Raspberry Pi OS installerar Microsoft repository och skickar användningsdata –

Till en början kanske det vi pratar om kan verka lite galet, men i verkligheten är det inte det. För de som verkligen undrar vad Windows har med Raspberry Pi OS att göra är svaret på denna fråga ganska litet. Men nyligen har en kontrovers uppstått relaterad till den senaste upptäckten av en användare som publicerade detta faktum på den berömda Reddit-portalen.

Kontrovers om Microsofts nya Raspberry Pi OS-förråd

Tja, för att ge dig en ungefärlig uppfattning om orsaken till allt vi berättar för dig, är det Reddit. Användaren upptäckte att Microsoft-förvaret är installerat på Raspberry Pi OS-systemet. Detta är något som redan har varit effektivt på alla de datorer som kör detta Raspberry Pi-operativsystem. Ett av problemen med allt detta är att denna inkludering gjordes underifrån, det vill säga utan några meddelanden.

Därför informerades inte användarna på förhand om denna inkludering av Microsoft-förvaret, vilket irriterade de flesta. Således vet vi nu att den nämnda automatiska uppdateringen innehåller ytterligare kod som tillhör paketet för Windows-utvecklarna själva.

Konsekvenserna av ankomsten av förvaret i hallonsystemet

Naturligtvis är upptäckten som sådan inte begränsad till ankomsten och den automatiska installationen av detta förråd från Redmond till Raspberry Pi OS. Mycket av upprördheten från användare av denna programvara har att göra med vad just detta faktum innebär. Och man måste komma ihåg att från och med nu, varje gång Raspberry Pi OS uppdateras, pingar systemet Microsoft server. På så sätt kommer mjukvarujätten att veta att vi använder det här operativsystemet och att vi har en Raspberry Pi utöver motsvarande IP-adress.

Det ser lite ut som datainsamling körs av Windows 10 som standard när vi börjar använda det. I själva verket är detta något som vi inte kan inaktivera helt, så det verkar som att nu Microsoft vill använda detta Linux-baserade system också.

Alltså, från och med nu, om vi får tillgång till några av företagets egna tjänster, som t.ex Bing eller Github Mjukvarujätten ska bland annat kunna skapa en användarprofil. Medan vissa plattformsanvändare har försökt motivera detta beteende, ser andra ingen förklaring. Mer om gjort tyst som i fallet.

Relaterade artiklar

Back to top button