RDP Hacker: Kontrollera fjärrskrivbordssäkerhet –

Distributed Denial of Service (DDoS)-attacker är en typ av attack som syftar till att mätta offrets system eller nätverk så att det blockeras ur drift. Detta kan göras på ett antal sätt. Och en av de senaste som används av hackare är att göra det igenom fjärrskrivbordsförfrågningar dra fördel av det stora antalet datorer där den är påslagen och oskyddad.

Fjärrskrivbord som en DDoS-booster

Protokollanalysplattformsnätverket uppskattar att det för närvarande handlar om 14 000 RDP-servrar tillgängligt över Internet. Och de alla utan tillräckligt skydd så att hackare kan använda dem för att avvärja och multiplicera DDoS-attacker. Enligt deras beräkningar kan varje RDP-server öka genomströmningen med 86 gånger, så hackare som kontrollerar hela botnätet kan ha ett nätverk på 750 Gbps till sitt förfogande för att utföra sina attacker.

Ingen typ skadlig programvara krävs utföra dessa attacker. Alltså varken offret eller någon annan Botnet zombie kommer att kunna skydda sig med antivirus. Det vi kan göra om vi vill undvika att hamna i piraters klor är att kontrollera att vår dator är ordentligt skyddad och konfigurerad för att förhindra oss från att vara en av dessa zombies.

Hur man skyddar vår dator

Det första och främsta, som alltid, är att se till det vår dator är uppdaterad med de senaste säkerhetsuppdateringarna. Detta kommer att hjälpa till att förhindra att olika sårbarheter i vårt system utnyttjas för att utföra storskaliga attacker.

Om vi ​​har Windows 10 Pro och vi inte använder RDP kan vi inaktivera PC Remote Desktop. Således kan varken hackare använda vår dator för att avvärja bandbredden för sina attacker, och de kan inte heller attackera vår dator. Om du inaktiverar den här tjänsten kommer porten du använder (som standard 3389) att blockeras för att skydda mot dessa attacker. Om vi ​​inte vill ta bort Remote Desktop, är en annan konfiguration som hjälper oss att säkra det ändra standardport till någon annan och hantera det från din brandvägg.

Det är också viktigt att se till att PC-kontot är ordentligt säkrat Starkt lösenord … Annars kan hackare ansluta till vår PC och ta fullständig kontroll över den.

En bra brandvägg installerad på datorn eller vissa hårdvarulösningar hjälper oss att mildra dessa attacker när de inträffar. Medan dessa åtgärder är mer riktade mot företag och arbetsplatser än den genomsnittliga användaren.

Relaterade artiklar

Back to top button