REACT, en 3D-utskriftsenhet som kan stoppa blödningar –

Flera elever har utvecklats Enhet tack vare 3D-utskrift som kan rädda liv. Mekanism kommer att vara nyckeln till stoppa blödningen hos personer som blivit knivhuggna. Dessa skador kan döda en person på mycket kortare tid än vi kan föreställa oss.

Snabbhet är nyckeln till framgång i dessa situationer.

I en situation som denna, hur snabbt försöker du skär av blodutloppet mycket viktigt, eftersom det kan avgöra att en person fortsätter att leva. Denna enhet kan användas av polisen för att försöka stabilisera offret medan de väntar på sjukvårdens ankomst.

Enheten kallas ATT REAGERA och arbetar med tryckteknik applicerad på såret, en grundläggande och grundläggande princip vid sårtillslutning. Om en kniv hittas fast i en persons kropp är det inte nödvändigt att ta bort den, eftersom den utövar tryck, men i fallet med öppna skärsår är denna enhet idealisk.

ATT REAGERA

REACT har en enkel hantering 3D-utskriven struktur och digitalt system som möjliggör skapandet av användare. Det har också sidoljus om den skulle behöva appliceras på en svagt upplyst plats.

För närvarande kan enheten endast användas på leder och mage eftersom de är ganska svåra att behandla med delar av kroppen. Dess tillämpning och enkla teknik gör REACT till en enhet som kan märka före och efter vid behandling av dessa sår.

Användbart, bekvämt och praktiskt

Studenterna bestämde sig för att återuppfinna denna produkt, eftersom prickning är väldigt vanligt en form av brott i Storbritannien. Dessutom träffade några av dessa elever personer som hade blivit knivskurna. Det finns många liv som kan räddas varje år tack vare en mekanism som hindrar blod från att fly från ett skärsår. på mindre än en minut.

Dessutom, dess ringa storlek gör det lättare för offret att rekonstruera det drabbade området senare om han så önskar, eftersom de befintliga systemen som stoppar blödningen är mycket större.

ATT REAGERA

Ansträngningar görs fortfarande för att optimera dess prestanda … Den förväntas kunna tillämpas på fler delar av kroppen, vara batteridriven och att ytterligare förfina tamponadtekniken.

I allmänhet är utveckling av medicintekniska produkter vanligtvis det tar tid men det förväntas att denna livräddande anordning förr eller senare kommer att hamna i händerna på de myndigheter som ansvarar för vården av medborgarna, såsom polisen och ambulansen. Det förväntas att militären också kommer att äga den.

Relaterade artiklar

Back to top button