Quick System Info PRO: din Android bara ett tryck bort

Note: We hope you enjoy reading this article: Quick System Info PRO: din Android bara ett tryck bort

Programmet som vi presenterar idag är verkligen inte ett av de revolutionerande, men det är ett verktyg som om du lär dig att uppskatta, i slutändan kommer du att hitta dig själv att använda väldigt ofta: vi pratar om Quick System Info PRO.

Namnet i det här fallet talar tillräckligt för sig självt: det är en app som lovar att förse oss med information om vårt system, i verkligheten, som vi kommer att se, gör den också något mer.

Quick System Info PRO är den annonsstödda versionen av appen med samma namn (reklam kan tas bort genom donation), och är uppdelad i fyra flikar som var och en har en specifik funktion och konfiguration; så låt oss gå och se dem individuellt:

  • Grundläggande information: här presenteras i princip allt vi vill veta om Android-versionen vi använder, från mängden kvarvarande minne, till processorn och frekvensen som används, som går genom IP, batterinivån och sensorerna. I slutet av skärmen kan vi också konsultera loggarna för dmesg och logcat, samt se mer detaljerad information om nästan alla aspekter av vår enhet, från typ av enhet, till miljövariabler, som passerar genom IMI och OpenGL förare: allt, kort sagt!
  • Ansökningar: som namnet antyder hittar vi här alla appar installerade, uppdelade i användar- och systemapplikationer. För varje varelse kan vi köra det, söka efter det på marknaden, hantera det, avinstallera det och se alla detaljer, inklusive sökvägen till apk. Listan åtföljs av versionen av varje applikation, datumet då den installerades och det upptagna utrymmet: närvaron av “SD”-logotypen bredvid de appar som vi lägger upp för att flytta till det externa minnet är mycket användbar (symbolen lyser när applikationen redan är installerad, vice versa ser vi den i grått när den finns i internminnet) och “auto”-logotypen, för de som är i automatisk start. Vi rapporterar även säkerhetskopieringsfunktionen, som skapar en apk i SD-kortet för varje valt program och som gör att vi kan installera om det senare med samma data som den hade vid tidpunkten för sparandet (inga root-behörigheter krävs). Slutligen, med en knapptryckning, är det möjligt att rensa cachen för alla applikationer, för att frigöra lite utrymme.
  • Bearbeta: vi skulle också kunna kalla den här styrelsen task manager, för det är i princip vad det är. Mängden minne och CPU som används av varje applikation kompletterar bilden. För var och en av dem är det möjligt att avsluta det, gå till och få mer info, kort sagt, allt vi kan förvänta oss av en processledare. Det är också möjligt att skapa en lista över processer för att göra de som är uteslutna från dem oavslutbara.
  • Netstater: även i det här fallet talar namnet för sig självt, här kommer vi faktiskt att ha en genomgång av allt som är vår nätverkstrafik och de applikationer som genererar den, inklusive protokollet som används. Genom att trycka på en fjärr-IP kommer programmet att starta en spårväg: försök trycka på den IP som Market är ansluten till för att se “City: Mountain View” visas. Då är det sant att Google är i Kalifornien!

Kort sagt, om du är ett kontrollfreak, som vill veta hur många byte utrymme det finns ledigt på internminnet eller vilken applikation som saktar ner systemet, är det här appen för dig: lätt, snabb och framför allt full av information.

Programhantering kanske förtjänar ett speciellt omnämnande, det är säkert bättre än den grundläggande Android-en och möjligheten att exportera apk kan visa sig vara mycket bekväm.

Quick System Info PRO finns gratis i Market, QR och länkar hittar du efter det korta bildgalleriet och om det är sant att du inte tittar på en presenthäst i munnen, varför inte prova det?

Relaterade artiklar

Back to top button