Raspberry Pi-alternativ med HDMI 2.1 och Android –

Banana Pi BPI-M2 Pro detta är en ny modell som företaget har tagit ut på marknaden. Den tillkännagavs i början av året men har fortfarande inte börjat säljas till ett pris av 56 € inklusive frakt.

Banana Pi BPI-M2 Pro: Raspberry Pi-konkurrent

Denna nya styrelse har Amlogic S905X3 processor med fyra ARM Cortex-A55 kärnor. Tillsammans med 16 GB intern lagring och 2 GB intern lagring. RAM, förutom en microSD-kortplats, för att ha mer lagringsutrymme tillgängligt eller för att smidigare kunna växla mellan operativsystem.

Styrelsen är också inriktad på programmering på grund av sin 40-stifts GPIO-port Raspberry Pi-kompatibel, förutom att ha två USB 3.0, micro USB 2.0 och en Gigabit Ethernet-port. På videonivå har vi HDMI 2.1 port, även om den konstigt nog bara erbjuder 4K-signaler vid 60Hz.

Den här videobegränsningen beror förmodligen på den SoC den utrustar eftersom Amlogic S905X3 endast är kompatibel med 4K-signaler vid 60Hz. För att kunna hantera 4K-signaler vid 120Hz var man tvungen att ha en Amlogic S905X4 som bearbetar dem med AV1-codec, även om den på videoutgångsnivån fortfarande stöder 4K vid 60Hz. Hur som helst, vi har möjlighet att titta på innehåll i HDR, så det kan vara en idealisk spelare för att ansluta till en TV, såväl som för att spela emulatorer och för alla andra ändamål.

Android och Linux: utmärkt systemkompatibilitet

Bortsett från oförklarliga lösningar har Banana Pi Wi-Fi 5 och Bluetooth 4.2 med populära RTL8821CU ett chip och många operativsystem som vi kan installera på det. Bland dem hittar vi Android 9.0 Pie eller Linux, med distributioner som t.ex CoreELEC, Debian och Ubuntu, idealisk för att driva projekt med Rasbperry Pi.

Den väger 58 gram och mäter 63 x 63 mm. Vi har också 5V Strömkontakt 3A. Företaget som utvecklar det SinoVoip startar alltså sin andra enhet med S905X3-processor , vilket sänker priset jämfört med den tidigare modellen, men istället är utrustad med mindre RAM.

Dess pris, som vi redan har sagt, handlar om 56 euro beroende på var vi köper den då den för närvarande bara säljs i vissa exportbutiker i Kina. Den tidigare generationen, BPI-M4, hade bara 1 GB RAM och 8 GB internminne, så vi har nu hårdvara som är mer likvärdig med vad vi hittar i Raspberry Pi. Kompatibiliteten med tidigare generationer bibehålls, med moduler som metallhöljen.

Relaterade artiklar

Back to top button