Raderade program visas igen när Windows startar om

Det finns flera anledningar till att program kan dyka upp om och om igen efter avinstallation. Vissa av dem kan enkelt lösas, medan andra problem kräver mycket mer avancerade metoder för att behålla avinstallerade program.

Är det ett jobb, en skola eller någon annans dator?

Det första vi behöver veta är att ofta datorer som används av flera personer (t.ex. en på jobbet, en i skolan etc.) vanligtvis övervakas så att ingen kan göra ändringar utan tillåtelse. Det kan till exempel vara systemadministratören själv, som sköter det från en central dator, eller verktyg som t.ex Deep Freeze kan användas för att frysa hårddiskens tillstånd, och det återställs varje gång datorn slås på.

I händelse av att vi står inför en sådan situation kommer vi inte att kunna göra någonting. Eftersom datorn är under någons kontroll kan vi bara prata med systemadministratören och be honom göra nödvändiga ändringar. Men i slutändan är det upp till honom att bestämma om han vill ta bort programvaran eller inte.

Windows-appar installeras om som standard om och om igen

Windows 10 kommer som standard med sina egna program och sina egna adware … Och det säkraste är att vi inte är intresserade av att ha dem på PC:n. De flesta av dessa program kan avinstalleras som alla andra program om de inte krävs av operativsystemet. Men givetvis kommer Windows 10 att försöka installera dem igen så fort möjligheten dyker upp.

Mycket ofta kan du hitta applikationer som vi tog bort efter att ha uppdaterat och installerat en ny version av Windows. Dessa stora uppdateringar, som vanligtvis kommer var sjätte månad, installerar om operativsystemet ovanpå vårt (med reservation för ändringar) och därför kommer apparna vi avinstallerade att dyka upp igen.

Det finns inte mycket vi kan göra åt detta, bara avinstallera dem igen och vänta på nästa uppdatering.

Oönskade program installeras om och om igen

En annan mycket vanlig orsak till att ett program kan dyka upp om och om igen är virus … Detta händer till exempel när adware som installerar adware, oönskad programvara på datorn, eller när ett falskt antivirus försöker “hålla oss säkra”, infiltrerar vår dator.

Dessa program, även om vi tar bort dem från datorn, lämnar vanligtvis inbyggda tjänster som, när de slås av och på igen, gör att de installeras om. Därför är det nästan omöjligt att radera dem och så att de inte dyker upp igen.

Generellt sett anses dessa program vara “skadlig programvara” och är därför lätt att inkludera i de flesta anti-malware-lösningar. En av de vanligaste är Malwarebytes Anti-Malware. Förutom att ta bort det falska antivirusprogrammet kommer det också att avinstallera programmet som automatiskt installerar om det oönskade programmet.

Tips för tvångsborttagning av falska program

Det kan också hända att programmet inte installeras om, men vi kan inte avinstallera det direkt. Detta kan bero på två skäl. Å ena sidan, eftersom vi har problem med PC-behörigheter, och därför kan vi inte avinstallera program. Å andra sidan är själva programmet något ihärdigt.

Uppdatera program innan du avinstallerar

Det kan tyckas konstigt, men det kan hända att problemet är just att, på grund av ett fel i versionen vi använder, programvaran inte kan tas bort eller dess inmatning i registret har raderats. När programuppdatering, vi kommer att ladda ner den senaste versionen av den (förmodligen inget fel) och mjukvaruinformationen i operativsystemet kommer att uppdateras igen. Därför kan vi ta bort den efter uppdateringen.

Använd ett administratörskonto

Om vi ​​inte har administratörskonto på datorn kan detta vara ytterligare en anledning till att vi inte kan ta bort programmen. Därför måste du utföra den här uppgiften med administratörsrättigheter. Kör antingen avinstallationsprogrammet med dessa behörigheter eller logga in med ett konto med rättigheter att avinstallera programmet.

Använd det avancerade avinstallationsprogrammet för programmet

När vi installerar ett program på en dator skapar det vanligtvis ett avinstallationsprogram som vi kan ta bort det från. Men vad händer om inte? Vad händer om vi inte kan hitta ett sätt att avinstallera programmet?

Om det är ett bärbart program som inte har installerats på datorn kan vi ta bort det genom att ta bort dess mapp, det finns inget mer att göra. Men om detta är ett installerat program, måste du ta till en specialiserad avinstallationsprogram … Dessa program använder vanligtvis mer avancerade metoder för att avinstallera program, och de hjälper oss att hålla vår dator mycket renare. Ett exempel på sådana program är till exempel Revo Uninstaller.

Rensa Windows Malware

Hur är det med skadlig programvara eller skräp som Windows installerar som standard med varje uppdatering? Från själva avinstallationspanelen kan vi naturligtvis ta bort den. Eller så kan vi också göra det genom att högerklicka på det i Start-menyn. Men vi kan också använda program som 10AppsManager för att hjälpa oss att ta bort alla dessa oönskade Windows-appar som installeras om och om igen tillsammans med operativsystemet.