Rapportera virala tillägg i Chrome för att få dem att försvinna –

Det finns många förslag av den här typen som vi för närvarande kan använda under ledning av Google. Vi säger detta eftersom Chrome har haft mycket mer marknadspenetration än andra under åren. Det är sant att om några månader på marknaden kan vi hitta en annan intressant Krom ett alternativ utvecklat av Microsoft. Vi pratar specifikt om den nya Edge. Det är en modernare webbläsare än Chrome eller Firefox, eller åtminstone en yngre som gradvis vinner acceptans från användarna.

Men i det här fallet pratar vi inte om det vi vill prata om, utan om sökjättens ovan nämnda förslag. Och att Chrome har gjort ett viktigt hål i den här mjukvarusektorn under åren. Han avsatte alla som ställdes före honom, även om inte alla håller med om hans agerande. Därav fördelen med att kunna välja andra program som är mer anpassade efter våra behov. Många klagar över hans höga resursförbrukning , eller en insamling av data som Google själv utför med hjälp av ett program.

Fördelar och nackdelar med Chrome-tillägg

Dock trots alla funktioner som Google släpper för sitt projekt i form förnyelse , användare begär ofta mer. Det är väl det som gäller för de flesta program av den här typen. I synnerhet talar vi om möjligheten att lägga till nya funktioner till dessa program genom populära tillägg.

Som många av er redan vet är dessa tillägg eller tillägg små mjukvaror som lägger till andra element i webbläsaren. Oavsett om de är funktionella avsnitt som säkerhet eller utseende, är sanningen att deras användning är mer än utbredd. Som vi säger är detta inte bara sant för Krom men de flesta av dessa program stöder dem.

Därför är användbarheten som dessa element ger oss otaliga, men inte alla är fördelar i denna mening. Vi säger detta eftersom de i stort antal arbetar samtidigt och förbrukar en stor mängd resurser. Men alla är inte vad de verkar, eftersom det finns några illvillig i mer eller mindre grad. Och är det så på nästan alla områden programvara. , här gömmer sig också inkräktare.

Detta är något som vi delvis kan lösa, eller åtminstone lösa, genom att först utesluta förlängningen och sedan rapportera eller rapportera den. Detta kommer att tvinga Google att fortsätta att ta bort det och andra kommer inte att falla offer för detta plugin i framtiden. Därför visar vi dig nedan flera sätt att kommunicera dessa utvidgning som vi har identifierat som skadliga.

Hur man rapporterar skadliga Chrome-tillägg

Det är värt att notera att vi kan använda flera metoder för att uppnå det vi berättar om, som vi kommer att se. Även om detta inte kommer att lösa de möjliga problemen som denna oönskade förlängning orsakade oss, hjälper det andra användare att inte gå igenom samma sak. Dessutom, på detta sätt uppnås det skadliga utvecklare eller de som helt enkelt försöker lura oss försvinner gradvis.

Rapportera Chrome-tillägget som vi har installerat

Vi kan ha upptäckt misstänkt beteende i ett tillägg som vi installerar som fortfarande är installerat i programmet. Tja, om vi vill rapportera om hans arbete, låt oss se hur vi gör det. För att göra detta, gå först och främst till huvudmenyn. program , som representeras av tre vertikala punkter i det övre högra hörnet. När den öppnas måste vi välja alternativet “Ytterligare verktyg / tillägg”.

Vid det här laget kommer alla tillägg vi har i Chrome för tillfället att visas på skärmen. Först och främst är det viktigt att veta det för att spara PC-resurser även om de är installerade behöver inte alla vara aktiva. Därför rekommenderar vi att du inaktiverar dessa från samma fönster Tillbehör som vi inte planerar att använda inom en snar framtid. Vi uppnår detta med väljaren som finns i det nedre högra hörnet av vart och ett av dessa element.

Men om vi ska göra det som intresserar oss i det här fallet, för att rapportera dess arbete eller syfte, måste vi välja knappen “Radera”. Detta, som du kan föreställa dig, kommer att hjälpa oss att eliminera Chrome-tillägg som så att det inte stör oss längre. Men ja, vi måste vara vaksamma i detta avseende. Och det är i bekräftelsefönstret som vi kommer att se en markör som gör att vi kan meddela Google om missbruk av detta tillägg. Vi behöver bara markera det innan vi tar bort objektet permanent.

Rapportera skadliga tillägg från Chrome Store

Å andra sidan kan det hända att vi behöver rapportera detta element i Chrome, men vi har redan tagit bort det. Allt är bra, Google Hon vill själv förenkla vår uppgift i detta avseende, mer än något annat för säkerheten för sina hundratals miljoner kunder. För att utföra dessa uppgifter som vi kommenterar är det första vi gör åtkomst till företagets officiella butik för sin Chrome-webbläsare. Detta är vad vi får från denna länk.

Sedan, i lämplig sökruta, anger vi namnet på elementet av denna typ som vi vill meddela om sökmotor om … När vi har tillgång till din fil måste du installera den. I avsnittet Ytterligare information hittar vi en direktlänk till Rapportera missbruk.

Därför måste vi klicka här meddela om detta element, som antingen är skadligt eller inte uppfyller vad det ursprungligen lovade.

Relaterade artiklar

Back to top button