Rapportera de första skärmproblemen på Samsung Galaxy Fold

Samsung Galaxy Fold, den första flexibla mobilen från det sydkoreanska företaget, är redan i händerna på vissa journalister. Samsung har börjat leverera enheter till specialpressen i USA. Vissa journalister rapporterar problem med sin terminalskärm.

Enheten som fick The Verge media för analys har påverkats av ett flexpanelfel. Enligt portalen, en liten klump har dykt upp precis i skärmens veckområdevilket gör det oanvändbart. De ser till att det finns något som trycker på skärmen, som en lossad bit. Verde har redan fått en annan enhet och de tror att den första, den med skärmproblemet, har skickats till företagets kontor för att kontrollera vad som kan ha hänt.

https://twitter.com/stevekovach/status/1118571414934753280

Å andra sidan har Steve Kovack, redaktör för CNBC, också rapporterat problem med skärmen på sin enhet. I detta fall, ena sidan av panelen blinkar konstant. Efter några minuter slutar skärmen att fungera.

Men dessa två fall är inte de enda. Det finns en tredje. Bloomergs Mark Gurman säger att hans skärm är oanvändbar, trasig, efter bara ett par dagars användning, med fläckar på skärmen.

Samsung har skickat utbytesenheter till olika journalister. Företaget har ännu inte kommunicerat något, men det är uppenbart att det är inte ett isolerat fall. Det finns tre enheter som har misslyckats på bara två dagars användning. För tillfället måste vi vänta med att ta reda på vad som har hänt, eftersom de kan vara icke-slutliga enheter. Samsung Galaxy Fold kostar 2000 euro.

UPPDATERING: en fjärde användare, YouTuber Marques Brownlee, rapporterar via Twitter-problem i den flexibla panelen på Samsungs fällbara mobil. Det liknar mycket vad som hände med de andra användarna, med en del av en panel med operativa problem.

Tydligen, en plast fälls ut från panelen efter några timmars användning och får skärmen att sluta fungera.

Relaterade artiklar

Back to top button