt som inte ska förbises efter dina behov.

Men talar om Realme 8 5G, föremål för dagens analys, kunde jag försäkra mig om att skärmen som finns här verkligen är av utmärkt kvalitet; färgerna är riktigt ljusa trots att de är en IPS-panel, det täckta kromatiska sortimentet är exceptionellt liksom de goda synvinklarna utan variationer.

Realme 8 5G är alltså utrustad med hög skärmuppdateringsfrekvens upp till 90Hz; Som alltid hittar vi det automatiska standardläget aktiverat vilket gör att smarttelefonen väljer när appar ska köras vid 60Hz och när på 90Hz. Men troligen tack vare skärmen verkar smarttelefonen otroligt snabbt i den dagliga driften.

I skärminställningsmenyn är det därför möjligt att aktivera lägena “Visual Comfort” för minska de blå ljus som avges, samt att variera färgtemperaturen med en trippelväljare (vilket gör att du enkelt kan ställa in en kallare, balanserad eller varmare kalibrering). Genom att navigera i de olika menyerna är det dessutom möjligt att ändra färgläget mellan Vivid (därför P3-läge) eller Delikat (sRGB).

Hårdvara och prestanda

På hårdvarunivå är denna Realme 8 5G väl kroppslig; Realme här använde den nya lösningen som föreslagits av Mediatek, den Dimensity 700 5G oktakärna (4 × 2,2 GHz Cortex-A76 & 4 × 2,0 GHz Cortex-A55) i kombination med en Mali-G57 GPU klockad på 950 MHz som kan göra 90Hz-skärmen och resten fungerar på ett mer än anständigt sätt.

Minnet Bagge är variabel från 4 till 6 GB LPDDR4x Dual-Channel, såväl som internminnet som kan komma från 64 och 128 GB alltid av UFS 2.1-typen

Den direkta konkurrenten till Mediateks nya processor, Dimensity 700 5G är Snapdragon 480 5G som vi analyserade för några dagar sedan i Motorola Moto G50 recension; analysera riktmärke framträder när den lösning som föreslås av Mediatek är effektivare i både single-core och multi-core. Du vet mycket väl hur mycket han inte är en riktmärkesuppskattare, det är därför jag talar öppet till dig: skillnaderna med Snapdragon i praktiken är inte uppenbara, vad som skiljer sig åt de två är den grafiska kvaliteten i titlarna som, som återges i medium grafiska detaljer som inte kan redigeras på Mediatek del Realme, medan höga detaljer om Snapdragon-lösningen.

Bortsett från spelaspekten och denna mycket snabba jämförelse, fungerar smarttelefonen bra under alla omständigheter; i daglig användning missar det inte ett slag, i multitasking gör det sitt jobb bra och ibland verkade det verkligen ha en toppmodell enhet i dina händer.

Som redan nämnts, Realme 8 5G stöder 5G (men det finns också i en 4G-version med olika egenskaper och på vissa sätt ännu bättre på papper); Wi-Fi-anslutning är också bra och Bluetooth 5.1. Ok mottagning, telefonkvalitet och till och med mikrofoner, även om det bara finns en.

Kamera

En annan sektor där 4G-versionen och 5G-versionen av Realme 8 skiljer sig lite är den som gäller kamera; det stora frånvarande i denna 5G-version är vidvinkeln, eftersom det inte är en enda som tillåter dig att ta vidvinkelfoton av de tre kameror som företaget har inkluderat.

I detalj Realme 8 5G den har ett sovrum från 48 MP, f / 1,8 med PDAF-fokus, en 2MP f / 2.4 makro och en av 2 MP djup, f / 2.4; där selfie-kamera framsidan är från 16MP f / 2.1.

Sedan konkret kameran är inte den bästa, men det är inte så illa heller; Det är alltid tydligt att vi talar om ett mellanklass som du kan ta med dig hem med cirka 200 euro eller lite mer, varför vi måste vara skonsamma på vissa aspekter.

De tagna bilderna är diskreta under goda ljusförhållanden, definitionen är inte särskilt hög och med till och med en minimal beskärning tenderar bilderna att se lite korniga ut men det är acceptabelt. På natten då erhålls de anständiga skott tack också för nattläget som med bearbetningstider på cirka 5-6 sekunder ger dig några acceptabla bilder.

där selfie-kamera det är lite mer än tillräckligt; det stora antalet megapixlar det är utrustat med är inte synonymt med mycket hög kvalitet, men jag tror att du har förstått det här perfekt nu. Bilderna är dock bra även om jag på det hela taget märkte en något kall färgkalibrering.

L ‘kameraapp, har goda anpassningar och många funktioner; presentera professionella lägen, 48MP ULTRA HD-fotografering (med få verkliga väsentliga skillnader i praktiken) och även textskannerfunktionen, som kan extrahera text från ett foto.

DE video- de är endast registrerade i HD och FullHD vid 30 fps; stabilisering kan aktiveras på begäran innan du startar videoinspelning. där kvalitet det är acceptabelt, snabb fokusering, lite långsam anpassning till lamporna.

programvara

Jag har aldrig varit en stor uppskattning av de olika användargränssnitt som släppts av smarttelefontillverkare på grund av de olika bördorna de lägger i den; Jag gillade Realme eftersom det är hennes RealmeUI 2.0 det är balanserat: de estetiska anpassningarna är närvarande, men inte utmattande för att sakta ner smarttelefonen.

där Android-versionen är 11 och säkerhetsuppdateringarna uppdateras till 5 mars 2021. Optimeringen av systemet är bra: Jag hittade bara några applikationer förinstallerade av tillverkaren, men lyckligtvis är de alla borttagbara utan konstiga knep direkt med den klassiska avinstallationsproceduren för Android.

Med stort nöje märkte jag då att smarttelefonen är Widevine L1-certifierad, vilket innebär streaming i FullHD eller högre, med maximal kvalitet på Netflix och liknande plattformar.

Batteri

En av de mest intressanta funktionerna i Realme 8 5G sitt eget batteri från ben 5000 mAh och 18W snabb laddning som den stöder. I praktiken kan smarttelefonen garantera en stressig dag med en enda laddning, men om behovet av autonomi är större än räckvidden kan du ladda enheten med 30% på några minuter.

där 90Hz uppdateringsfrekvens det försvårar inte smarttelefonens batteritid så mycket, vilket i alla fall täcker dig hela dagen. Dessutom har Realme introducerat “Super energy saving” -läget som i huvudsak fördubblar din autonomi förutsatt, men du är villig att begränsa smarttelefonens prestanda med bra 80%: det är tydligt, det ska endast användas i extremt sällsynta fall där du inte kan ladda din smartphone.

Pris och överväganden

Och här kommer det roliga min kära! Jag vill först ge dig en kort sammanfattning av versionerna och deras priser på Realme 8 5G innan du går vidare till slutsatserna: finns i två versioner, version 4 GB + 64 GB (exklusivt på Amazon) till 199 € (men i tidig kampanj till 179 euro från 18 till 20 maj) och 6 GB + 128 GB version version tillgänglig både online och offline från 18 maj till från 249 euro (men endast online på Amazon i den tidiga kampanjen till 229 euro från 18 till 20 maj).

I grund och botten den version jag försökte du kan köpa den för 229 € om du bestämmer dig för att köpa den under de närmaste dagarna i kampanj, eller till 20 € mer under de följande dagarna än i alla fall Jag är ett pris för en 5G-smartphone.

Tillbaka till oss, Realme 8 5G var en trevlig överraskning: enheten övertygade mig, den har en fin design, är välbyggd, har en inte dålig skärm och ett mer än tillfredsställande batteri. Å andra sidan tyckte jag inte mycket om kameran men låt oss säga att jag mycket väl kunde flyga över den.

Dilemmaet om att välja 5G- eller 4G-versionen kvarstår: kom ihåg att skillnaden i pris är minimal, men 4G-versionen har några fler godsaker (se vidvinkelkamera) som kan leda dig att bestämma dig för det och inte 5G-versionen analyserades idag. För att skingra alla tvivel kommer vi under de kommande dagarna också att publicera den fullständiga recensionen av Realme 8 i LTE-versionen, håll dig uppdaterad.

Follow️ Följ och stöd GizChina upp Google Nyheter: klicka på stjärnan för att lägga till oss till dina favoriter.

Relaterade artiklar

Back to top button