Radera data från en SSD säkert och utan att skada den –

Under de senaste åren har detta lagringsenhetsformat spridits till datorer över hela världen. Nuförtiden är SDD:er ensamma eller tillsammans med en hårddisk mer än vanligt. Som de flesta av er säkert redan vet är en av de främsta fördelarna som dessa enheter ger oss framför hårddiskar deras läs- och skrivhastighet.

Det är av detta och andra skäl, trots att de är något dyrare än HDD skivor för livet, lite i taget påtvingar de sig själva. Detta är något vi tydligt ser i både de nya mellanklassdatorerna och de avancerade datorerna vi kan köpa idag.

När är det säkert att radera en SSD

Men ibland behöver vi förmodligen ta bort allt innehåll, men utan att skada själva enheten. På hårddisken kan vi använda vissa program som av sig själva skriver över data flera gånger, så att originalen inte kan återställas. Men denna process är inte alltid giltig på ovanstående SSD-enheter

Därför, om vi ska sälja PC med ett av dessa block, eller byt ut din SSD för att sälja eller dumpa din gamla, låt oss se hur man gör den omöjlig att återställa. Med detta sagt vill vi berätta att vi nu kommer att se hur man säkert kan radera en SSD-formatdisk. Således säkerställer vi omöjligheten att återställa de personuppgifter som finns däri. Det är också värt att veta att detta kan förbättra hans prestation, eftersom vi kommer att återföra honom till hans fabriksskick i vissa fall.

Du bör också vara medveten om att hållbarheten på dessa hårddiskar är sådan att det inte är ovanligt att du vill sälja dem på andrahandsmarknaden. Men även om du formaterar det på vanligt sätt finns det flera sätt att återställa data som inte är av intresse för oss för integritet och säkerhet. Låt oss ta en titt på hur man raderar en SSD och gör det omöjligt att återställa dess data.

Ta bort SSD med programvara från dess tillverkare

Det första att veta är att de flesta SSD-tillverkare har sin egen programvara. Detta, som du kan föreställa dig, hjälper oss att radera det säkert, utan att skada själva enheten. Det är värt att notera att dessa program använder ATA Secure Erase team, så data kan inte återställas om vi kopplar bort från SSD av någon anledning.

Därför lämnar vi dig i samma rader med en lista med huvudtillverkarna av dessa lagringskomponenter. så att du kan ladda ner den som intresserar dig mest:

Använd Live Linux för säker radering

Detta är ett annat intressant alternativ som du kan använda för att säkert radera din SSD. Faktum är att vi kan välja en Linux-distribution som heter Parted Magic. Detta är en starkt rekommenderad lösning för dessa uppgifter vi nämnde, men om du har något föråldrad SSD … Vi pratar faktiskt om en Linux-distribution som innehåller flera verktyg speciellt utformade för att radera en SSD-enhet.

Naturligtvis ska vi veta att detta inte är gratis programvara, det kostar cirka 10 euro, men licensen är giltig för alltid. Plus, om vi verkligen vill se till att vi raderar enheten på ett säkert sätt för att sälja den, är investeringen förmodligen värt det. Samtidigt måste vi veta det Särskild magi designad för att installeras på en USB-enhet och köra en PC från den. På så sätt behöver vi inte ens installera det på en PC för att få ut det mesta av det.

riven magi

Detta är vad vi uppnår tack vare samma länk för att kunna ladda ner den och sedan skapa Live Linux … Efter att systemet är konfigurerat och fungerar tittar vi på de program som är förinstallerade som standard. Till exempel hittar vi en mening som heter Radera skivan så att vi kan följa guiden för säker radering.

Program för att radera SSD-data

Naturligtvis finns det speciella program som erbjuder oss några funktioner för att säkert radera SSD-enheter. Vi berättade tidigare att i det här fallet är det inte alla som tjänar oss, eller åtminstone inte alla som gör samma sak med HDD-moduler. Därför måste vi vara lite försiktiga, annars kan vi skada hårddisken fysiskt och göra den oanvändbar.

Så nedan kommer vi att visa dig några användbara Mjukvarulösningar det kommer att vara till stor hjälp för det vi kommenterar.

Partitionsassistent AOMEI

Först och främst kommer vi att berätta att detta är en lösning som vi kan ladda ner från den här länken i dess demoversion. Vi har möjlighet att ladda ner dator med ett startbart USB-minne med denna programvara, till exempel, och Partitionsassistent AOMEI kommer att laddas. Vi klickar sedan på Safely Erase SSD för att starta processen som sådan efter att ha valt önskad enhet.

Partitionsassistent AOMEI

EASEUS Partition Master

Detta är en annan populär programvara fokuserad på att hantera diskar och deras motsvarande partitioner. Vi brukar använda dem i flera år med HDD-moduler, men i det här fallet kommer de också att vara användbara för radera SDD helt , säker och utan att skada den. Säg att applikationen i fråga kan laddas ner från länken.

Trots allt vi berättar, erbjuder denna lösning oss Rensa SSD för att säkert radera dessa moduler behöver vi bara ladda ner det, installera och köra det på datorn.

EASEUS Partition Master

Vilket val eller vilken lösning vi än använder i detta avseende kommer utan tvekan att hjälpa oss att förbättra integriteten för vår data. På så sätt säkerställer vi att ingen annan kan komma åt något som vi har raderat på SSD:n i framtiden.

Relaterade artiklar

Back to top button