Ransomware-attacker kan snart bli farligare –

Utan tvekan är ransomware-attacker ett av de allvarligaste hoten som företag står inför. Nedan förklarar vi vad dessa organisationer står inför inför ett allt mer destruktivt hot.

Hur påverkar en ransomware-attack verksamheten?

När ett företag faller offer för en ransomware-attack är det första du lägger märke till att cyberbrottslingar använder skadlig programvara för att kryptera data på sitt nätverk. Då kommer det att misslyckas, och den här organisationen kommer inte att kunna göra affärer snabbt. V syfte dessa cyberbrottslingar borde blockera deras nätverk eftersom detta är det snabbaste och enklaste sättet Tjäna pengar … Dessutom är det i många fall inte bara den lokala informationen som krypteras, utan det komprometterade företaget stjäl också informationen och samlar sedan in lösensumman.

Angriparna begär sedan en lösensumma i utbyte mot fildekrypteringsnyckeln. Under 2020 såg vi en ökning av kraven på utpressning från ransomware-gäng, som för närvarande ber offer om miljontals euro i bitcoin. I denna mening rekommenderar vi att du läser manualen vidare betala lösensumman för en ransomware-attack … Med dessa höga avgifter kan attacker mot ransomware snart bli ett mycket allvarligt hot.

Ransomware framgång och framtidsutsikter för 2021

Ransomware fortsätter att vara framgångsrik idag eftersom ett betydande antal offer utpressas av cyberbrottslingar och slutar med att betala lösensumman. Medan polis och cybersäkerhetsföretag avråder från att betala, anser många företag att detta är det snabbaste och enklaste sättet att återställa sitt nätverk och förhindra ekonomisk skada. Men ibland fungerar inte dekrypteringsprocessen som förväntat, och ibland levereras inte ens en nyckel för att slutföra den.

Dessutom har ransomware-gäng lagt till en ny strategi som de använder allt oftare. Denna nya metod består i att utpressa offren från offret för att betala, och om de inte gör det, hota offret med läckage av deras konfidentiella företagsinformation eller hennes klienter.

Ransomware-attacker kan snart bli den föredragna strategin för avancerade cyberkriminella grupper och kommer sannolikt att bli ännu mer förödande 2021. Om brottslingar inom en snar framtid lyckas få tillgång till molntjänster som används av flera företag och kryptera dem, kan det bli katastrofalt. Då kommer det att ske en massiv förstörelse av många organisationer på en gång. I det här fallet kan brottslingarna kräva en lösensumma på tiotals miljoner euro.

Hur du skyddar dig mot ransomware

Ransomware förväntas utan tvekan förbli ett allvarligt hot 2021. Organisationer kan dock skydda sig mot dem genom att tillämpa ett litet antal relativt enkla cybersäkerhetsregler. För att undvika detta måste företagen se till att:

  1. Ha genomtänkt ansökningsplan Informationssäkerhet plåster och andra uppdateringar … Om vi ​​applicerar plåstret snabbt och i rätt tid, förhindrar det cyberbrottslingar från att använda det som ett sätt att infiltrera nätverket.
  2. Svaga lösenord används inte … Organisationer bör uppmuntra anställda att använda mer komplexa lösenord. Ett annat starkt rekommenderat steg är också användande multifaktorautentisering
  3. Skapa regelbundna nätverkssäkerhetskopior och lagra dem offline … I värsta fall kan den återvinnas från relativt nära håll utan att ge upp utpressningen av brottslingar.

Slutligen, om inte lämpliga åtgärder vidtas, som beskrivits ovan, kan ransomware-attacker snart bli cyberbrottslingarnas val. Vi rekommenderar att du besöker vår handledning om hur skydda din dator från ransomware för e-post

Relaterade artiklar

Back to top button