Räddningsdrönare kommer att kunna känna igen samtal om hjälp –

Drönare som kan höra för att lokalisera människor

När du får veta att drönare kommer att kunna höra användare för att hitta dem, är det normalt att du har många idéer och få av dem är bra, men oroa dig inte för det finns inget konstigt här. eller att det kan hota deras integritet. Även om det också är sant att tekniken aldrig har varit dålig, har det funnits sätt att använda den.

Men med fokus på det aktuella ämnet utvecklar en grupp tyska forskare ett räddningssystem baserat på drönare som kommer att ha förmågan att upptäcka skrik människor som kan hamna i riskfyllda situationer. Således kommer dessa drönare vid till exempel olyckor eller räddningsinsatser att kunna utföra mycket effektivare sökningar genom att begränsa deras aktionsområde tack vare de rop på hjälp de kan generera.

Hur de kommer att uppnå detta är inget stort mysterium, även om det finns mycket arbete att göra för att förbättra algoritmerna som skulle göra det möjligt att skilja mellan olika typer av ljud, så att de förblir de som verkligen motsvarar den som ringer. gråta. för hjälp.

För att införliva dem i drönaren utan att påverka deras flygförmåga, utan att lägga till extra vikt som kräver större modeller, och för att förbättra själva ljuddetekteringen, används ett kit. MEMS mikrofoner (mikroelektromekaniska mikrofoner istället för traditionella kondensatormikrofoner). De är mycket mindre i storlek och erbjuder den tekniska kapacitet som krävs för en sådan lösning.

Förutom att vara billig, kanske du vill överväga att dubbla antalet för mer exakthet utan att alltför påverka den slutliga kostnaden, istället för att minska dem, vilket vanligtvis är det vanligaste.

Dessa mikrofoner kommer att göra det möjligt att upptäcka skriken från en person runt drönaren och på så sätt kunna noggrant bedöma vinklarna från vilka de kommer. Med denna information skulle de begränsa sökområdet för räddningsuppdrag tills de når ett minsta sökområde där deras kameror eller andra positioneringshjälpmedel skulle användas om de skulle vara svåra att se.

Framtida forskning även för dagligt bruk

Denna typ av undersökning är viktig inte bara för det syfte de initialt eftersträvar, utan i det här fallet för att förbättra räddningsmöjligheterna i situationer av fara och risk – en uppgift för vilken drönare redan har visat sig användbara på grund av deras förmåga att komma åt svåra områden, bl.a. nummer för själva tekniska framstegen.

När ett forskarlag gör något sådant kan det vara fördelaktigt inom många områden. Till exempel kan användningen av filter, artificiell intelligens och neurala nätverk för att bättre upptäcka mänskliga skrik och isolera brus som rotorn på en drönare användas för att förbättra brusreducerande system i hörlurar.

För att sammanfatta kan vi säga att även om vissa nyheter kan låta mörka och alarmerande, är sanningen att om vi stannar upp och tänker på de positiva aspekterna som de kan ge, så är detta något vi skulle vilja göra mycket mer avancerat. Låt oss dock ha tålamod och förhoppningsvis är detta inte nödvändigt, men vem vet om det i framtiden är tack vare en av dessa drönare som du kommer att kunna gå från en bitter situation till en lycklig.

Relaterade artiklar

Back to top button