Razer Phones temasystem är baserat på Overlay Manager Service (som Substratum och Oreo)

Note: We hope you enjoy reading this article: Razer Phones temasystem är baserat på Overlay Manager Service (som Substratum och Oreo)

Väntar på att prova det ordentligt för att ge dig våra intryck av användarupplevelsen av den spännande Razer-telefonen (vår förhandsvisning här), ekot av dess hårdvarufynd – framför allt visa med uppdateringsfrekvens vid 120 Hz – visar inga tecken på att stanna. Vid första anblicken slog dock mjukvaran oss också: ren Android Nougat, anpassad på rätt ställen, med en version ad hoc av Nova Launcher och en temabutik.

Bara temasystem uppmärksammats av många anpassningsentusiaster, nyfikna på att förstå om det var en egenutvecklad lösning eller en mer öppen standard. Svaret är: en mitt.

Faktum är att temasystemet Razer inbyggt i sin första smartphone är baserat på standarden öppen källa bearbetas av Sony – nämligen Overlay Manager Service – redan antagen av Substratum och även integrerad i Android Oreo 8.0. Dock för tillfället endast de teman som infogats av Razer i sina egna Lagra är kompatibla med smartphonen – förmodligen för att undvika felen eventuella problem buggade kan tillskrivas av användare till Razer – vilket gör det omöjligt att utnyttja det gränslösa val som Substratum erbjuder.

På pappret är dock kompatibilitet mer än möjligt, det är därför inte uteslutet som Razer i framtiden kommer att öppna dörrarna till sin smartphone också för teman av tredje parter (kanske med anledning av den framtida uppdateringen till Oreo, utlovad för Q1 2018), eller som någon nörd inte kan hitta på kringgå begränsningen inställt av tillverkaren.

Relaterade artiklar

Back to top button